Sevgili
Z Zuzi19 konuşma geriligi olabilir. Kanat çırpmada belirti ama benim oğlumda bir süre cirpti sonra bıraktı. Oda sadece heyecanlanınca çok sevinince yapardı . Çok şükür kısa sürdü . Tabii buradan konuşmak ne kadar sağlıklı bilemem . En iyisi bir uzmana göstermen . Ama nacizane fikrim sosyal iletişim varsa goz teması ismine tepki oyun oynama ve az da olsa kelimelerin olması bunlar çok önemli şeyler. Komut alıyorsa konuşamasada sizi anlıyorsa Otizm e hiç benzemiyor . Yakininizin çocuğu ile belki oynamak istemiyordur .
Benim oğlumda her çocukla oynamıyor . Kimisi ile bütün geçirdiği zaman oyuncak kavgası oluyor bazısı ile her şeyini paylaşıp uzun süre vakit geçirebiliyor .
Cevrenizde cocugunuzdan bir yaş büyük oynayabileceği çocuk varsa onunla da bir araya getirmeyi deneyin derim . Çünkü baz çocuklar öğrenmeyi yanındaki ni takip edip yeni şeyler keşfetmeyi daha çok seviyor .
Nacizane bir fikrim daha kartlar alın . Veya elinize aldığıniz nesneleri vs. mesela kalem dudaklarınizi dikkat edeceği şekilde söyleyin .Herşeyin ismini koltuk , elma vs vs. bir süre sorun bu ne ? anlatın bol bol faydası olabileceğini düşünüyorum .
Güzel günler sizinle olsun .