OTİZM VE ÖZEL EĞİTİM

Benim araştırmaya yorumlamaya ve ezberlemeye yeteneğim vardı.Bunu da ailemle hocalarım keşfetti.Ben de bunlarla en alakalı olan bolum olan hukuku seçtim şu an hukuk okuyorum
Merhaba . Benim kızımda 5 yaşında anaokuluna gidiyor . Aslında benim küçüklükten beri hep bir şüphem vardı fakat etrafımdaki insanlar hiç ihtimal vermedi. Ama zamn geçtikçe sorunlar ortadan kalktı. Şu an ki güncel sorunumuz okulda arkadaşlarindan geride nokta birleştirme ve diğer etkinlikleri yapabiliyor. Ama tek başına yazı yazamıyor. Yani sayıları kare üçgen falan. Ve algısı da biraz zayıf aciksasi . Sınıfta da daha içine kapanık kendi halinde takiliyormuş. Çünkü bazı şeyleri yapamadığında üzülüp agliyormuş. Veya sinirleniyorumus . Açıkçası ben otizm değilde öğrenme güçlüğü çektiğini düşünüyorum. Bu durumda ne yapmam gerekli. Ben Adana'da yaşıyorum bildiğiniz güzel ilgili ve devlet hastanesi olursa daha iyi olur. Onerebilceğiniz doktor varsa çok sevinirim

Merhaba benim 27 aylık bir oğlum var otizm belirtileri taşıyor adıyla seslendiğimizde her zaman bakmıyor göz teması kısıtlı maalesef bende birçok insan gibi ekrana maruz bıraktım 🥹 eskiden yaptığı öpücük atma bay bay gibi hareketleri yapmıyor planlaması normal düzeyde babasını görünce oynamak istediği oyunu bir şekilde anlatıyor elimizden tutup oynamak istediği oyuncağa götürüyor 1 haftadır ekranı kestik korktuğumuz gibi olmadı hiç aramıyor fakat artık telefon sesi duyunca korkuyor babasına karşı bi düşkünlük başladı hep babasıyla birşeyler oynamak istiyor motor becerilerinde çok önemli bi eksiklik yok fakat konuşmuyor bu şikayetler doğrultusunda bir psikiyatırdan destek aldık otizm belirtileri var fakat oğlunuz tam kapalı bir çocuk değil özel eğitim alıp kreşe başlaması gerekiyor dedi yarın eğitime başlayacak doktorun şu anda tanısı SOSYAL İLETİŞİMDE KISITLILIK oldu.Özel eğitim merkezlerinde otizm demek için çok erken uyaran eksikliği ve ekran maruziyetide olabilir dendi bu tarz problemler yaşayıp özel eğitimden sonra olumlu dönüş olanlar varsa mesaj atarsa sevinirim 🥹🥹
Özel egitim işe yarıyor ama en muhimi evdeki etkinlikler. 2 saat mümkünse gezmeler ve iki saat evde aile ile mutlu zaman gecirmesi. Ekran adrenalin dopamin seratonin hormonlarinin salınımını bozup bagiraaklari strese sokup Kortizol seviyesini yükseltiyor. Mutluluksa antidotu. Taklalar bogusmalar döner tost oyunu, dokunmali sarılmalı şakalar çok olumlu sonuçlar veriyor

Özel egitim işe yarıyor ama en muhimi evdeki etkinlikler. 2 saat mümkünse gezmeler ve iki saat evde aile ile mutlu zaman gecirmesi. Ekran adrenalin dopamin seratonin hormonlarinin salınımını bozup bagiraaklari strese sokup Kortizol seviyesini yükseltiyor. Mutluluksa antidotu. Taklalar bogusmalar döner tost oyunu, dokunmali sarılmalı şakalar çok olumlu sonuçlar veriyor
Kesinlikle…3.5 aydır özel eğitim alıyoruz ve bambaşka bir çocuk oldu psikiyatristi muhtemelen uyaran eksikliği var dedi varsa bile silik otizm var özel eğitim öğretmenleride aynı şeyleri düşünüyor bende babasıda sürekli onun istediği oyunları oynuyoruz ve onun mutluluk gülümsemesi bir ömre bedel bu süre zarfındada kesinlikle ekrandan uzağız ve onunda çok büyük artısı oldu

Merhaba . Benim kızımda 5 yaşında anaokuluna gidiyor . Aslında benim küçüklükten beri hep bir şüphem vardı fakat etrafımdaki insanlar hiç ihtimal vermedi. Ama zamn geçtikçe sorunlar ortadan kalktı. Şu an ki güncel sorunumuz okulda arkadaşlarindan geride nokta birleştirme ve diğer etkinlikleri yapabiliyor. Ama tek başına yazı yazamıyor. Yani sayıları kare üçgen falan. Ve algısı da biraz zayıf aciksasi . Sınıfta da daha içine kapanık kendi halinde takiliyormuş. Çünkü bazı şeyleri yapamadığında üzülüp agliyormuş. Veya sinirleniyorumus . Açıkçası ben otizm değilde öğrenme güçlüğü çektiğini düşünüyorum. Bu durumda ne yapmam gerekli. Ben Adana'da yaşıyorum bildiğiniz güzel ilgili ve devlet hastanesi olursa daha iyi olur. Onerebilceğiniz doktor varsa çok sevinirim
Ben balcalidaki çocuk gastro ve çocuk psikoloğuna goturmek istiyorum. Aracımızın tadilat gerektiren durumları var henüz yola çıkmaya hazır değil ve 1.5 yaş bir kızım daha var araç sorun çıkarır. 5 yaş yazı yazması için erken. Üniversite okuyan kızım anaokuluna giderken okulunda staj yaptım ve o seneler kalem kağıt defter vermek müfredatta yoktu. İnce motor beceriler hazır değil denirdi. Artık maalesef çocuklardan erken gelişim evreleri bekleniyor. Algıların güçlenmesi için kısa zincirli yağ asitleri, zeytinyağı, guvendiginiz tereyağı, hindistan cevizi yağını beslenmesine ekleyebilirsiniz. DHA OMEGA 3 ve fosfotidilserin, stikolin içeren şuruplar çok faydalı. Abur cubur tüketimi varsa kesinlikle paketli gıdaları kesmek gerekli monosodyum glutamat yani çin tuzu algılara hasar veriyor. Ketçap mayonez hazır ve dondurulmuş gidalar ile şarküteri kuruyemişlerinde dahi var.

X