Davranış Bozuklukları otizm suphesi olanlar

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Ben napcam kızlar oglum 20 aylık göz taşması zayıf ismine arada bakar gel dediğigimde bakmaz kendi halinde gibi komik seyler yapınca bakıp gülüyo tekrar yapmamı istiyo arada beni anlar el salla ıyı yeni yapıo bide içinden sesler cıkarıyo konuşmuyor hiç

Psikiyatri ye gittiniz mi komik şeyler yaptığınız da bakması güzel göz teması kuruyomu o zamanlar. psikiyatriye de gitseniz özel eğitim de alsanız evde de kalsanız bolca ilgi alaka göstermek en önemlisi kreş bı de kesinlikle kreş ama önce psikiyatriye görüşü alin derim

Gider tabi benim kızımın kresinde 1 yaşında vardı
Ben erken farkettım 9aylık civarı değişir gibi düşündüm arada ilgilendim arada ilgilenemedim tabi bıras anlaması değişti ama yasıtları gibi değil. Virüs cıktıı için gturemedim doktora krese hamileyim de 3ayım kaldı böyle cocuk ne zor. Cwvremw bakıyorum cocuk kendı oynuyo konuşuyor aile bişey yapmıyo. Evde sadece ben ilgileniyorum ve beni göruyo buara dedesi dışarı çıkarıp uurutuyo ilerlesin yurumesı DİE yavas yuruyo

Zeynep kamile gitmişsiniz verim aldınızmı hangı bolum gıttınız bende gturcem oglumu

Kizlar bu ara kızımın göz teması çok güzelleşti yabancılarla bile arrti bu ara süt icmiyo kaç aydır acaba ondan mı yada artık yaşı büyüdükçe dikkat süresi arttığı için mi diye düşünüyorum yada bu karantina zamanı az insan gördüğü için mi %100 Luk değil ama baya artti

Konu dikkatimi çektiği için belki yardımım dokunur diye yazmak istedim Bu gibi durumlarda doktor yanı sıra ergoterapi desteği almanızı öneririm çocuklar için çok yararlıdır

Arkadaşlar merhaba bu konu altında olmasa da buraya bişeyler yazmıştım,22 aylık bir oğlum var.20 gün sonra 23 aylık olacak hatta ama konuşması ayına göre geri sanki,bişeyler diyor hiç kelimesi yok değil ama ben biraz beklentiliyim galiba.beni düşündüren şey dışarıda çok çekingen biri soru sorsun ya da gülümseyerek baksın hemen kafasını çeviriyor bakamıyor yüzüne,ben kucağıma alınca karşıdakine bakabiliyor yoksa bakamıyor birde mesela araba sürüyor ise yere uzanıyor ve arabasını izleyerek sürüyor arabasını,bunlar normal mi?onun haricinde bi terslık yok ama ben biraz evham mı yapıyorum yoksa terslik belirtisi de ben mi anlamıyorum bilemedim.bundan önceki çocuğum kız onda hiç böyle şeylerle karşılaşmadım o çok erken konuştu ve sohbet ediyorduk küçük yaşında

Ben sizin yazdiklariniz okudum çoğunu artık suphe düşmüş içinize bitmek bilmiyo bu şüphe yol yakinken vazgeçin bu suphenizden Dr a gidin önce.. biseyler paylasabiliyosaniz ortak dikkatiniz varsa algılari ayına göre uyumluysa endişe etmeyin dikkat eksikliği de otizme benzer belirtiler verebiliyor maleesef sakin olun şüpheye de dusmeyin

Sizin yazdıklarınızı da ben okuyorum onlara göre de sizin kızınız normal ama insan anne olunca ister istemez bir kaygı yaşıyor.benim kaygım atipik bazı çocuklar görüyorum onları görünce psikolojikmen çok etkileniyorum onları görmeyince unutuyorum görünce sil baştan oluyorum gelgitler yaşıyorum, ortak dikkat derken yani birlikte bişeyler yapıyoruz ya da istediğimi getiriyor istediği bişeyi elimden tutup götürüyor işaret ediyor ama mesela araba da bababa dondurmada bababa,sesleri çıkaramıyor uğraşıyorum ama çıkmıyor aç demek yerine da diyor,Evete de da diyor açada da diyor oldu derken de da diyor,kendini mi yormuyor yoksa dili mi dönmüyor anlamadım

Burada yazılanları okudukça da allah allah bunlarda mı şüphe konusu diyorum ufak bir hareketini iyice gözlemler olmaya başladım ben de de var hata biliyorum,ben ne zamanki öğretmenliğe başladım çocuğumun utangaçlığı arttı güvenini kaybettim galibaevde kaldığımız süre içerisinde eskisi gibi yapışık değil ama ben nerede o orada asla yalnız kalmıyor tuvalete bile beraber gidiyoruz kapıyı kilitleyip gidersem kıyamet kopmuş gibi ağlıyor

O yaşlarda onu çok yapiyolar ben namaz bile kilamzdim tuvalete hep benimle gelirdi ama o konuda iyi oldu tuvalet eğitimi için faydalı oldu.. ya belki bı sebebler neden oluyo böyle davranmalarina siz ogretmenseniz daha iyi anlayabilirsiniz Dr a gidin derim ama 3 yaşına kadar belli oluyo otizm olsa gerilik basgosterir. Benim kızımın baştan beri otizm şüphesi duydum hala da ara ara duyuyorum ama artık takıntı olduğu icin. Aslında daha 7 aylıkken dikkat eksikliği olduğunu dusunuyodum yine döndük dikkat eksikliğine. Bide yalnız büyüme uyaran eksikliği çok fazla oluyo Kadir tuğcu da diyo otizmle dehp hiperaktivite çok karıştırılıyor diye daha eskiden beri de böyle yazmış dehbin alt tipleri de oluyo mesela sadece dikkat eksikliği olan veya sadece dürtüsel davranış gibi.. yani 3 yaşından sonra asıl belli oluyo benim kızımın otizm olmadığına ben cok eminim ama şüphe dönüp dolaşıp beni buluyo ne kadar rahat davranirsam aslında kizimdan o kadar geri dönüş alıyorum ama işte bazen takıntım adı üstünde beni bitiriyor

Benim oğlumda sohbeti sürdürememe yok benimle ya da ablasıyla ya da babasıyla bişeyler anlatmaya çalışıyor beden dilini çok iyi kullandığını düşünüyorum.benim derdim başkaları ile utangaç haller sergilemesi hiç konuşmuyor başkalarının yanında.konuşuyor derkende kendince bişeyler işte,dr gitcem ama yazın Ankara’ya gidince çünkü bulunduğum ilçede çocuk dr pek bişeyden anlamıyor merkeze gitmem lazım oradaki doktoru da pek beğenmediklerini okudum o yüzden bekliyorum.şarkılarda oynuyor,tencerelerim ile yemek yapıyor sonra ocağa koyuyor ya da bana yediriyor gibi yapıyor,namaz kılarken o da benim yaptıklarımı yapıyor bunları yapmazdı herhalde diyorum allah korusun öyle bir durum olsa.bu araba sürerken yatıp izlemesi falan korkuttu

Tmm işte ilk baş saydığınız şeyler çok iyi durumda olduğunu gösteriyor tabi gidin Dr içiniz rahatlar. Benim kızımın da göz teması çok iyi değildi küçüklükten beri ama iki yaş civarı başına buyrruk davranmasına rağmen iletişim kurardi. Yani çocuk birazcda olsa iletişim kuruyor da toparliyor

Bide bizde konuşma kreş sayesinde ilerledi ama daha çok masal kitapları sayesinde.. kreşe gidince ordaki kitaplari fark etti renkli resimler olduğunu kitaplarin okunduğunu önceden hiç dinlemzdi masal kresle farkına vardı. Bu 3 ay içinde pandemi zamanı bolca masal kitabı aldık hiç okumasak bile günde iki üç tane okuyoruz. Aynı masalı 3-4 kez okuyunca bilmedikleri kelimeleri anlamlandırmaya başlıyorlar. Yaniii masal çok önemliymiş benim çevremde de erken yaşta masal okuyan arkadaslirimin çocukları bıcır bıcır konusuyolar. Ben geç aydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…