Otizm

Maşallah bende inşallah Mayıs ayında ailemin yanına gideceğim darısı oğlumun başına

Neden her çocuğa böyle bakacaksınız. Sizi doktorunuz yönlendirecek. Sizin düşünmeniz gereken bir konu değil bu. Şakır şakır konuşur ama başka belirtiler vardır. Doktorun anlayacağı şeyler

Teşekkür ederim çok sağolun yapucam bunu

Maşallah bende inşallah Mayıs ayında ailemin yanına gideceğim darısı oğlumun başına
İnşallah inşallahh lütfen kimseyi takmayın siz hislerinize ve doktorunuza güvenin en olmadı bir kaç doktordan daha fikir alın her bebek gerçekten doğduğu andan itibaren bambaşka kişilik ve karakterde oluyor benim oğlum da 1. Yaşına yeni girdi 5-6 aylıktan bu yana insan sevmiyor ya babası ya ben olucam ananesi ne biraz düşkün onun haricinde kim olursa olsun basiyor yaygarayi elletmez bile kendini benim ki içinde yabani hiç sevdirmiyor size çekmemiş vs diyorlar he diyip geçiyorum ben

Çocuğunuz sizinle evde oynuyor mu? Sizinle muhabbeti nasıl konışamıyorda olsa sizinle iletişime geçiyordur. Konuşması açısından onunla oyunlar oynarken sesler çikarın mesala kale yapın her blokta tak sesini çıkarın tak tak tak. Sonra kuleyi yıkın tak tak tak tak. Geceleri yatakta parmak oyunları oynayın, tüm inek olun inek sesini çıkarın tavuk olun tavuk sesimi çıkarın ve bıkmadan tekrarlayın. Merdiven inerken hop hop hop diyerek inin ve çocuğunuza ekran vermeyin. Doktor bir şey yok diye gözlemlemiş sizde gözleme devam edin. Gün içinde elinizden geldiğince parka çıkarın AVM değil açık hava park. Kedi gösterin miyavlayın köpek gösterin havlayın kuş gösterin cik cik diyin. Çocuğunuzla etkin bir şekilde iletişime geçin. Babası özellikle boğuşmacalı çekiştirmeceli oyunları bol bol oynasın. Gece yatarken elinizden geldiğince kitap okuyun. Umarım iyi gelecektir. Bu arada oyun oynarken arkada bir çizgi film sesi gelmesi daha iyi (konuşması açısından) ancak odak noktası oyun olmalı. Açık olan çizgi film müzikli olması daha iyidir. Eğer ekran vermez zorunda kalırsanız da parmak oyunları açın seçecektir. Bu arada tekerlemeler çok işe yarıyor tekrar eden sesler konuşmayı kolaylaştırır

Sizin oğlunuzun gelişimini ne sokakta konuşan insanlar ne de burada biz değerlendiremeyiz. Profesyonel yardım alın bence. Ne var ki 2 yaşında çok normal şuan diyen işinize gelen yorumları da dikkate almayın.

Hayır en yaygın belirtisi göz teması ve seslenince tepki vermemektir ama her otizmli aynı değil dediğim gibi. Şimdi koca literatürü burda bir mesaja sığdıramam. Otizm bir zeka geriliği ya da biyolojik bir hastalık değil, nörogelişimsel bozukluk. O yüzden her bireyde farklı, kendine özgü.

Bunlar genelde asperger sendromlu deniliyor..Bunlarda göz teması normal,zeka ya normal ya zeki oluyor,takıntılı olıyorlar,sadece sosyal hayatta sorun
yaşayan bireyler..asperger de otizminin içinde değerlendiriliyor..

Etrafiniza kulağınızı tikayin lutfen. Erkek çocuğu geç konuşur gende de varsa. Ki hekiminiz de değil demiş guvenemediyseniz başka bir hekime danışın. Evde tek başına kalabalık aile ortamı görmeyen bir cocuksa normal, arkadaş seçmesi de normal. Naçizane tavsiyem etkinliklere götürün sosyalleşmesi adina

Aspergerdir muhtemelen çocuk. Çocukluk çağında tanılanmıştır.

Takıntılı davranışlar belirgin oluyor, asosyallik olabiliyor bazen, psikiyatristlerin uyguladıkları testler var. Teşhisi doktor koyuyor yani, işin o tarafı tıpta.

Yetişkine teşhis koymak çok kolay değil. Çok da doğru değil bence. Ama yetişkinlere de test yaptığını söyleyen kurumlar var.

Uzmanlar şunu diyor dört yaşına kadar çocuğun konusmasi normal diyor

Teşekkür ederim çok sağolun yapucam bunu
Bunlar genelde asperger sendromlu deniliyor..Bunlarda göz teması normal,zeka ya normal ya zeki oluyor,takıntılı olıyorlar,sadece sosyal hayatta sorun
yaşayan bireyler..asperger de otizminin içinde değerlendiriliyor..
Ona internetten bakındım bıraz o da göz temasında zorlanma diyor böyle insanların kafasını karıştırmayın burda paylaşıyoruz her yoruma da açığım ama böyle de herşeyi yazamazsınız

Teşekkür ederim

Ne demiş ki kadın
Soru sormuşuz o da bildiği kadar ya da benim bilgi verdiğim kadar yanıtlamış

Milletin dediğine ne takıyorsunuz. Çocuğunuz daha içe dönüktür belki. İçinize sinmediyse başka doktora götürün ama millete laf söylettirmeyin. Sacma sapan tanı koymasınlar kafalarına göre.

Otizm geniş bir yelpazede.siz sordunuz,ben de söylediğiniz kişinin asperger ihtimalini söyledim..Burda herkes tecrübesi bilgisi dahilinde yazar,siz de görüş almak için yazmışsınız zaten..Ters cevap vereceğine ,burda bu konuyu açmayın gidin bir çocuk psikiyatristine..Hem konu aç hem tersle..Bi anne olan sizsiniz sanki..hiç sevmediğim üye hali..

Anlattıklarımıza, söylediklerimize inanmak istemiyor. Yalan söylediğimizi falan düşünmek daha çok işine geliyor sanırım.

Hangi şehirdesiniz? İstanbulda iseniz bu alanda iyi bir prof. dr önerebilirim. Otizmin ağır orta hafif farklı halleri var. Buradan biz başka bir şey söylemeyiz malesef.

Parmakla gösterince gösterilen yere bakıyor mu? Su isteyince ne diyor? Komutları yapıyor mu? Yani sizin şüphelendiğiniz sadece konuşmaması mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…