Gecikmiş konuşma ile otizm birbirinden farklıdır. Oglum 3 yaşında konuşmaya başladı. Once çocuk psikiyatriye(cocuk ve ergen ruh bilimi) sonra gelişimsel pediatriye oğlunuzu götürüp teşhisini koydurun. Otizm mi konuşma gecikmesi mi onlar belirliyor. Her ikisinde de rapor cikatiliyor. Konuşma gecikmesi için dil terapisine başlamanız ve ekranı sifirlamaniz, verilen odevleri de eksiksiz yapmanız gerekiyor. (Raporu dil terapisinden devlet destekli faydalanmak için çıkarıyoruz. Maddi durumunuz iyiyse özel bir terapi merkezinden raporsuz faydalanabilirsiniz)Mrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
Gecikmiş konuşma ile otizm birbirinden farklıdır. Oglum 3 yaşında konuşmaya başladı. Once çocuk psikiyatriye(cocuk ve ergen ruh bilimi) sonra gelişimsel pediatriye oğlunuzu götürüp teşhisini koydurun. Otizm mi konuşma gecikmesi mi onlar belirliyor. Her ikisinde de rapor cikatiliyor. Konuşma gecikmesi için dil terapisine başlamanız ve ekranı sifirlamaniz, verilen odevleri de eksiksiz yapmanız gerekiyor. (Raporu dil terapisinden devlet destekli faydalanmak için çıkarıyoruz. Maddi durumunuz iyiyse özel bir terapi merkezinden raporsuz faydalanabilirsiniz)Mrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
Bir arkadaşımın oğlu böyle, otizm teşhisli üstün zeka. Arkadaşım eğitimine( bir sürü farklı terapiye götürüyor ergoterapi başta olmak uzere) bir daire parası harcadım diyor, kendisi kirada oturuyor. İkinci sınıf öğrencisi kafasından milyonlu matematik işlemleri yapıyor bu kadarını söyleyeyim. Ama bariz belli farklı özel çocuk olduğu.Peki göz teması kuran konuşan bireyleri nasıl ayırt ediyorlar
Nasıl belirtileri var
Oğlumun sınıf arkadaşı otizimli istanbulun yüzdelik dilimi yüksek olan okullardan olan bir okul kazanmış
Ve sınıf birincisi
Hazırlık sınıfında c2 çıkmış İngilizce seviyesi
Oğlum diyor kendi söylemese anlaşılmaz
Yetişkin bireyde otizm nasıl anlaşılır
Çok sordum ama merak ediyorum
Önce sakin olun. En önemlisi bu.Kızlar konu açılmışken ben de sorayım benim oğlum da 28 aylık. Kelime sayısı 10u geçmez. Mesela kırmızı demiyor. Ne olduğunu biliyor ama her gördüğü kırmızıya anne vınvın diyor. Evet demiyor yee diyor. Anne baba cici bebe abi bunları söylüyor. Kardeşi de oldu. Son bir aydır iyice hırçın. Her dediğimi anlıyor canı isterse yapıyor istemezse yapmıyor. Ve çok hareketli bir çocuk. Ben de çok kararsızım otizim konusunda. İsmine bakıyor göz teması var çok uzun süre olmasa da. Geceleri sürekli ağlıyor uyanıyor. Bakıyorum bir süredir çocuk gelişim uzmanları var. Bir de klinik psikologlar. Değerlendirmesini kim yapıyor. Napmalıyız ben de aynı kaygılar içindeyim.
Ben hamilelik iş yoğunluğu ekrana çok maruz bıraktım. Ama telefonsuz yemek yiyemezdi aç kalmasını göze aldım telefonu hayatımızdan çıkarttık. Günde yarım saat 45 dakka arası bluey diye bir çizgifilm izliyoruz. O ve kaptan daniel çocuklara pedagojik olarak uygun diye duyduk. Çizgifilmi de mi tamamen kaldıralım? Ben kitap okumaya da başladım. Ama sıkılıyor ve çeşitli kitaplar okuyorum durabildiği kadar işte. Aynı kitabın sürekli okunması daha mı uygun yoksa farklı farklı mı daha iyi? Bir de küçük bay ve bayanlar serisinin iki kitabı hediye gelmişti normalde yky can felan öncelikli tercihim ama sizce uygun mu bu serinin kitapları. Çok teşekkürlerhukukkusu
R Remziye12
Ekrani kesin tamamen . Yanında açmayın sizde izlemeyin. Bol kitap okuyun aynı kitabi.( Benim oğlum
"Şu yaramaz tavşanlar" kitabını çok seviyor tavsiye ederim.)oyunlar oynayın parka bahçeye çıkarın . Her yaptığınızı sesli şekilde söyleyin. Yanlış söylediği kelimeyi düzeltin kırmızıyı mi istiyorsun diyerek. Mont giyelim ayakkabılarını bağlayalım. Parka gidelim bak agac yol, araba bip bip , kedi miyav ,köpek hav hav,kuş cik cik, bak karınca , yemek yaparken tarif verir gibi anlatın yaptiklarinizi bu şekilde geveze olun yani bir süre sonra kelime sayısı artmaz ikili cümlelere geçmez ise uzmana götürün.
Anneler farklılığı hissediyor, ne kadar evladımıza konduramasak da kafanızda soru işareti varsa biz ne desek boş, çocuk ergen psikiyatri bölümüne götürün, doktor bir şey görürse ya da şüpheleniyorsa direk söylüyor zaten.Mrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
Ben hamilelik iş yoğunluğu ekrana çok maruz bıraktım. Ama telefonsuz yemek yiyemezdi aç kalmasını göze aldım telefonu hayatımızdan çıkarttık. Günde yarım saat 45 dakka arası bluey diye bir çizgifilm izliyoruz. O ve kaptan daniel çocuklara pedagojik olarak uygun diye duyduk. Çizgifilmi de mi tamamen kaldıralım? Ben kitap okumaya da başladım. Ama sıkılıyor ve çeşitli kitaplar okuyorum durabildiği kadar işte. Aynı kitabın sürekli okunması daha mı uygun yoksa farklı farklı mı daha iyi? Bir de küçük bay ve bayanlar serisinin iki kitabı hediye gelmişti normalde yky can felan öncelikli tercihim ama sizce uygun mu bu serinin kitapları. Çok teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?