- Konu Sahibi melodi1970
-
çok sevindim almış olmana canım ahmet aydına ulaşmak zor gerçekten ahmet aydının oğluda otizimli diye duydum ben
öylemi canım ben rama gitmiştimm geçen yıl ilk rapor çıkaracağım zaman ramdaki müdür oğlumun kreşten arkadaşının annesiydi bana o söyledi ahmet aydına gidin dedi otistik oğlu var onu tedavi etmiş okula gidiyomuş iyiymiş dedi ahmet aydını aslında herkes bilmez yani otizim konusunda çok duyulmamış kulaktan kulağa yayılmış sadece yetişiknlerde çok gidiyo ona
ilk otizm kelimesini duyduğumda pc de sabahlara kadar oturup devamlı bişeyler araştırmaya çalışıyordum o zaman ilk defa ahmet aydın ismine rastladım çok kötüymüş oğlu kendi kakasını yiyormuş öle yazıyordu ve basınçlı oksijen tedavisi uygulamış hatta herkez çok kızmış kendi oğlunu kobay olarak kullanıyor demişler hatırladığım bunlar ama tedaviden sonra iyiymiş diye okumuştum
cem kınacıda var onunla karıştırıyo olabilirmisin acaba canım
selam canım yarın doktor gününüz mü yoksa
nası geçti melodi.istanbudamı bu adam izmirdemi
ahmet beyle nihayet tanıştık bi sürü soru sordu doğum nasıldı normalmi sezaryenmi benim sezaryen oldu kilosu doğumda aksilik oldumu evet erken doğum ve 4gün küvezde kaldı dedim ama bi alet takılmadı bi sürü tahlil yazdı kan verdik biyokimyada hemogram alt ast magnezyum ürik asit t kolesterol trigiserid bakılacak metabolizmada kan aminoasit bakılacak merkez laboratuar dada serbest t3 serbest t4 tsh b 12vitamin seviyesi folat seviyesi ferritin ve d vitamini bakılacak biofizik tede çinko ve bakır bakılacak ayrıca balık yağı kullanıp kullanmadığımı sordu ve başka verdi bu daha kuvvetliymiş kakasını yapınca onuda götürücez tahlile dışkıda mantar küllümü yazmış birda dmsa diye 5kapsül verdi gece içiricem sabah idranını yapınca götürücem bakalım sonuçlar ne çıkacak bilmiyorum birini yarın verecekler birini cuma birinide 1ay sonra verecekler inş güzel sonuçlar bekliyorum şimdilik bu kadar
aaa yazdığını görmemişim evet ahmet aydın yarın sabah 9da randevumuz var sabahta olmuyor yatsamda uyuyamıycam bu aralar çok huysuz bide yoruyor beni bi sinir bi sinir herşeye ağlıyor ağlayarak yaptırmaya çalışıyor bugün küçük huysuzlandı diye abisini bıraktım büyüğün yanına dersi vardı hiç durmamış ağlamış çırpınmış illa istediğini yapmak için öğretmende diyor sakın yapmayın çok akıllı sizi kullanmasına izin vermeyin dedi ben zor dayanıyorum ama baba hiç dayanamıyor yapma diyorum birde bugün konuştuk öğretmenle sizde evde şöle yapın dedi elinde neyle meşgulse alın ve sizin istediğinizi yapmasını sağlayın yaparsa geri verin yapmazsa istediği kadar ağlasın vermeyinki talimatlara uysun dedi bunuda aşınca yani inadını kırınca ozaman herşey yoluna girecek dedi şimdi başa çıktık çıktık yoksa çıkamayız dedi şimdi uslu uslu duran çocuğun elindeki her neyse neden alıp ağlatayım bu durumda her çocuk huysuzlaşmazmı biz bile sinirleniriz değilmi bazen anlayamıyorum wc eğitiminide söledim ağladı istemedi dedim bu talimatları tam yapmaya başlayınca wc eğitimine başlamak daha uygun dedi beni anladığını biliyorum mesela bugün sabah salondaydı kahvaltısını hazırladım elimde tabak gel oğlum mama yiycez dedim hemen koşarak geldi oturdu bazende yere yatıyor taşa taşa yatma buraya gel diyorum hemen kalkıyor halıya yatıyor şimdide bişey daha öğrendi ayıp olacak ama gazmanım benim gaz kaçırıyor babasıda çüüüüşş eşşek diyor şimdide kendisi kendi yapınca gazı kimse demezse çüüüşş diyor kardeşinin adını öğrendi ben seslenince oda sölüyor yüzüme uzun uzun bakıp bişeyler anlatmaya çalışıyor bende sanki onunla konuşuyormuşum gibi ne oldu oğlum filan diyorum işte böyle ama çok yoruldum artık bakalım sabah ne olacak gözüme uyku girmeyecek ama en azından yatıp dinleneyim bari of nede uzun yazmışım farkında olmadan
ne kadar çok tahlil istemiş öyle benden bu kadar çok istememişti idrar ve kan vermiştik sadece erken doğmuş olduğu içinmi acaba canım inşallah temiz çıkar tahlileriniz çünkü oğlun çok küçük daha tahliller bozuk çıkarsa sanırım diyet veriyorlar birçok şey yasak süt ve süt ürünleri ekmek falan ana besinler hep yasak..civa kurşun birikimi oluyormuş bazı çocuklarda ama bunun otizime yol acıyo olabileceğini de söylüyorlar canım hayırlısı ile tertemiz çıksın yavrunun tahlilleri
melodicim senin oğlunun en karmaşık zamanları aslında su anda çünkü net konuşamıyor derdini tam dile getiremiyor o yüzden böyle hırçn geçen sene benim oğlum böyleydi okadar inatçıydıki sabah uyandığımda allahım bugün içinde bana yardım et diye dua ediyordum ne uyku vardı ne birşey bütün gün inattı okuldan arıyorlardı kreşten gel al durmuyo diye çok zordu o günler hatırlamak bile istemiyorum..öğretmeniniz doğru söylüyo her dedğini yapmayın ama oyun oynarken oyuncağa elinden almak da saçma ama...bizim öğretmenimizde şöyle demişti ağlarken bişeyi tutturduğu zaman hiç konuşmayın onu telkin etmeye çalışmayın dedi sende odadan çık başka işle meşkul ol küçük oğlunla oyna mesala o sakinleşince onu sev öp teşşekür et akıllı olduğu için zamanla bu davranışını bırakıcak çok zor biliyorum ama sabır sabır çek..gazı da çıkınca çüüşş demesi çok güzel çünkü espri anlayışı var oğlunun otistik çocuklar espiri yapmazlar çünkü benim oğlumda bişeye şaırdığı zaman ohaaa çüşş diyo yalan bile söylüyo suçu üstüme atma diyo bana herşey çok çabuk değişiyo canım bu günleri hatırlamıycaksın bile emin ol
melodicim gecmiş olsun inş. bısey cıkmaz canım tahlıllerde daha fazla yıpranmazsın canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?