-
- Konu Sahibi seymikkkkk
Evt aslinda konusmasi baya ilerledi uclu kelimeleri cok artti bir tek soru yok daha bi iki defa bi nesnenin nerde oldugunu sordu o kadar bi bu ne diye sorsaydiYa kucukler canim daha ya herseyi bilmek zorunda degillerki benim kizim bizm adimizi hic bilmez ogretmedik cunku bu arada kizimla oglun arasinda 4ay varmis :)
Inşallah canım sürekli biyere gidiyoruz bu ara zatenBence siz acilen devamli kalabaliga girin yasi kicuk uyaran eksikligiyse cabuk toparlar
Masallah canim ya benim kizin konusmasi soyle medela sofrada cay var anne cay var baba cay vqr anne cep yok seyma cep var dokunma korktum olmaz boyle boyke anne gel baba gel vs vs boyle 3 e cikiyo artik ama eklwri duzgun kullanmiyo.. Aksam yattik yatiyoz otirduk babasi 3 muz oturuyozzz faln diyebiliyo tam soyle bi acilmadi ins kres fayda verirEvt aslinda konusmasi baya ilerledi uclu kelimeleri cok artti bir tek soru yok daha bi iki defa bi nesnenin nerde oldugunu sordu o kadar bi bu ne diye sorsaydi
Nekadarlikti goturdugunuzdeBenim kızım da da aynı belirtiler vardı. Bende otizm den şüpelenmiştim ve doktora götürdük. Doktor televizyon izlediği için kendini dış dünyaya kapatmış dedi. Televizyon, tablet ve telefon kesinlikle yasak dedi. Bunlar yasaklanalı kızım da baya gelişmeler oldu hiç konuşamıyor du şimdi tek tek kelimeleri söylemeye başladı herşeyi merak ediyor göz teması hiç yoktu fakat şimdi herkesle göz teması kuruyor. Kreşe de başladı ve ayrıca terapiye başlayacak. Doktorun bana söyledigi siz kızınızdaki belirtileri erken farkedip bana getirdiniz çoğu aileler çocukları 4yaşında konuşmayınca getiriyorlar dedi bence çocuktan şüpheleniyorsanız mutlaka bir psikiyatriye gösterin derim
Aynrn dogru soylediniz ama benim kizimin konusamsi yavasta olsa ilerliyo kac yasinda simdi kizinizBenim kızım da da aynı belirtiler vardı. Bende otizm den şüpelenmiştim ve doktora götürdük. Doktor televizyon izlediği için kendini dış dünyaya kapatmış dedi. Televizyon, tablet ve telefon kesinlikle yasak dedi. Bunlar yasaklanalı kızım da baya gelişmeler oldu hiç konuşamıyor du şimdi tek tek kelimeleri söylemeye başladı herşeyi merak ediyor göz teması hiç yoktu fakat şimdi herkesle göz teması kuruyor. Kreşe de başladı ve ayrıca terapiye başlayacak. Doktorun bana söyledigi siz kızınızdaki belirtileri erken farkedip bana getirdiniz çoğu aileler çocukları 4yaşında konuşmayınca getiriyorlar dedi bence çocuktan şüpheleniyorsanız mutlaka bir psikiyatriye gösterin derim
Çocuğunuz çok çizgi film veya televizyon izliyormuGetirmiyor malesef öğretmeye çalışıyorum ama kaçıyor istemiyo
Benim kizim 300 yajin kelimesi var cumleleride var baya tektuk yabancilarla iletisimo zayif ama ev ici bizle iyi tanimiz yok2 yaşını 3 ay geçti sizin kızınız sadece konuşamıyormuydu yoksa başka belirtiler de varmıydı ayrıca kızınız kaç yaşında
Malesef evet yaşına kadar izledi 1 aydır sadece yarım saat izletiyorum trt çocuk kukuli bazen şu elcileri ama bu gerçekten etkili mi bilmiyorum komsumun kızı da sürekli izler hatta telefondan falanda ama maşallahi varÇocuğunuz çok çizgi film veya televizyon izliyormu
Sakin oyle dusunmeyin bazi cocuklar cok etkileniyo hani cok sosyal bi cocugu olan icin kotu bisey degil bi iki saat izlemesi ama ice kapanik cekingen cocugu tv daha cok kapatiyo daha cok kucuk bolbol sosyal ortam devamli laf atin ilgilenin bastan ilgilenmiyo gibi gozukuyolar ama bi zamn sonra anliyosuniz faydasini..Malesef evet yaşına kadar izledi 1 aydır sadece yarım saat izletiyorum trt çocuk kukuli bazen şu elcileri ama bu gerçekten etkili mi bilmiyorum komsumun kızı da sürekli izler hatta telefondan falanda ama maşallahi var
Inşallah çenem ağrıyor artık bazen konuşmaktan 1 saattir sağa sola top atıyorum oda atsin oynasın diye her attigimda mavi topu attım kırmızı attım falan söylüyorum daha ilgisini cekemedimSakin oyle dusunmeyin bazi cocuklar cok etkileniyo hani cok sosyal bi cocugu olan icin kotu bisey degil bi iki saat izlemesi ama ice kapanik cekingen cocugu tv daha cok kapatiyo daha cok kucuk bolbol sosyal ortam devamli laf atin ilgilenin bastan ilgilenmiyo gibi gozukuyolar ama bi zamn sonra anliyosuniz faydasini..
Sevdigi oyun illa cikar ama goz temasi yoksa acilen gidin psikiyatriyeInşallah çenem ağrıyor artık bazen konuşmaktan 1 saattir sağa sola top atıyorum oda atsin oynasın diye her attigimda mavi topu attım kırmızı attım falan söylüyorum daha ilgisini cekemedim
Az da olsa var giderekte artıyor sanki bugün hatta oyun arasında yüzüme bakiyo bende ona bakınca gülüyor ama isme tepki yok hala arkası dönük ismiyle beraber omuzundan durtsemde dönmüyorSevdigi oyun illa cikar ama goz temasi yoksa acilen gidin psikiyatriye
Televizyon bazı çocuğu gerilettirir bazı çocuğu ilerlettirir dedi doktor bize .Bende şimdi televizyonu tamamen yasakladım. Kızımda gelişmeler olduMalesef evet yaşına kadar izledi 1 aydır sadece yarım saat izletiyorum trt çocuk kukuli bazen şu elcileri ama bu gerçekten etkili mi bilmiyorum komsumun kızı da sürekli izler hatta telefondan falanda ama maşallahi var
Ne kadar sürede fark etti ve nasıl gelişmeler bahsedermisinTelevizyon bazı çocuğu gerilettirir bazı çocuğu ilerlettirir dedi doktor bize .Bende şimdi televizyonu tamamen yasakladım. Kızımda gelişmeler oldu
Televizyona bakarken hiç bizimle ilgilenmezdi .Hiç göz teması yoktu, dışarıya çıktığımızda hiç birsey ilgisini çekmezdi, oyuncaklarıyla oynamazdı, hiç çocuklarla oynamazdı, oyuncağını getir dedigimde hiç oralı olmazdı, ismi ile çağırdıgımızda hiç tepki vermezdi sanki biz yokmuşuz gibi davranırdı.Fakat televizyonu kapatalı herşeyi merak ediyor göz teması kuruyor bu yazdıklarımın hepsini yapmaya başladı .Ayrıca kreşe başladı ve terapiye başlayacakNe kadar sürede fark etti ve nasıl gelişmeler bahsedermisin
4 ay oldu televizyonu yasaklayalıTelevizyona bakarken hiç bizimle ilgilenmezdi .Hiç göz teması yoktu, dışarıya çıktığımızda hiç birsey ilgisini çekmezdi, oyuncaklarıyla oynamazdı, hiç çocuklarla oynamazdı, oyuncağını getir dedigimde hiç oralı olmazdı, ismi ile çağırdıgımızda hiç tepki vermezdi sanki biz yokmuşuz gibi davranırdı.Fakat televizyonu kapatalı herşeyi merak ediyor göz teması kuruyor bu yazdıklarımın hepsini yapmaya başladı .Ayrıca kreşe başladı ve terapiye başlayacak
Maşallah size darısı başımıza inşallah bende 2 hafta dır azalta azalta yarım saate indirdik tv yi sanki göz temasimiz gelişti gibime geliyo ama isim konusu sabit4 ay oldu televizyonu yasaklayalı