Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Canim bende ilk kafama taktigim zaman her gece buraları okuyup agliyodum kendine gel daha ortada bişey yok olsa bile eğitimle hayata karışan birsürü çocuk var hastaysa çocuklarımız daha fazla ilgi gostericez bir an önce Dr a gidin yoksa kendini yer bitirirsin
Evcilik falan oynuyormu kızın otizm li çocuklar oyun kuramazmis
Burdan ziyade öğretmenin dedikleri de çok uzuyor . kızın iki eylemi birden yapmıyor. Gözleri boş bakıyor felan. Kulağını kapattı dedi bir ara. Kizim oynar arkadaşıyla karşı komsumuzun kızıyla diyeyim. Anne kiz olurlar. Kendisi de tek başına oynar. Bugünlerde tv açmıyoruz baya üstüne düştük. Surekli konuşturmaya çalışıyorum. Sohbet etmek gibi. Sorular soruyorum. Bugün çok mutlu olduğunu söyledi. Anne en çok seni seviyorum dedi. Hikaye okudum uyudu. Bir haftadır hergün sabah akşam surekli anlamalar hiç aklımdan çıkmıyor öğretmenin dedikleri
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Canfeb doktora gideceğiz inşallah canm. Eşime göre bir sorunu yok kiz gitmeye ikna edecegim
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Canfeb doktora gideceğiz inşallah canm. Eşime göre bir sorunu yok kiz gitmeye ikna edecegim
Canim benim esimde öyleydi hâlâ öyle gerçi
Bende normal Dr a aylık kontrol diye randevu aldım orda Dr söyledim o da gelişim uzmanına kayıt açtı hemen esimde Dr istediği için bişey demedi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Burdan ziyade öğretmenin dedikleri de çok uzuyor . kızın iki eylemi birden yapmıyor. Gözleri boş bakıyor felan. Kulağını kapattı dedi bir ara. Kizim oynar arkadaşıyla karşı komsumuzun kızıyla diyeyim. Anne kiz olurlar. Kendisi de tek başına oynar. Bugünlerde tv açmıyoruz baya üstüne düştük. Surekli konuşturmaya çalışıyorum. Sohbet etmek gibi. Sorular soruyorum. Bugün çok mutlu olduğunu söyledi. Anne en çok seni seviyorum dedi. Hikaye okudum uyudu. Bir haftadır hergün sabah akşam surekli anlamalar hiç aklımdan çıkmıyor öğretmenin dedikleri
CANIM belki ilgisizlikten kapatmistir kendini kızın 5 yaşına kadar sizde anlardiniz diye düşünüyorum ne biliyim bebeklik videolarına falan bak anlarsın yani ozamanlar adına bakiyomuydu ne zaman konuştu işaret etmeyi taklit etmeyi al ver yapmayı öğrendi vb
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Canim benim esimde öyleydi hâlâ öyle gerçi
Bende normal Dr a aylık kontrol diye randevu aldım orda Dr söyledim o da gelişim uzmanına kayıt açtı hemen esimde Dr istediği için bişey demedi
Ben bir şekilde ikna edeceğim. Bir ara gidelim diyor bakıyor biseysi yok diyor ama gideriz ben ısrarcı olursam ikna olacaktir
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
CANIM belki ilgisizlikten kapatmistir kendini kızın 5 yaşına kadar sizde anlardiniz diye düşünüyorum ne biliyim bebeklik videolarına falan bak anlarsın yani ozamanlar adına bakiyomuydu ne zaman konuştu işaret etmeyi taklit etmeyi al ver yapmayı öğrendi vb
Aslında erken konuştu . çok ilgiliydim baya çok düşmüştüm üstüne . hem ilk cocuk olunca parklara çok götürdüm. Beraber oynardım yanımdan ayrılmadı. Komsunu. Çocuklarıyla kaynasirdi. hiç bir şey farketmedim canm inan. Hamilelik ve sonrasin da tv çok izledi . tv bebeklikden beri çok çok düşkündü
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Aslında erken konuştu . çok ilgiliydim baya çok düşmüştüm üstüne . hem ilk cocuk olunca parklara çok götürdüm. Beraber oynardım yanımdan ayrılmadı. Komsunu. Çocuklarıyla kaynasirdi. hiç bir şey farketmedim canm inan. Hamilelik ve falansonrasin da tv çok izledi . tv bebeklikden beri çok çok düşkündü
Inşallah bişeyi yoktur canım belki kiskanclik yapiyo dikkat çekmeye calisiyodur öğretmeni de şimdiye kadar anlardi bence
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Inşallah bişeyi yoktur canım belki kiskanclik yapiyo dikkat çekmeye calisiyodur öğretmeni de şimdiye kadar anlardi bence
Bilemiyorum canm. Cunku göz temasi az . konuşurken gözlerinin içine çok bakmıyor etrafa bakarak konuşuyor ve ilk çağırmak da dönüp bakmıyor 3. Seslenmek de bakiyor.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Bilemiyorum canm. Cunku göz temasi az . konuşurken gözlerinin içine çok bakmıyor etrafa bakarak konuşuyor ve ilk çağırmak da dönüp bakmıyor 3. Seslenmek de bakiyor.
Benimki canı isterse bakıyor istemezse 50 kere çağır dönüp bakmaz
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Benimki canı isterse bakıyor istemezse 50 kere çağır dönüp bakmaz
Seninki küçük demi. Benim küçük kiz 18 aylık ismnine bakıyor genel olarak ama babayı göster diyoruz göstermiyor. Şöyle bişey var babaya da anne diyor bana da herkese de. Bazen küçük Kizim da da mi sorun var acaba demeye başladım. Psikolojik olarak tuhaflastim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Seninki küçük demi. Benim küçük kiz 18 aylık ismnine bakıyor genel olarak ama babayı göster diyoruz göstermiyor. Şöyle bişey var babaya da anne diyor bana da herkese de. Bazen küçük Kizim da da mi sorun var acaba demeye başladım. Psikolojik olarak tuhaflastim
Sorma canım bende her gördüğüm çocuğu incelemeye başladım artık parkta sokakta
14 aylık canım daha anne baba demiyo de de ne ne geveliyo
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Sorma canım bende her gördüğüm çocuğu incelemeye başladım artık parkta sokakta
14 aylık canım daha anne baba demiyo de de ne ne geveliyo
Canım daha küçük seninki evham yapma .benim küçük kızın da hiç konuşması yok şuan sadece anne ve abba diyor. Bazen gel diyor gibi nee diyor sanki. Aynen bende inceliyorum inan kendi kızımla yaşıtlarına karsilastiriyorum.kızımı Çok inceliyorum . otizm çeşitlerini arastiryorum su mu bu mu. Bu tuhaf oldum
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Canm de de ne ne demeleri normal bence. Çok sıkıntı yapma derim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Canım daha küçük seninki evham yapma .benim küçük kızın da hiç konuşması yok şuan sadece anne ve abba diyor. Bazen gel diyor gibi nee diyor sanki. Aynen bende inceliyorum inan kendi kızımla yaşıtlarına karsilastiriyorum.kızımı Çok inceliyorum . otizm çeşitlerini arastiryorum su mu bu mu. Bu tuhaf oldum
Konusmamasi benim için sorun değildi zaten canım kuzenleri hep 2 yaşta konuştu ismine bakmamasi dalıp gitmesi etrafimda dönmek istemesi bunlar beni düşündürüyodu tv yi kapattigimizdan beri gelisme var gercekten
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Canm de de ne ne demeleri normal bence. Çok sıkıntı yapma derim
O da yeni başladı işte canım 2 aydır tv izlemiyo
64 hedef .....>63>🎯55
Kayıtlı Üye
Konusmamasi benim için sorun değildi zaten canım kuzenleri hep 2 yaşta konuştu ismine bakmamasi dalıp gitmesi etrafimda dönmek istemesi bunlar beni düşündürüyodu tv yi kapattigimizdan beri gelisme var gercekten
Biseyi yoktur ınş canm. İyi yapmissin tv kapatmakla bizde kapattık direk. Iyide oldu sanki hareketli oldu . iletişimi hızlandı gibi. Bakalım göreceğiz bir ay felan geçince nasıl olacak
Bursa bende aynı durumda çocuklar hatta randevular bile aynı canım neredeyse inşallah duzelirler güleriz bu durumlara ilerde ama ben umudumu kaybetmeye başladım
Biseyi yoktur ınş canm. İyi yapmissin tv kapatmakla bizde kapattık direk. Iyide oldu sanki hareketli oldu . iletişimi hızlandı gibi. Bakalım göreceğiz bir ay felan geçince nasıl olacak
Komutlari anlamada sikinti varmi 5 yasina kadar herkes tarafindan anlasilirdi diye dusunuyorum bu gercekten sacma bide renkleri falan biliyormu bunu ogrenme guclugu olan cocuklar cok zor ogrenirmis o acidan sordum
Canfeb sakin ol bebegin endiseni hissediyor 14 aylik bebek bazen ismine bakmayabilir kendi etrafinda donmek de isteyebilir benim oglumda kendi etrafinda dondu o aylarda ismin
e de bakmiyordu ama suan hersey yolunda gibi.son bi kez daha goturecem o kadar tek sorun ettigim yabancilara cevao vermiyor alistiktan sonra cevap veriyor sadece
Canfeb sakin ol bebegin endiseni hissediyor 14 aylik bebek bazen ismine bakmayabilir kendi etrafinda donmek de isteyebilir benim oglumda kendi etrafinda dondu o aylarda ismin
e de bakmiyordu ama suan hersey yolunda gibi.son bi kez daha goturecem o kadar tek sorun ettigim yabancilara cevao vermiyor alistiktan sonra cevap veriyor sadece
El ince motor gelisimi nasıldı sizinkinin canım bizimki 2 aydır elini agzina götürmeye başladı ama böyle ıslak birsey olsun hayatta elini atıp ağzına götürmez bekler biz ağzına götürelim ağzına birsey götürürken tıkıyor resmen
El ince motor gelişimini ilerletmek için neler yapılabilir