Öncelikle sakin olun vesveseye kapılmayınMrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
Ben eşim birde oğlum ailem eşdost uzakta herkes yalnızım yaÖncelikle sakin olun vesveseye kapılmayınçocuğunu en iyi annesi bilir annesi hisseder yorumlara kulak asmayin lütfen çocuğunuz çok ekranla ic içe mi bir de kalabalık bir ortamda mı yoksa sadece çocuk anne ve baba mı var
Göz teması kurup ta şakır şakır konuşan nasıl otizm oluyor bunu da ilk defa duydum genelde çevremde gördüğüm otizmli ismine tepki vermeyen çocuklar.Doktor değil demişse değildir, içinize sinmiyorsa bir başka doktora daha götürün. Burada anlattıklarınızla biz otizmdir ya da değildir diyemeyiz ki. Otizm çok geniş bir spektrum, göz teması kuran hatta şakır şakır konuşan otizmli bireyler de var, ses bile çıkarmayanlar da var.
Ayy bu yoruma çok sevindim ya ne biliyim toplum insanın kafasını karıştırıyorYeğenim 2 yaşında (28 aylık), yeni yeni anlaşılır konuşmaya başlıyor. Bi akrabamızın çocuğu oyun oynarken çok ısrarcı davranıyor, yeğenim onunla oynamak istemiyor mesela. Otizmden şüphelenilmedi hiç.
O yüzden otizm spektrum bozukluğu diyoruz zaten. Milyon farklı şekilde ortaya çıkabiliyor.Göz teması kurup ta şakır şakır konuşan nasıl otizm oluyor bunu da ilk defa duydum genelde çevremde gördüğüm otizmli ismine tepki vermeyen çocuklar.
Sizin söylediğiniz insanın daha da kafasını karıştırırr zaten otizmn ilk belirtisi isme tepki vermemedir göz teması olmayışıdır, isme tepki verem göz teması kuran çocuk bilemiyorum artık her çocuğa böyle bakıcz o zamanO yüzden otizm spektrum bozukluğu diyoruz zaten. Milyon farklı şekilde ortaya çıkabiliyor.
Evet maalesef herkes yorum yapmayı seviyor. Çocuğunuza zaman verin, benim kardeşimde geç konuşmuş babaannem türbelere götürmüş ağzına anahtar sokmuşlar dili açılsın diyeAyy bu yoruma çok sevindim ya ne biliyim toplum insanın kafasını karıştırıyor
Peki göz teması kuran konuşan bireyleri nasıl ayırt ediyorlarDoktor değil demişse değildir, içinize sinmiyorsa bir başka doktora daha götürün. Burada anlattıklarınızla biz otizmdir ya da değildir diyemeyiz ki. Otizm çok geniş bir spektrum, göz teması kuran hatta şakır şakır konuşan otizmli bireyler de var, ses bile çıkarmayanlar da var.
Benim arkadaşım da sizin gibi gurbetteydi oğlu da 3 yaşındaydı daha konuşmazdı doğru düzgün oyun ablası terapistler hak getire çocuk konuşmuyordu 1 haftalığına kv yanına köye gitti çocuk kalabalıkta Şakir sakir konusup donduBen eşim birde oğlum ailem eşdost uzakta herkes yalnızım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?