- 25 Kasım 2023
- 99
- 5
- 42
- Konu Sahibi ikimavisannesi
Merhaba ,
Oglum şuan 15 aylik oldu 7. Aydan bu yana suphelerimiz devam ediyor süreklide şekil değiştirerek farklı şeyler karşımıza çıkıp bizi tedirgin ediyor psikologa ve nörolojiye goturdüm psikolog silik otizm olabilir dedi, nöroloji otizm diyemem oyun gruplarına önerdi denver testi yaptilar 5 dk icinde yapildi 3 ay geriden geliyor dedi ,fakat ben hareketlerinden dolayı ve bütün gün ben vakit geçirdiğim için bazı şeylerin normal ilerlemediginin farkındayım,Şuan kafama takılan seylerk sırayla yaziyorum
1.Goz temasi var fakat kısıtlı gibi ama genel olarak var
2. İsmine dönmüyor çok çok nadir donuyor ama sese mi bilemiyorum
3. İsaret parmagini kullaniyor istediği şeyleri isaret ediyor
4.Sag elinin parmaklarini birlestiriyor isaret ve orta parmagini üst üste koyuyor
5.Bazen burnunu çeker gibi yapiyor kiristiriyor
6.Basini saga sola salliyor gün içerisinde ara ara yapiyor
7.Gunde bir kaç kere kendi etrafında dönüyor
8.Al ver komutlarını yapiyor
9.Bazi şeyleri taklit ediyor
10.Oyuncaklari genelde amacına göre oynar ama çabuk sıkılır
11. Herseye buuu buuu diyerek isteklerini belli ediyor
12 . Sosyal gülümsemesi az
13.Baba ,mama,bebe,al gibi şeyler söylüyor(babayı bazen babasına bazende amaçsız soyluyor)
14. Arkamdan ağlamaz beni çok aramaz bi yere gitsem geldiğimde sevindiğini belli etmez
15. Alkış, bay bay,çak yapiyor
16. Saçını,kulagini,burnunu,ayaklarini gosteriyor
Olumlu yada olumsuz olan şeyleri yazdim bu şekilde belirtiler gören ama sonradan o belirtilerin kalmadığı anneler var mı yazabilir misiniz
Oglum şuan 15 aylik oldu 7. Aydan bu yana suphelerimiz devam ediyor süreklide şekil değiştirerek farklı şeyler karşımıza çıkıp bizi tedirgin ediyor psikologa ve nörolojiye goturdüm psikolog silik otizm olabilir dedi, nöroloji otizm diyemem oyun gruplarına önerdi denver testi yaptilar 5 dk icinde yapildi 3 ay geriden geliyor dedi ,fakat ben hareketlerinden dolayı ve bütün gün ben vakit geçirdiğim için bazı şeylerin normal ilerlemediginin farkındayım,Şuan kafama takılan seylerk sırayla yaziyorum
1.Goz temasi var fakat kısıtlı gibi ama genel olarak var
2. İsmine dönmüyor çok çok nadir donuyor ama sese mi bilemiyorum
3. İsaret parmagini kullaniyor istediği şeyleri isaret ediyor
4.Sag elinin parmaklarini birlestiriyor isaret ve orta parmagini üst üste koyuyor
5.Bazen burnunu çeker gibi yapiyor kiristiriyor
6.Basini saga sola salliyor gün içerisinde ara ara yapiyor
7.Gunde bir kaç kere kendi etrafında dönüyor
8.Al ver komutlarını yapiyor
9.Bazi şeyleri taklit ediyor
10.Oyuncaklari genelde amacına göre oynar ama çabuk sıkılır
11. Herseye buuu buuu diyerek isteklerini belli ediyor
12 . Sosyal gülümsemesi az
13.Baba ,mama,bebe,al gibi şeyler söylüyor(babayı bazen babasına bazende amaçsız soyluyor)
14. Arkamdan ağlamaz beni çok aramaz bi yere gitsem geldiğimde sevindiğini belli etmez
15. Alkış, bay bay,çak yapiyor
16. Saçını,kulagini,burnunu,ayaklarini gosteriyor
Olumlu yada olumsuz olan şeyleri yazdim bu şekilde belirtiler gören ama sonradan o belirtilerin kalmadığı anneler var mı yazabilir misiniz