otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ben ilgilenmediğim için otizm oldu değil, annesi olarak yeterince ilgilenmediğim için oğlumda görülen davranışsal bozukluklukları kendi yetersizliğime bağlıyorum. ismine tepki vermemesini, işaret parmağı kullanmamasını onu yeterince eğitmememe bağlıyorum. şu an otizm mi değil mi bilemiyorum, allahtan tek dileğim öyle olmaması. genetiğinde yatkınlık yoksa otizm olmaz, ama tv gibi uyaranlar genetiğinde yatkınlığı bulunan çocuklarda otizmi tetikleyebilir. otizmi tetiklemese de gelişiminde aksaklıklar meydana gelir. ben kendimi bunun için suçluyorum ki şu aşamada hiçbir anlamı yok bunun. sadece üzülüyorum elimde değil.

işte ben bağlamadım, isme tepki verme işaret etme öğretilecek şeyler mi bilemedim, işaret neyse de ismine bakma nasıl öğretilir ki, bunlar içgüdüsel şeyler, ben de öğretmedim yani, ama ne diyorum sen ilgisizdim diyorsan ilgilen oyna birlikte geçirdiğiniz zamanı arttır ama kendini üzme diye diyorum

artık ilgilenicem tabi ki. doktordan iyi şeyler duyup kendime gelmem lazım sadece. şu an doğal olarak kafam karışık, çok tedirginim.

teşekkür ederim.

Merhaba,
Aynı teşhis aynı yaş aralığında aynı belirtiler otizm olarak bir tanıdığımıza konuldu . Kesinlikle ihmal etme çok çok başında olabilirsiniz ve geri dönüşümü muhakkak sağlanacaktır .
Eğitimlere başlandı ve 2 hafta gibi kısa sürede geri dönüşler alınmaya başlandı bir an evvel doktora götür ve ne ise teşhis konulsun .

bazı yorumlarda görüyorum ki bu hastalığı yendim diyen var mı evet var ! otizmin de aşamaları var.
Erken ve doğru eğitimle 4 yıl içerisinde %100 sağlıklıdır raporu alan bir örnek var.
Sizden ricam çocuğunuzu ihmal etmeyin evde beklemeyin , otizm veya başka bir şey tanısı konulsun .

Dalgınlık genetik sanırım bayağı bir sesleniyorsun, mutlaka birşeylerle uğraşıyorlar ve dünyalarını kapatıyorlar sanki :)
Ben de buna hayret ediyorum.
Benim esim de öyle.
Yanında vir vir vir anlatiyorum, sonra konuyla ilgili bir sey soruyorum, hi? Diiye donuyor yuzume. Meger hic dinlememis duymamis. Nasil olur anlamiyorum insan bu kadar kapatabilir mi kendini. Alistim artik, bbir sey anlatacaksam yuzume bak beni dinle falsn diyorum:)

artık ilgilenicem tabi ki. doktordan iyi şeyler duyup kendime gelmem lazım sadece. şu an doğal olarak kafam karışık, çok tedirginim.

teşekkür ederim.
Merhaba, tum sayfalari okuyamadim.
Allah insallah korktugunuza ugratmaz.
Ne zaman doktora gotureceksiniz acaba?
Ya da goturdunuz de sonuc falan mi bekliyorsunuz?

Ben de öyle diyorum. Gözlerime bak :)
Bir de bunlar dedeleri dahil çok saygın meslekleri olan kişiler. Kafası yoğun o yüzden diye düşünüyorum :)

teşekkür ederim.
Doktora gittiniz mi
Göz teması kuruyor mu, dönen nesnelere ilgisi var mı
Otizm genetik bişey, öyle ilgilenmedim vs diye olmaz, öyle olsa annelerimizde olurdu 7-8 kardeş , kendi kendilerine büyümüşler eskiden.
İnşallah değildir, öyle bile olsa erken evrede anlaşılmış olur tedaviye daha iyi yanıt alınır, siz doktora gitmediyseniz biran önce gidin mutlaka.

Aynısından bende de var.
Ama genetik galiba, büyük kızım da babası gibi , duymak istemediğini duymuyor, Bilinçli olarak değil, gerçekten soruyorum hiç dinlememiş, aynı ortamda bu kadar nasıl kapatabiliyorlarsa kendilerini

Bende suanda cok ogrenemedım ama benım oglum bır donem odasında cok vakıt gecırırdı bende yalnız kalmasından rahatsız olurdum yanımıza cagrırdım onu , orada oynardı buyudukce bu yanımızda oynama kısmını tek basına yapmamaya basladı cok uzun zamandır cogu oyununu beraber oynuyoruz bu duruma geldık, sureklı odevını yaparken benı yanında ıstıyor ben yardım bıle etmıyorum bu benı cok yoruyor artık cunku bır mutfaga bır odasıan gıdıp duruyorum. Odasında artık kendı basıan vakıt gecıremıyor sureklı sıkıldım sıkıldım dıyor .

Bende de hata var onu kendı halıne bırakmıyormusum galıba .Oğlum suanda depresyondaymıs ayrıca .Doktorun dedıgıne gore oglum suanda 7 yasında odasında saatlerce oyun oynayabılırmıs ama oynayamıyor bu hem depresyonde oldugu ıcın olmuyor hemde kendı kendıne yetemıyor. Halbukı cok uzak degıl bır sene once yazın 2-3 tane karakterlerı konustururdu artık yapmıyor.

Ben oglum 3 yasından berı bır kere bıle kendı basıma corba cırpmadım, kek yapmadım, pogaca yuvarlamadım hep beraber yaptık ama ıyı olmadı tabı . Ben yınede cok alakasız kalamıyorum onunla ama calısıuyorum 2 gundur dun aksam ılk defa yarım saatlık kör ebe oynadık, odasındaysa salona cagırmadık kendı kendıne oyalandı ama henuz boyle ahım sahım bır oyun kurmadı o kadarda oyuıncagı var kı turlu turlu .
Bende acaba tv kablolarınımı kessem dıyorum en azından tv olmazsa yapabılecek 2 seyı var.
1- bıze sarmak
2- oyuncaklarla oynamak.

12 hafta terapı alacak oglum, ve ben ve esımde

Merhaba, tum sayfalari okuyamadim.
Allah insallah korktugunuza ugratmaz.
Ne zaman doktora gotureceksiniz acaba?
Ya da goturdunuz de sonuc falan mi bekliyorsunuz?

merhaba. normalde dün götürmem lazımdı ama izne çıkmış doktorumuz. haftaya pazartesi dönüyor. bekleyebilirsem onu bekleyeceğim, yok bekleyemezsem önerilen birkaç doktor var, hafta içi onlara bakacağım. beklemek çok zor geliyor.

@bright crystal göz teması var, dönen nesnelere ilgisi hiç dikkatimi çekmedi, arada bir tekerlek döndürüyor.

Son düzenleme:
Canim ben özel egitim ogretmeniyim otizm cok genis bir yelpaze en hafifinden en agirina dogru seyreder seninde yukarda dedigin gibi bazi cocuklar bazi seylere yanittin dogarlar biz eger onlari eger alir tv karsina koyar ve birde ilgilisiz birakirsak iste o zaman onlari otizm kollarina birakiriz bak benim kizim isaret parmagini kullanmayı da komut almayida konusmayi 20 aydan sonra yapti tabi ben o aya kadar doktor doktor gezdirdim doktorun bana dediği bu cocuk tek büyüyor o herseyi sen ogreteceksin bol bol yasitlari ile oynuyacak ve asla tv izlemeyecek cizgi filim bile cok sukur simdi 28 aylik olduk hersey yoldunda sana tavsiyem yasirlari ile bir arada olsun kuzenini al yanina sende katil onlara oyun oynayin beraber orada ismini söyle alissin ismine kuzeninede sık sık söylet bazi arkadaslar annelerimiz 8 cocugu nasil buyutmus demisler hakklilar ozaman ilgi yoktu ama cocuk coktu kardesler arasinda yas farki azdi herkes birbirinden bisey öğreniyordu ve en önemlisi sürekli disardaydik en guzel eglencemiz oyundu annem hep der ben tuvalet egtiminde annemi cok cok zorlamisin benim kardesim hemwn benden bakip öğrenmiş doktorumuzun bana soyledigi bisey vardi eger esin sana ilgi gostermezse seninle konusmazsa bisure sonra sende icine kapanmaya onunla iletisimi azaltmaya baslarsin demi iste cocuklarda böyle demisti sen en kisa bi doktora götür ve ilgini hic azalma gör bak nasil duzelecek

merhaba. umuyorum öyle olur. az önce anneanneyi aradık beraber. telefonu oğluma verdim, annem oğluma ismiyle seslenince ee ee diye cevapladı defalarca. telefonu kulağına tuttu, annem her ismini söylediğinde kendince konuşmaya çalıştı, sesler çıkardı. bu iyi bir şey galiba? nasıl mutlu oldum...

Evet canim iyi bisey tepki veriyor iletisim kurmaya calisiyor ben ce oglunuz da bisey yok ama yinede doktora gosterin iciniz rahatlasin cok iyi bilirim böyle beklemek cok zordur

Herkeze merhaba daha oncede yazmistim senin bebeginle ayni yasta bi ohlum var oda seslenince ismine bakmiyo ama beni dinledigini biliyorum ozellikle tv karsisindayken bakmiyo isaret parmgini kullanmiyo bunun disindaki herseyi normal cok gerilme lutfen belki bu aylarda olabilir genelde bu yaslarda inatlasabiliyorlarmis cani iateyince her dedigimi yapiyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…