Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Biz daha Dr a gidemedik 13 aylık adına bakmiyo göz teması pek yok konuşma yok yabancılara çok kapalı yüksek seslere de çok tepki veriyo çamaşır makinesinden korkar süpürge vs den de
O elektronik esyalrdan korkmasi o yaslarda normal.. Otistikler en az sesleri bile yuksek duyduklari icin kulak kapatabilirler
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Goz temasi nasil belki yakindan kurmuyodur bazi cocuklar oluyo oyle normal bi iki metre varken bakiyomu.. Bi de yalniz buyume tvyle buyume varmi.. Cok kicuk simdi yurume zamani etrafta da olabilir akli
Konuşunca bakıyor arada yüzüme ama gozlerime değil ağzıma 3 aydır yürüyor maşallah evet tek çocuk akşama kadar ikimiz tekiz evde tv 2 haftadır acmiyorum sadece çok sevdiği kahkaha attığı var bitane yatmadan onu izletiyorum
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
O elektronik esyalrdan korkmasi o yaslarda normal.. Otistikler en az sesleri bile yuksek duyduklari icin kulak kapatabilirler
Kulak kapatmiyo ama bu ara çok cekistiriyo şu an emiyo ve arada memeyi bırakıp tavana bakıp gülüyor annecim diyorum dönmüyor bana bişey dusunuyo gibi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar dr lar net tanı koymadımı otistik olup olmadığına dair orasını ben anlamadım sanırım.
Bide otistik çocukların çocuğu agresif hırçın ve yabancılara kapalıdır. Varmıki öyle bişey
Kimisi sakin kimisi hircin olabilir.. Bunlar temel kriter degil onemli gos temasi adina bakmama iletisim kurmamadir yoksa hircin ve ya sakin normal cocuklarda olabiliyor
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Konuşunca bakıyor arada yüzüme ama gozlerime değil ağzıma 3 aydır yürüyor maşallah evet tek çocuk akşama kadar ikimiz tekiz evde tv 2 haftadır acmiyorum sadece çok sevdiği kahkaha attığı var bitane yatmadan onu izletiyorum
Yani ortak bi dikkatiniz var demek agziniza bakmasi guzel ilgileniyo demekki dr a sorun tabi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Yani ortak bi dikkatiniz var demek agziniza bakmasi guzel ilgileniyo demekki dr a sorun tabi
Eşim 2 yaşına kadar normal olduğunu dusunuyo devam ederse 18. Ayda götürücez insallah
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Yani bizi anliyo kule yapma bul tak vb oynama da başarılı ama araba tekeriylede çok oynar kuvetin şu giderindeki delikler mesela bamyoda parmak hep orda bay bay alkış yapar kovalamaca oynar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Yani bizi anliyo kule yapma bul tak vb oynama da başarılı ama araba tekeriylede çok oynar kuvetin şu giderindeki delikler mesela bamyoda parmak hep orda bay bay alkış yapar kovalamaca oynar
Aynen dikkat sureleri kisa oluyo bi de yeni yurudugu icin akli etrafta olabilir.. Zaten yasi kucuk su an icin en iyisi yasitlarinin arasi sosyal ortam kalabalik yerler.. Tedbirinizi alin uyaran eksikligi olusmus olabilor dr a sorun
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Aynen dikkat sureleri kisa oluyo bi de yeni yurudugu icin akli etrafta olabilir.. Zaten yasi kucuk su an icin en iyisi yasitlarinin arasi sosyal ortam kalabalik yerler.. Tedbirinizi alin uyaran eksikligi olusmus olabilor dr a sorun
Haklısın canım her gün parka çıkarmaya çalışıcam bakalım havalar izin verdikçe
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Haklısın canım her gün parka çıkarmaya çalışıcam bakalım havalar izin verdikçe
Merak ettim nerden kapildiniz bu supheye
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Merak ettim nerden kapildiniz bu supheye
Komşumun kızı 2 ay büyük bizden o abi abla anne falan diyodu yaşına gelmeden başladı hatta takmiyodum aslında konuşmasını halada konuşması değil sorunum sonra cagirdigimizda tepki vermediğini farkettik bide çok dalgın oğlum hatta hep dalga geçerdik gene karadenizde gemileri battı diye nette arastirinca otizmle karşılaştım o gün bugündür içimde hep suphe
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Hatta önce belki kulaklarında bi sorun vardır diye kendimi avutmaya çalıştım hani ateşten falanda sonradan kulakta hasar olabiliyor diye ama bariz duyuyor çocuk sevdiği çizgi filmin sesine koşarak geliyo başka odadan
Komşumun kızı 2 ay büyük bizden o abi abla anne falan diyodu yaşına gelmeden başladı hatta takmiyodum aslında konuşmasını halada konuşması değil sorunum sonra cagirdigimizda tepki vermediğini farkettik bide çok dalgın oğlum hatta hep dalga geçerdik gene karadenizde gemileri battı diye nette arastirinca otizmle karşılaştım o gün bugündür içimde hep suphe
Kiz cocuklarinin gelisimi erkeklerden hizli sakin kiyaslamayin daha cok kucuk isaret parmagini kullaniyormu size oyuncak getiriyormu gostermek icin isme bakma icin erken benim oglum 16 aylikken falan tam anlamiyla cevap vermeye basladi.hircinlik konusunda da arda kafasini cat cat yere calardi suan 27 aylik hala yapiyor ama daha dikkatli vuruyor canini yakmayacak sekilde yada bana saldiriyor sacimi cekiyor istemedigi bisey oldugunda.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Isaret parmağını sadece burnunu karistirnaya çalışıyo bu ara:)getir goturumuz yok al deyince alır ver deyince vermez
Isaret parmağını sadece burnunu karistirnaya çalışıyo bu ara:)getir goturumuz yok al deyince alır ver deyince vermez
17 aya kadar zamaniniz var isaret parmagi icin sizde ogretebilirsiniz bana saati gister deyip onun parmagiyla saati gosterin mesela.size ilgisini ceken oyuncagi getiriyormu
S seymikkkkk canim ardaya ben kimin annesiyim dedim esimin ismini soyleid ya acaba bu cocuk beni anlamiyormu niye benim annemsin demedi ama kendinin annesi oldugumu biliyor
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 aya kadar zamaniniz var isaret parmagi icin sizde ogretebilirsiniz bana saati gister deyip onun parmagiyla saati gosterin mesela.size ilgisini ceken oyuncagi getiriyormu
Getirmiyor malesef öğretmeye çalışıyorum ama kaçıyor istemiyo
Zorlamayin o zaman rahat birakin birz
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
S seymikkkkk canim ardaya ben kimin annesiyim dedim esimin ismini soyleid ya acaba bu cocuk beni anlamiyormu niye benim annemsin demedi ama kendinin annesi oldugumu biliyor
Ya kucukler canim daha ya herseyi bilmek zorunda degillerki benim kizim bizm adimizi hic bilmez ogretmedik cunku bu arada kizimla oglun arasinda 4ay varmis :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Bence siz acilen devamli kalabaliga girin yasi kicuk uyaran eksikligiyse cabuk toparlar