- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Burada sadece devlet e bağlı anaokulları yarım gün o da ay dan dolayı olmadı .Gerçekten adam gibi güvenilir 2 yer ve onlarda kolej tarzı ve kesinlikle tam.gun istiyorlar yarım gün seçeneği yok .Bir anda tam gün evden çıkması da olumsuz etkiler diye dusndum çünkü ciddi takıntılı hareketleri var kimse uğraşmaz .En basiti su iverken diyelim ki o an yüzüne su damladi çıldırıyor yüzunu derisini koparır gibi siliyor . Elleri oyun hamiru ,boya çamur vs olsa o an yıkanmalı vsÇocuğu görmeden bir şey söylemek mümkün değil ama pek otizm gibi görünmüyor. Çocuk psikiyatristi işinizi görecektir. Bana biraz okb gibi geldi durum.
Ancak dört yaşında bir çocuğun artık yaşıtlarıyla bağımsız bir şekilde sosyalleşmesi lazım. Okula gidiyor mu? Gitmiyorsa hemen uygun bir okul bulup en azından yarım gün göndermekle başlayın işe.
Olabilir ama 2 yaşına gelmeden başladı bu hareketler ya çok erken değil miOtizm gibi değil sanki,detaylı bilgim yok ama takıntı hastalığı filan olabilir mi?
Teşekkür ediyorum doktordu değilmi ? Bazı tartışma programlarında denk gelip izlemiştim araştırayımOtizmin karşılığı şu an toplumda olandan çok daha genis aslında. Oytun Erbaş i arastirmanizi önereceğim.
Keşke başak olsa :) Esimin yükseleni basak çok titizdir ama oğlum onu cebinde taşır artık takıntı haline geldi ondaki ve daha 4 yaşındaBaşak burcuna benziyor
Olabilir ama 2 yaşına gelmeden başladı bu hareketler ya çok erken değil miyüzünün ielanmasindan nefret eder o yüzünü yıkamak zulüm mesela .Eli kirkensin ,boya vs olsun anında yıkamalı ne bileyim sütünü hep aynı bardaktan içer ,suyunu ,çayını hepsinin ayrı bardağı var ve asla çayını su bardağından içmez mesela saçma geliyor eminim am aboyle ve artık darlaniyorim
Evet doktor. Kendini de asperger sendromlu olarak tanımlıyor. Tedx konuşması da var.Teşekkür ediyorum doktordu değilmi ? Bazı tartışma programlarında denk gelip izlemiştim araştırayım
Burada sadece devlet e bağlı anaokulları yarım gün o da ay dan dolayı olmadı .Gerçekten adam gibi güvenilir 2 yer ve onlarda kolej tarzı ve kesinlikle tam.gun istiyorlar yarım gün seçeneği yok .Bir anda tam gün evden çıkması da olumsuz etkiler diye dusndum çünkü ciddi takıntılı hareketleri var kimse uğraşmaz .En basiti su iverken diyelim ki o an yüzüne su damladi çıldırıyor yüzunu derisini koparır gibi siliyor . Elleri oyun hamiru ,boya çamur vs olsa o an yıkanmalı vs
Aslında merdiven altı kreş gibi kurmuslardi ilk açılış döneminde gittik yine kimse onun elledigi şeye elleyemez yani ne bileyim insan seciyo gibi resmen çocukların hepsiyle oynamaz 1-2 çocuk seçer ve diğerleri yok gibi davranıyor ...Otizm çok çeşitli, yorum yapmak güç.
Çevre, geçmiş, yaşadıkları,ogretilenler , anne baba, hepsi birlikte degerlendirilmeli .
Oyun grubundan söz etmişsiniz , anne çocuk oyun okulları gibi bir yer mi burası ?
Eğer böyleyse sık gitmenizi tavsiye ediyorum , imkanınız varsa.
Hareketlerini daha çok gozlemlemis olursunuz.
Devlet hastanesindeki psikiyatri ile gorustunuz mu peki ?
Tamam bakayım çok sağolun :)Evet doktor. Kendini de asperger sendromlu olarak tanımlıyor. Tedx konuşması da var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?