İşaret ve orta parmak birleştirme

bizim ki tamamen üst üste biniyor bakın bu şekilde ay görünce bile sinir oluyorum valla,oğlum parmağınla ne yapıyosun diyorum ve bilinçli yapamıyo
Etkileşimi var konuşuyorsa korkmayın diyorlar goz temasi varsa falan ama benim oglum 3 gündür gene tuhaflasti yaa

Etkileşimi var konuşuyorsa korkmayın diyorlar goz temasi varsa falan ama benim oglum 3 gündür gene tuhaflasti yaa
ya bence bizimkiler otizm değil çünkü bizde de göz teması var hatta gözlerimin içine bakıp annemmm diyo ama parmak öyle olunca buna bile ağlayasım geliyo çünkü otizm değilse bile bi sıkıntı var işte

bu arada ben kendi doktoruna sordum sıfır ekran olmasa ekranı kesin diyecektim dedi ama zaten ekran yok bu korkutuyor umudumu azalttı bide dün bi ergoterapistle görüştüm nörologa yada psikiyatriye götürün önce dedi daha bi karıştı her şey

İki yaşında oğlum hatta üçüncü oğlum 🙂 6 aylıktan beri içimde hep bir kuşku vardı. En büyük eğlencesi tekerler onları çevirmekti. Ne zaman bunu dile getirsem çevremdekiler başta annem olmak üzere herkes evham yaptığımı söyledi. Biraz büyüdükten sonra kendi etrafında dönmeler başladı. Eşyaları çevirmeye hatta hep çevirmeye başladı. Bunu da farkettim ama dile getirdiğimde ilk azarı eşimden yedim. Şimdi hala konuşmadı. Göz teması var ama canı isteyince. Yan bakma çamaşır makinesi izleme vs. Bir aydır doktor doktor geziyoruz. Otizm riski yüksek diyen de oldu uyaran eksikliği diyen de. En son psikiyatr bu yaşta tanı koyamayız özel eğitim almalı dedi. Şimdi birkaç gün içinde özel eğitime başlayacak cevap verir mi vermez mi eğitim bilmiyorum. Yıkık perişanım dik durmaya çalışıyorum ama çok zor 😞
Ergoterapi alin lütfen yan bakması vestibüler sistemle alakalı, çok hareketli olan çocukları da sınırlı alanda tek oyuncakla oynatmanız gerekiyor . Bolca beden bedene oyunlar sonra oyunlara tek oyuncak ekleme şeklinde dikkat süresi uzatılmalı bolca güneşe çıkmalı Çimlere bastırmalı, ben de depresyondayım çocuğum da gelişim geriliği var otizm vari şeyleri var , yani ağır otizm değil ama beyin gelişimini iyi destekleyemedim , ya da benim nasibime bu minik kız geldi, biz ergoterapi alıyoruz kendim de eğitim aldım evde uygulamaya çalışıyorum. Herkesin yazdıklarını okudum. Takıntı yapmış olabilir parmağını, benim kızım da bacak bacak üstüne atıyor hep, bir de nörolojik olabilir. Sizlerden ricam bolca ilgilenin gelişimsel destekleyici oyunlar oynayın, sosyal duygusal gelişimini destekleyin. Ağır otizm değiller ama bir yerlerde bir şeyler ters gitmiş olabilir beyinde her şey düzelmiyor ama denemeler yaparak antrenman ederek yeni yolaklardan öğrenme gerçekleşiyor. Sevgiler herkese

Bu bir otizim belirtisi mi acaba ben parkta görüyorum çoğu çocuk yapıyor bu hareketi sizin otizimli olan tanıdıklarınız var mı bu hareketi yapan

Bu bir otizim belirtisi mi acaba ben parkta görüyorum çoğu çocuk yapıyor bu hareketi sizin otizimli olan tanıdıklarınız var mı bu harelti

bizim ki tamamen üst üste biniyor bakın bu şekilde ay görünce bile sinir oluyorum valla,oğlum parmağınla ne yapıyosun diyorum ve bilinçli yapamıyo
Benimkide birebir bunu yapıyor bilinçsiz özellikle yemek yerken.oglum napiyosun parmaklarını birdaha yap bakım diyorum bu sefer bilinçli yapıyor 23 aylık

Benimkide birebir bunu yapıyor bilinçsiz özellikle yemek yerken.oglum napiyosun parmaklarını birdaha yap bakım diyorum bu sefer bilinçli yapıyor 23 aylık

bizim ki bilinçli yapamıyor 🥹😄

bizim ki bilinçli yapamıyor 🥹😄
17431697421602423531241375576244.webp

Eklentiler

• 17431697943412385663835429731522.webp
    17431697943412385663835429731522.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 8
Back
X