Merhabalar umarım mesajımı görürsünüz öncelikle oğlunuzun şuanki durumunu sormak isterim? Ardından benimde bir kızım var ve şüphemiz oldı doktora gittik suan için bölr bir durum var diyemeyız ama yokta diyemeyiz dendi gittiğimzde kızım 9 aylıktı suan 16 aylık kendısı hala daha yürümüyor ıkı aydır emekliyor sadece bunun harindr ciddi bir oral dönem yasıyoruz hala daha herseyı agzına sokuyor. Anlamlı kelımesi yok demıssınız benım kızımda babıldıyor fakat anlamlı kelimesi yok benı anladıgınıda düşğnmuyorum yapma cıs uf oluruz gıbı seylerı anlamıyor ne kadar sölesemde son bir aydır birleylerş göstetmeye basladı kendısı ama mesela burn nerde dediğimizde gösterıyor yada kıtapta tavsan nerde dediğimde işaret edıyor. Ama anlamlı kelimemız yok dediğim gibi baska bir furumda yemek yeme seklı elıne verdıgımız seyı komple yemeye calısıyor kendısı hepsını agzına sokuyot. Bir diğer konuda kafa sallama bu olay hep vardı acıkcası kafasını sallıyor uyuyacagı zaman yapıyot onun haticinde gün içindede arada yaptıgı oluyor. Bir diğer sey anne baba anneannr gibi yanı kım ne anladıgını sabmıyorım insan yabancılaması yok canı cok katı. Dönrn seyleri daha cok sevıyor acıkcası. Seslerr asırı tepkı verıyor. Ve sinirlenıp kendını kasıyor. Fizyotrapiste gıdıyoruz ıkı aydır aynı zamanfa ergotrapist kendısını kaba motorda o sekılde ilerleme kaydettık vr algısı eskıye gore daha acık ama kendı ayındakı bir bebekten vok cok geride yürümesiği için değil anlamadıgı için avıkcası. Gittiğimiz kişi böle bir durumdan değilde duyusal hassasiyetleri var dedi bi cok konuda ses hassasiyeti var dedı nesela güvenmiyor kaba motor planlama yok ama gösterdiğini hemen kapıyor dedı. Agıza bişiler almada bununla alakalı dedi dokunamıyot bazı seylere ilk etapta rahatsız oluyor. Dokunulmayıda sevmıyor hiç sarılmaz bana bile. Beraber hiç uyumafık desem yeridir yanı o derece. Son olarakta yüzüstü dalanda hiç gelmedş mesela sizin fikrinlz ne merak ettim