Doktorunuza güvenin. Ufacık da bir şey görseydi sizi gereken yerlere yönlendirildi.
Siz elinizden geldiğince yaşıtlarıyla bir araya getirin. Onunla bol bol aktivite yapın, oyuncaklarıyla birlikte oyunlar oynayın, havalar güzelleşiyor parka götürün.
Mümkün olduğunca ekranı kapalı tutun. Bol bol çocuk şarkıları, tekerlemeler söyleyin , yaşına göre kitaplar okuyun. Di lemese bile kulağı sizde olur.
Her çocuk duvara tırmanacak diye bir şey yok bir de 2 yaştan sonra daha bir hareketli oluyorlar.Zamanla açılır ama birazda mizacı sakin olabilir
Maşallah bende inşallah Mayıs ayında ailemin yanına gideceğim darısı oğlumun başınaBenim arkadaşım da sizin gibi gurbetteydi oğlu da 3 yaşındaydı daha konuşmazdı doğru düzgün oyun ablası terapistler hak getire çocuk konuşmuyordu 1 haftalığına kv yanına köye gitti çocuk kalabalıkta Şakir sakir konusup donduablamın 2 çocuğu da 2,5-3 yaş arası konuştular o da bizde uzakta oturuyordu çocuklar her istediğini eliyle işaret edip yada yarimyamalak söylüyordu ablam anladığı için çakallar kendilerini yormadılar hiç şimdi biri 9 biri 12 yaşında
Sizin söylediğiniz insanın daha da kafasını karıştırırr zaten otizmn ilk belirtisi isme tepki vermemedir göz teması olmayışıdır, isme tepki verem göz teması kuran çocuk bilemiyorum artık her çocuğa böyle bakıcz o zaman
Teşekkür ederim çok sağolun yapucam bunuKonuşma konusu çok etkenli bi konu ya. Otizm tek başına sebep değil. Ekran varsa etkiler. Yalnızsa etkiler. Yani mesela benim oğlumun konuşma gecikmesindeki en büyük etken etrafında pek çocuk olmaması zamanının büyük kısmını benimle geçirmesi. Kalabalık ortamdaki çocuklar bu konuda daha iyi ilerleme sağlıyor. 2 yaşındayken 10 kelimesi falan vardı. Çokta çabalıyordum üstüne düşüyordum çnükü sorun olduğunu fark etmiştim. 6 ayda kelime sayısı 60-70ye çıktı bi anda. ben sorun hissettiğimde önce hastanede çocuk gelişim uzmanı olan bi çocuk doktoruna gittim. Orda bi değerlendirme yapıldı. Verici dil hariç bütün gelişim basamaklarını karşılıyordu. Bu konuya yönelik doktor bazı yönlendirmeler yaptı doktor. Gelişimini kontrol edebileceğim bi kaç kaynağım var onlar üzerinden takip ediyorum.
Özetle bolca kitap okumak, bolca sözlü iletişim kurmak, ve oyuncakların tamamını kaldırıp tek oyuncağa uzun dikkat süresi sağlayacak şekilde kullanmak gerekiyor. Ben en çok faydayı yolda gezerken, oyun oynarken vs her nesnenin adını söyleyerek, bunu oyunlaştırarak gördüm. Taklit oyunları geliştirdim.
Bence içinizin rahat etmesi açısından önce bi çocuk doktoruna ardından ya gelişim uzmanına ya da psikiyatriye götürerek otizm şüphesi olup olmadığını daha detaylı kontrol ettirebilirsiniz. Hep bi gelişimsel gerilik söz konusu olduğu için verici dil konusunda özellikle nasıl yaklaşmanız gerektiğini de detaylıca öğrenebilirsiniz.
İnşallah inşallahhMaşallah bende inşallah Mayıs ayında ailemin yanına gideceğim darısı oğlumun başına
Çocuğunuz sizinle evde oynuyor mu? Sizinle muhabbeti nasıl konışamıyorda olsa sizinle iletişime geçiyordur. Konuşması açısından onunla oyunlar oynarken sesler çikarın mesala kale yapın her blokta tak sesini çıkarın tak tak tak. Sonra kuleyi yıkın tak tak tak tak. Geceleri yatakta parmak oyunları oynayın, tüm inek olun inek sesini çıkarın tavuk olun tavuk sesimi çıkarın ve bıkmadan tekrarlayın. Merdiven inerken hop hop hop diyerek inin ve çocuğunuza ekran vermeyin. Doktor bir şey yok diye gözlemlemiş sizde gözleme devam edin. Gün içinde elinizden geldiğince parka çıkarın AVM değil açık hava park. Kedi gösterin miyavlayın köpek gösterin havlayın kuş gösterin cik cik diyin. Çocuğunuzla etkin bir şekilde iletişime geçin. Babası özellikle boğuşmacalı çekiştirmeceli oyunları bol bol oynasın. Gece yatarken elinizden geldiğince kitap okuyun. Umarım iyi gelecektir. Bu arada oyun oynarken arkada bir çizgi film sesi gelmesi daha iyi (konuşması açısından) ancak odak noktası oyun olmalı. Açık olan çizgi film müzikli olması daha iyidir. Eğer ekran vermez zorunda kalırsanız da parmak oyunları açın seçecektir. Bu arada tekerlemeler çok işe yarıyor tekrar eden sesler konuşmayı kolaylaştırırMrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
Hayır en yaygın belirtisi göz teması ve seslenince tepki vermemektir ama her otizmli aynı değil dediğim gibi. Şimdi koca literatürü burda bir mesaja sığdıramam. Otizm bir zeka geriliği ya da biyolojik bir hastalık değil, nörogelişimsel bozukluk. O yüzden her bireyde farklı, kendine özgü.Sizin söylediğiniz insanın daha da kafasını karıştırırr zaten otizmn ilk belirtisi isme tepki vermemedir göz teması olmayışıdır, isme tepki verem göz teması kuran çocuk bilemiyorum artık her çocuğa böyle bakıcz o zaman
Bunlar genelde asperger sendromlu deniliyor..Bunlarda göz teması normal,zeka ya normal ya zeki oluyor,takıntılı olıyorlar,sadece sosyal hayatta sorunPeki göz teması kuran konuşan bireyleri nasıl ayırt ediyorlar
Nasıl belirtileri var
Oğlumun sınıf arkadaşı otizimli istanbulun yüzdelik dilimi yüksek olan okullardan olan bir okul kazanmış
Ve sınıf birincisi
Hazırlık sınıfında c2 çıkmış İngilizce seviyesi
Oğlum diyor kendi söylemese anlaşılmaz
Yetişkin bireyde otizm nasıl anlaşılır
Çok sordum ama merak ediyorum
Aspergerdir muhtemelen çocuk. Çocukluk çağında tanılanmıştır.Peki göz teması kuran konuşan bireyleri nasıl ayırt ediyorlar
Nasıl belirtileri var
Oğlumun sınıf arkadaşı otizimli istanbulun yüzdelik dilimi yüksek olan okullardan olan bir okul kazanmış
Ve sınıf birincisi
Hazırlık sınıfında c2 çıkmış İngilizce seviyesi
Oğlum diyor kendi söylemese anlaşılmaz
Yetişkin bireyde otizm nasıl anlaşılır
Çok sordum ama merak ediyorum
Teşekkür ederim çok sağolun yapucam bunuKonuşma konusu çok etkenli bi konu ya. Otizm tek başına sebep değil. Ekran varsa etkiler. Yalnızsa etkiler. Yani mesela benim oğlumun konuşma gecikmesindeki en büyük etken etrafında pek çocuk olmaması zamanının büyük kısmını benimle geçirmesi. Kalabalık ortamdaki çocuklar bu konuda daha iyi ilerleme sağlıyor. 2 yaşındayken 10 kelimesi falan vardı. Çokta çabalıyordum üstüne düşüyordum çnükü sorun olduğunu fark etmiştim. 6 ayda kelime sayısı 60-70ye çıktı bi anda. ben sorun hissettiğimde önce hastanede çocuk gelişim uzmanı olan bi çocuk doktoruna gittim. Orda bi değerlendirme yapıldı. Verici dil hariç bütün gelişim basamaklarını karşılıyordu. Bu konuya yönelik doktor bazı yönlendirmeler yaptı doktor. Gelişimini kontrol edebileceğim bi kaç kaynağım var onlar üzerinden takip ediyorum.
Özetle bolca kitap okumak, bolca sözlü iletişim kurmak, ve oyuncakların tamamını kaldırıp tek oyuncağa uzun dikkat süresi sağlayacak şekilde kullanmak gerekiyor. Ben en çok faydayı yolda gezerken, oyun oynarken vs her nesnenin adını söyleyerek, bunu oyunlaştırarak gördüm. Taklit oyunları geliştirdim.
Bence içinizin rahat etmesi açısından önce bi çocuk doktoruna ardından ya gelişim uzmanına ya da psikiyatriye götürerek otizm şüphesi olup olmadığını daha detaylı kontrol ettirebilirsiniz. Hep bi gelişimsel gerilik söz konusu olduğu için verici dil konusunda özellikle nasıl yaklaşmanız gerektiğini de detaylıca öğrenebilirsiniz.
Ona internetten bakındım bıraz o da göz temasında zorlanma diyor böyle insanların kafasını karıştırmayın burda paylaşıyoruz her yoruma da açığım ama böyle de herşeyi yazamazsınızBunlar genelde asperger sendromlu deniliyor..Bunlarda göz teması normal,zeka ya normal ya zeki oluyor,takıntılı olıyorlar,sadece sosyal hayatta sorun
yaşayan bireyler..asperger de otizminin içinde değerlendiriliyor..
Teşekkür ederimAspergerdir muhtemelen çocuk. Çocukluk çağında tanılanmıştır.
Takıntılı davranışlar belirgin oluyor, asosyallik olabiliyor bazen, psikiyatristlerin uyguladıkları testler var. Teşhisi doktor koyuyor yani, işin o tarafı tıpta.
Yetişkine teşhis koymak çok kolay değil. Çok da doğru değil bence. Ama yetişkinlere de test yaptığını söyleyen kurumlar var.
Ne demiş ki kadınTeşekkür ederim çok sağolun yapucam bunu
Ona internetten bakındım bıraz o da göz temasında zorlanma diyor böyle insanların kafasını karıştırmayın burda paylaşıyoruz her yoruma da açığım ama böyle de herşeyi yazamazsınız
Otizm geniş bir yelpazede.siz sordunuz,ben de söylediğiniz kişinin asperger ihtimalini söyledim..Burda herkes tecrübesi bilgisi dahilinde yazar,siz de görüş almak için yazmışsınız zaten..Ters cevap vereceğine ,burda bu konuyu açmayın gidin bir çocuk psikiyatristine..Hem konu aç hem tersle..Bi anne olan sizsiniz sanki..hiç sevmediğim üye hali..Teşekkür ederim çok sağolun yapucam bunu
Ona internetten bakındım bıraz o da göz temasında zorlanma diyor böyle insanların kafasını karıştırmayın burda paylaşıyoruz her yoruma da açığım ama böyle de herşeyi yazamazsınız
Konu sahibi gerçekten tuhaf..Ne demiş ki kadın
Soru sormuşuz o da bildiği kadar ya da benim bilgi verdiğim kadar yanıtlamış
Anlattıklarımıza, söylediklerimize inanmak istemiyor. Yalan söylediğimizi falan düşünmek daha çok işine geliyor sanırım.Otizm geniş bir yelpazede.siz sordunuz,ben de söylediğiniz kişinin asperger ihtimalini söyledim..Burda herkes tecrübesi bilgisi dahilinde yazar,siz de görüş almak için yazmışsınız zaten..Ters cevap vereceğine ,burda bu konuyu açmayın gidin bir çocuk psikiyatristine..Hem konu aç hem tersle..Bi anne olan sizsiniz sanki..hiç sevmediğim üye hali..
Hangi şehirdesiniz? İstanbulda iseniz bu alanda iyi bir prof. dr önerebilirim. Otizmin ağır orta hafif farklı halleri var. Buradan biz başka bir şey söylemeyiz malesef.Mrb arkadaşlar oğlum 2 yaşında henüz konuşamıyorum sadece anne baba hayır bi iki hayvan sesi söylüyor.. Başka bir rahatsızlığı için doktora götürdüm orda doktora sordum konuşamıyor diye o da oğlumu izler ve benimle göz teması kuruyor dedi zamanla aşar dedi ama maalesef ki toplum sanki otizmli diye bakıyor buna yakın çevrem de dahil şöyle beni oğlum sakin bi çocuk her çocuk yaramaz olacak diye bir kaide yok ama o sakin diye başka bakıyorlar konuşamıyor da tabi.. ama oğlum da şunu görüyorum her çocukla oynamak istemiyor.. mesela arkadaşım oğlu hiperaktif diye onu sevmiyor onu görünce bana sarılıyor korkuyor ondan.. böyle bazen ortamlarda çok çekingen ara sıra çocuklarla oymuyor bilmiyorum neden böyle üzülüyorum da çok otizmli çocuk böyle mi olur bilmiyorum.. evde hareketleri çok normal dışarda da komutları anlıyor ama çocuklarla çok oynamouor sizde böyle birşey yaşayan oldu mu bana bir akıl veri. Lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?