otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer otizm olsaydı öle oyunlar oynamaz canım

Aklina kotu seyler getirme allah buyuktur. Benim kardesim 5 yasinda konusmaya basladi sadece kafasini salliyordu ne anne ne baba dedi.. guzel dusun guzel olsun

Bnce bseyi yok cocugun evham yapmayın kucuk daha oglum degnce bakıyor mu peki

Hemen gerilmeyin, rahat olmaya çalışın, çocuğa çok yansıtmayın ama muhakkak konun un üstünde olun. Peşini bırakmayın. Daha önce söylediğim mücahit öztürk e muhakkak gitmenizi tavsiye ederim. İki akrabam onda tedavi gördü. Üstelik biri memur. Yine de parayı sorun etmeden gitti. 1. Çocuk hiç konuşmuyor, seslenince tepki vermiyordu. 2. Çocuk yanİ, eşimin yeğenine başka doktorlar atipik otizm demişti. Çocuk 3 yaşına kadar konuşmadı. Temel sesler çıkarıyordu ama göz kontağı pek yoktu ve devamlı dönen şeylere bakıyordu. Kendi etrafında döndürüyordu. Diğer çocuklarla oynamayı tercih etmiyordu.

Doktor bu teşhisi koyunca annesinin dünya başına yıkıldı. Herkes farkındaydı çocuğun konuşmasının geciktiğinin ama hep rahatlatmaya çalışıyorlardı, işte 5 yaşında konuşan da varmış filan diyerek. Annesinin dediği ilk şey, neden beni uyarmak, bir doktora git demek yerine, ben sorun var dedikçe geçer diyordunuz, 4 yaşına gelene kadar beklettiniz oldu.

Birkaç doktordan sonra mücahit bey e götürdü. En güzel yolu o izledi. Kreşe yazıldı. Evde televizyon tamamen kapatıldı. Annesi ev işini, kimi zaman diğer çocukları bırakıp tamamen çocuğa yöneldi. Muayeneler sonrası doktorun dediği şu oldu. Otizm değil ama yatkın bir karakteri var. Zeki bir çocuk ama bebekliğinde size küsmüş ve kendini kapatmış.

Bu çocuğun bebekliğinde annenin büyük sorunları vardı gerçekten ve sürekli bebekle değildi. Diğer büyükler de var evde. İhmal etmiyordu ama beşikte çok zaman geçirdi. her çocuk farklı gerçekten, bilemiyorsunuz.

3 sene uğraştı çok yoğun bir şekilde ve şu anda çocuk tamamen iyi ve çok zeki. O konuşmayan çocuk büyüklerle sohbet ediyor tatlı tatlı. Ama küçüklüğünde yaşıtları konuşması ve takılmasıyla dalga geçiyorlardı hatta biraz. Baba ilgisiz, anneye abartıyorsun diyordu ve eğer o halinde kalsaydı, şu anda durumu çok farklı olabilirdi.

Diğer bahsettiğim çocuk da şu anda türkiye derecesi yapıyor. Ama hepsi tedavi gördüler bir kaç sene. Her şeyi okuyun, doktorlarla görüşün. İçiniz rahat olsun, sorun yoksa ne ala, varsa en kısa zamanda yol alabilirsiniz.

Lutfen baskasinin konusuna kendi sorunumuzu yazin cvp bekleyerek gasp etmeyelim. Kendimize yeni bir konu acalim. Sizin yazilarinizdan asil konu sahibinin sorunu cozulemiyo

vermelho- doktora gidip bir sonuç alınca lütfen tekrar yazın bize Rabbim bütün evlatlarımızı korusun bir sıkıntı yoktur inşallah

teşekkür ederim doktor işi maalesef haftaya ertelendi. gideceğimiz doktor izne ayrılmış bir haftalık. gittiğimde muhakkak yazacağım.

teşekkür ederim doktor işi maalesef haftaya ertelendi. gideceğimiz doktor izne ayrılmış bir haftalık. gittiğimde muhakkak yazacağım.
Ben sıze oğlumun uzmanını onerebılırım

Harbıyede yeri bıraz fıyatı tuzlu ama evlatlarımızdan degerlı olamaz degıl mı

Ben sıze oğlumun uzmanını onerebılırım

Harbıyede yeri bıraz fıyatı tuzlu ama evlatlarımızdan degerlı olamaz degıl mı

gideceğimiz doktoru tanıdığımız güvenilir olduğunu bildiğimiz için bir hafta daha onu beklemeyi tercih ettim ama hepiniz annesiniz beni anlıyorsunuzdur, evlat söz konusu olduğunda şüpheyle beklemek çok zor. paranın tabi ki önemi yok, her şeyimiz onlar için değil mi zaten. doktorun ismini söylerseniz bekleyemezsem değerlendirelim. istanbul'da mı çalışıyor?

Yalnış anlamazsanız kaç çoçuğunuz var..
eğer çoksa ilgilenememiş olmanız gayet normal ama tekse istemediniz mi bi çoçuk sahibi olmayı..
umarım otizm felan yoktur sağlıklıdır bebişiniz.
Lütfen çoçuklarımıza ilgili olalım sonuçta onlar bizim sevgimize muhtaç doğur köşeye at mantığı değil. Zamanında kalabalık ailede yaşadığımız için anne ve babamızdan yeterince sevgi göremedik ve bunun acısını her türlü yaşadık. Bizde öyle olmayalım. Eğer bir çoçuk dünyaya getiriyorsak sorumluluklarını da almak zorundayız. "TEMBELİM" "İLGİSİZİM" diye bir kelime olmamalı hayatımızda. Umarım tez vakit zamanda bebeğinizle ilgili şüpheleriniz ortadan kalkar. Belki de dikkat çekmek için yapıyordur annesiyle iletişim kuramadığı için ilgisiz bıraktığınız için kendince bi davranış biçimi geliştirmiştir.

Evet ıstanbulda canım ozelden yazacagım sımdı
Bende 2 haftadır basladım ondan once sızın gıbı 1 hafta beklemek zorunda kaldım , ama ben aradıgımı buldum kuzenım psıkolog benım onun tavsıyesıyle gıttık bu kadına

bakın bu tarz yanlış bilgilendirmelere maruz kalmamak adına ben buraya bu tarz konular açmayın derim.

otizmin hamileyken teşhis edilme diye bir durumu mümkün değilken arkadaş iki kere tekrarlamış bunu.henüz otizmin tam nedenleri bile bilinmiyor üstelik hala araştırma aşamasında olan özel bir durum.

down sendromunda da kafa çapına değil ense kalınlığına bakılıyor ayrıca.

bugün doktora gideceksiniz sanırım hayırlı haberlerle gelirsiniz inşallah.

otizmli bir çocuk şu anlattıklarınızın çoğunu yapamaz. yeğenim de tepki vermiyordu. hatta tv de reklama bi kitleniyordu dünya yıkılsa tepki vermiyordu. şu an okul birincisi

Doktor un yanina gidince anlar zaten canim ama sanmiyorum otizm olsa ozellille hamileykende teshis ediliyor
down sendromu ile karıştırdınız sanırım
otizm in hamile ike tanısı konamıyor diye biliyorum

konu sahibi oğlunuz dönen nesnelere bakıyor mu dönen oyuncaklara ilgili mi
bide kendi kendine çok sallanıyor mu
bana otizm değil de inatçı geldi paşa.. inşallah da değildir

Açıkçası bebekler veya olabilecek rahatsızlıkları hakkında hiçbir fikrim yoktu. Down Sendromu ile de otizmi aynı şey sanıyordum- ki sayenizde bir şey öğrendim. Öncelikle inşallah kuruntularınızda yanılmış olursunuz. Diliyorum şüpheleriniz içi boş çıkar. Çıkmazsa da kendinizi yıpratmayın.

Ceyda Düvenci'nin kızı da bir sorunla doğmuş (neydi adı inanın unuttum) ama eğitimle, çabayla, şu an kızını ne kadar ilertlettiğini bir röportajında okumuştum. Yürümez demişler yürüteçle yürüyor, konuşamaz demişler konuşuyor hatta şarkı söylediği bir videoyu izlemiştim. Yani böyle durumlarda karalar bağlamadan, çözüm odaklı olmanızı öneririm. Tabii temennim iyi sonuçlar çıkması üzerine.

otizm anne karnında teşhis edilmez down edilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…