- 6 Nisan 2020
- 21
- 0
- 30
- Konu Sahibi seymikkkkk
- #1.461
Merhabalar öncelikli olarak 44 aylık bir oğlum var. Ve ben neyi var diye kafayı yemek üzereyim. Oğlum tam gerçek anlamda konuşmaya 3 yaşından sonra başladı öncesinde kelimeleri falan vardı tabi ki ama yaşına gore geriydi. Sonra bir anda açıldı ama oyuncakları ile pek oynamaz sadece hareketleri oyunlar oynardı sobeleme deve cüce yada kovalamaca gibi ve sadece bu oyunlarda oyun kurar. Ben dönen şeylere ilgisi var sanırdım ama bu bir kaç aydır farkettim ki oğlum hizli olan şeylere ilgisi var. Ve oğlum da herşeyi önce ezberler sonra da devamlı tekrar eder. Şarkılar reklamlar çizgi film replikleri ses tonlamalarina kadar hemde. Artık bu durdurulamaz bir hal alınca 1 ay önce doktora goturdum hiç ilgilenmedi sadece otizm olabilir dedi. Ama benim oğlumun göz kontağı var parmağı ilr işaret edebiliyor ışıktan sesten yenilikten asla rahatsız olmaz. Aksine yeniliklerden çok hoşlanır dinlediği muzikleri yüksek seste dinler ve los ışıkta kalmaktan hoşlanmaz.motor gelisimi yaşına gore çok çok uygun tek problemimiz kendi cümlelerini kurmaması. Oğlum neden kitapları döktün diyorum ben doktum diyor. Ve ben bu sabah yine araştırma yaparken ekolali diye birşey ile karşılaştım. Sizce bizim problemimiz bu mu