- 11 Haziran 2012
- 2.114
- 1.409
- 198
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #8.881
Otizm de veya gelisimsel bozukluklarda zeka da problem olmayinca farketmek daha zor. Umursamiyo diye dusundugumuzden géc kaliyoruz. Ben de oglumun yasiti bir cocuk dedigimi anladiginda kalakalmistim. Benim oglum anlamiyor diye. Bebekliginde ogle olmasi normal ama 2 yasina dogru anlamasi gerektigini dusunuyorum. Tabi en dogru karari doktorlar verecektir. Git icini rahatlat varsa bisey basla derim.günaydın arkadaşlar kuntay ve kleopat yazılarınız için teşekkür ederim öncelikle. malesefki oğlumun beni anlamadığını düşünüyorum çünkü ismine bakmaması ve bişey istediğimde oralı olmaması beni çok üzüyor. eşim hala ısrarla normal olduğunu savunuyor ama o ne düşünürse düşünsün ben psikiyatriden randevu alacağım. bu arada birlikte çalıştığım bi arkadaşım var onun oğlu benimkinden bir ay küçük dilli düdük maşallah anneside hep anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi ben put gibi kalakalıyorum :-( inş benimde oğlumu anlatacağım günler gelir..
Sevgili kuntay ve kleopat o kendini bilmez komşuları tanıdıkları ciddiye almayın diyecem ama olmuyor ben ta burdan sinirlendim. İşte böyle başkalarının üzüntüsünden mutlu olan insanlarla yaşayıp gidiyoruz aynı dünyada. Ben olsaydım aynı tepkiyi onun çocuğuna aynı şekilde verirdim. Siz de onunkine seslenin. Aaaa nie cvp vermedi bi gariplik var galiba derdim. Yaptığı terbiyesizliği farketsin anlasın biraz.inanın o kadar kızıyorum ki bunlara keşke tanışmış olsak da bir de ben paylasam. Boş verin dostum oğlunuz Allah'ın izniyle hepsine gününü gösterecek. O zamana kadar bu kalbi kötülükle dolu olanlarında kimbilir ne imtihanları olur merak etmeyin sevgiler
Biz HATAYA gittik 1 ay egitim aldık bizede otizm degil dedi biz ona inanıp gittik HATAYA . Ama sahte diploma olayı yüzünden işler ters gitti ve erken döndük. Berna Hoca hepsine dava açtı ama sonuç ne olacak bilinmez.Evet aynı iddiayı bende duydum . Ayrıca bazıları belge vs. sunmuştu . Ben berna bayır ida takip ediyorum . Videolarını izliyorum . Hâlâ devam ediyor . Bence sahte olsaydı devam ediyor olmazdı . Ben oğlumun videolarını atmıştım kendisine . Bana bu çocuk otizmli değil . Konusma olmadığı hırçın ve tv ye bağlı bu biraz sosyal alanda ve oyun oynamada geri demişti . Sadece videolardan 2 ay sonra 3. kez gittiğim dr. da benzeri şeyler söyleyince şaşırmıştım .
Açıkçası içimden geçen de şu ki elbette bu işin öğrenimi diplomasi çok önemli ama diploma alıp çocuğa robot gibi davranan ve özel derste tlf la oynayıp çocuğa boş vakit geçirten okadar çok olay duyduktan sonra tercih şansım olsa diplomasi olmasın önce vicdanlı insan sonra deneyimli olsun derdim heralde .
Nasil gecti oglunuza ne gibi egitimler yapildi bi de diyete basladiniz mi peki. Beb de cok merak ediyorum dedikleri kadar basarili bir yer mi orasiBiz HATAYA gittik 1 ay egitim aldık bizede otizm degil dedi biz ona inanıp gittik HATAYA . Ama sahte diploma olayı yüzünden işler ters gitti ve erken döndük. Berna Hoca hepsine dava açtı ama sonuç ne olacak bilinmez.
inş. sabırsızlıkla o günleri bekliyorum.. :-(Sevgili dostlar,
Yolumuz zor ve uzun... Bu yolda karşımıza bazen kendini bilmez komşular, sinir bozucu arkadaşlar, halden anlamayan, empati kuramayan insanlar pek tabii çıkacak. Takmayın onları, siz yolunuza devam edin. Birçoğunuzun çocuğu çok küçük, henüz ne yapıp ne yapamadıklarını kendileri bile bilmiyorlar. Evet bir gecikme var, evet başka çocuklar gibi olması gereken zamanında konuşmadı, işaret parmağını kullanmadı, empati kuramadı, vs. bizimkiler. Ama şuna inanın zamanla aradaki bu açığı kapatacaklar. Bir bir eksikleri tamamlanacak. Herkese gerekli cevapları kendileri vermiş olacak. Oğlum 3 yaşındayken, bu foruma yeni düşmüşken oğlumun konuşamayacağını, hayatı boyunca bana bağımlı kalacağını falan zannediyordum. Hatta bir ara oğlumun zekasını bile sorgulamıştım... Zekası normal olsaydı, bu anormallikler olmaz diye düşünüyordum. Ama şimdi ne kadar yanıldığımı görüyorum. Evet burada okuduğum çocukların neredeyse tamamının zekayla ilgili problemi yok. Ve bir gün her şeyi umduğumuzdan daha iyi yapacaklar... Tek ihtiyacımız olan şey zaman.. Olsun varsın 1-2 yaş geriden gelsinler, ne fark eder ki? Belli bir yerden sonra o gerilik te kalmayacak bence...
Bu arada yedi yaşında konuşmuş profesör ünvanlı bir hocam var. Bazen onunla dertleşiriz. Bana hep şöyle der: "Ben yedi yaşında diğerleri gibi konuştum.. Ama ben konuşuyordum zaten, onlar beni anlamıyorlardı. Çok büyütme sen de." (Oğlum 4 yaş, 4 aylık).
Bebeginiz kac aylikgünaydın arkadaşlar kuntay ve kleopat yazılarınız için teşekkür ederim öncelikle. malesefki oğlumun beni anlamadığını düşünüyorum çünkü ismine bakmaması ve bişey istediğimde oralı olmaması beni çok üzüyor. eşim hala ısrarla normal olduğunu savunuyor ama o ne düşünürse düşünsün ben psikiyatriden randevu alacağım. bu arada birlikte çalıştığım bi arkadaşım var onun oğlu benimkinden bir ay küçük dilli düdük maşallah anneside hep anlatıyor şöyle yaptı böyle dedi ben put gibi kalakalıyorum :-( inş benimde oğlumu anlatacağım günler gelir..
23 aylık 9 aylıkken dönmeye başladı öncesinde hareketsizdi yana bile dönmezdi yaşında yürüdü dişlerini geç çıkardı köpek dişleri hala yokk herşeyi geriden ve malesefki konuşmada yok baba ve mama haricinde kelimesi yok şuan oysaki 1 yaşlarında ege ile gagayı çok sevdiği için egem gagam diyebiliyordu böyle işte..Bebeginiz kac aylik
Estağfurullah ne demek buyrun paylaşın tabiki tecrübenizi burdaki amacımız zaten çocuklarımız için bilgi paylaşımı yapmak ben şahsen memnun oluyorum fikirlerinizi alınca ;-) eşimle konuştum randevuyu aldım çocuk psikiyatristinden umarım doğru kişidir aslında psikiyatride yazmıyo branşında çocuk ve ergen ruh sağlığı yazıyor kafam karıştı pedagogtanmı alsaydım acaba ama o bayanda çok paragöz daha önce kızımı götürmüştüm hiçbişey yapmadan para almak için her ay çağırıyordu sizce kime götürmeliyim?Esrade akil vermek haddim degil bir doktora git esine soyleme toplamda 1 saat ancak suruyor once psiyatrist görüyor cocuklq iletisime geciyor oglumla tokalasmisti ogluma sasirmistim sonra cocuk gelisimi uzmanuna uzmanına yolladi ikisi karsilikli oturdular oglum kule yapti oyun oy nadilar bize sorular sordu yarim saat kadar surdu oglumu gözlemledi oda birsey yok konuşma gecikmeside diyemem dedi daha kucuk oldugu icin tekrar doktorun yanina gittik testin sonucu doktora gidiyor doktorda herseyi ayina uygun dedi . Isaret etmesi icin seyn onun parmagiyla herseyi işaret et cok faydasi oluyor
Ismine bakiyormu isaret ediyormu bunlari yapiyorsa korkmayin tabi doktora yine de goturun iciniz rahatlasin23 aylık 9 aylıkken dönmeye başladı öncesinde hareketsizdi yana bile dönmezdi yaşında yürüdü dişlerini geç çıkardı köpek dişleri hala yokk herşeyi geriden ve malesefki konuşmada yok baba ve mama haricinde kelimesi yok şuan oysaki 1 yaşlarında ege ile gagayı çok sevdiği için egem gagam diyebiliyordu böyle işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?