• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Osmanlı cumhuriyeti ve ata demirer

Ok Brave Heart gibi bi filmi zamanının en iyi filmi seçilmiş defalarca ödül almış bi filmi beğenmiyosanız Osmanlı Cumhuriyetini beğenebilirsiniz anlıyorum.Bakış açılarımız çok farklı belli ki,tartışmak gereksiz o yüzden.

ne alakası var ya herkes her filmi beğenmek zorunda değil bunu söyleyen sizsiniz bir filmin sayısız ödül alması yılın filmi seçilmesi o filmin herkes tarafından beğenildiğini ve alkış aldığını göstermez siz bol ödüllü filmlerin herkes tarafından beğenildiğini zannediyosunuz ne kadar yanlış bir düşünce...11 oscar ödüllü titanic filmiyle dalga geçen o kadar çok insan varki çevremde ama bu eleştiriler bu filmin bir başyapıt olduğu gerçeğini değiştirmiyor...haklısınız bakış açılarımızın ne kadar farklı olduğu burdan ortaya çıkıyor ben zaten tarihi filmlerden hiç hoşlanmam osmanlı cumhuriyeti de tarihi bir film değil komedi/dram filmi o yüzden beğendim...

şu ana kadar paramı boşa gittiğini düşündüğüm tek filmdi ne güldürdü ne doğru düzgün düşündürdü bence. ben birşeye benzetemedim çok şişirme bir film gibi geldi bana olmamış olmamaış olamamış

ne alakası var ya herkes her filmi beğenmek zorunda değil bunu söyleyen sizsiniz bir filmin sayısız ödül alması yılın filmi seçilmesi o filmin herkes tarafından beğenildiğini ve alkış aldığını göstermez siz bol ödüllü filmlerin herkes tarafından beğenildiğini zannediyosunuz ne kadar yanlış bir düşünce...11 oscar ödüllü titanic filmiyle dalga geçen o kadar çok insan varki çevremde ama bu eleştiriler bu filmin bir başyapıt olduğu gerçeğini değiştirmiyor...haklısınız bakış açılarımızın ne kadar farklı olduğu burdan ortaya çıkıyor ben zaten tarihi filmlerden hiç hoşlanmam osmanlı cumhuriyeti de tarihi bir film değil komedi/dram filmi o yüzden beğendim...

Dediğimi anlamadınız sanırım..Ben bakış açılarımızın farklılığından bahsediyorum zaten.Brave Heart da Titanic de 1997 yılında tartışılmaz filmlerdi beğenin ya da beğenmeyin.Türk yapımlarından da Eşkiya çok başarılı bir yapıttı o kadar beğenmeyen de olmuştur onu da mutlaka ama bu o filmin yıllar sonra da hala hatırlanabilir olmasına engel olamadı.Siz zannediyormusunuz ki Osmanlı cumhuriyetini bundan 5 yıl sonra konuşuyor olacağız,demek istediğim mükemmel sıfatı kullanılırken bir eser için , hakikaten mükemmel olanların hakkı yenmemeli

Dediğimi anlamadınız sanırım..Ben bakış açılarımızın farklılığından bahsediyorum zaten.Brave Heart da Titanic de 1997 yılında tartışılmaz filmlerdi beğenin ya da beğenmeyin.Türk yapımlarından da Eşkiya çok başarılı bir yapıttı o kadar beğenmeyen de olmuştur onu da mutlaka ama bu o filmin yıllar sonra da hala hatırlanabilir olmasına engel olamadı.Siz zannediyormusunuz ki Osmanlı cumhuriyetini bundan 5 yıl sonra konuşuyor olacağız,demek istediğim mükemmel sıfatı kullanılırken bir eser için , hakikaten mükemmel olanların hakkı yenmemeli

sahsen ben mükemmel hiçbi filmin hakkını yemem güzelse güzeldir söylerim herkesin beğenisi farklı:1closedeyes:

ata demirer'i çok antipatik bulduğum için gitmeyeceğim film...

canımcım biliyormusun ben de nefret ederdim ata demirerden hiç de komik bulmazdım eşim gidelim güleriz begeniriz belki dedi gittik ve cok memnun kaldım bence önyargı tasıma benım gıbı önyargılı gıttgım fılmden aglayarak ve ıyı kı gelmısım dıye ıc gecırerek cıktım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

hanımefendi bi dediğiniz diğerini tutmuyor anlayamadım gerçekten ne dediğinizi... daha önceki yazılarınızda eğer bir film başyapıtsa çok iyi bir filmse herkes tarafından tartışmasız bir şekilde beğenildiği içindir demiştiniz ben bu sözleriniz üzerine açıklama yaptım zaten...şimdi de beğenende olabilir beğenmeyende olabilir ama başyapıt olmasına engel değil demişsiniz sanırım burda benim sözüme geldiniz bu konuda kendimi biraz rahatlamış hissettim :1closedeyes: ikincisi ne ben nede bir başkası burda osmanlı cumhuriyeti için hiçbir zaman mükemmel sıfatını kullanmadık ve ben hiçbir zamanda bundan 5 yıl sonra hatırlanacak bir film olduğu iddiasında da bulunmadım başyapıt olacak özellikte bir film elbette değil bunu biliyorum ama çok basit ve sıkıcı bir filmde değil ve sıkılmadan izleyebiliyorsunuz konu itibariyle de gayet başarılı özellikle son zamanlardaki komedi filmleri içinde en kalitelisi diyebilirim...daha fazla da tartışılacak bir konu görmüyorum ortada sonuçta herkesin zevki ayrıdır sinemayı da güzel yapan budur zaten herkese iyi seyirleryerimseniben

valla ben vayy be adam yapmış dedim şahsen..komedidram diye bir kategori vardır ayrıyetten tek komedi farklıdır tek dram farklıdır komedidram da baslıbasına bır kategorıdır.bu fılm bı komedidramdi,trajikomikti yani..sen sureklı baska fılmlerı karıstırarak bize bısıler sunmaya calısıyorsun arkadasım bunu yaparak ne kadar cok fılm ızledıgını mı gostermeye calısıyorsun yoksa sızden daha ıyı bır sınema ızleyıcısıyımı mı demeye calısıyorsun anlamadım.babam ve oğlumu ben de izledim acıklı bir filmdi ayrıca ata demirerin fılmınden daha fazla komık sahne oldugu da kesınlıkle yanlıs..o tamamen dram fılmıydı bu arada bu topiğin başlığı ata demirer ve osmanlı cumhurıyetı neden baska fılmlerden bahsedıyorsun burda?emınım sız arogu da begenmezsınız...kaydirigubbakcemile(Ata demırerı sevmeyen ben burda kacgundur onun hakkını savunuyorum.cunku haksızlıga gelemıyorum.bu kadar cevabı bu yuzden yazıdım ben konuyu kapattık dıyorum arkadaslarım tekrar bısıler bulup yazıyorlar hey allahım)kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

bana söyleyecek söz bırakmadın cümlesi cümlesine katılıyorum arkadaşım artık ekstradan yorum yapmayalım çünkü ben bambaşka bişey söylüyorum ama bambaşka bir yanıt alıyorum allahtan ne demek istediğimi anlayan biri var bu yüzden çok memnun oldum tanıştığımıza:1hug:

aslında ben de unutamıyorum ne kadar kötü olduğunu.

oki anlaştık sen ne kadar kötü olduğunu unutma ben de ne kadar iyi olduğunu unutmıycam canım benım ayrıca orjınal cd sını bulabılırsem hemen arşivime katmak istiyorum böyle yapımlara kazandırmak lazım:CüvCüv::sm_cool:

bana söyleyecek söz bırakmadın sözü cümlesine katılıyorum arkadaşım artık ekstradan yorum yapmayalım çünkü ben bambaşka bişey söylüyorum ama bambaşka bir yanıt alıyorum allahtan ne demek istediğimi anlayan biri var bu yüzden çok memnun oldum tanıştığımıza:1hug:

ben de memnun oldum canım kaydirigubbakcemile2

...........................................................................................

Son düzenleme:
oki anlaştık sen ne kadar kötü olduğunu unutma ben de ne kadar iyi olduğunu unutmıycam canım benım ayrıca orjınal cd sını bulabılırsem hemen arşivime katmak istiyorum böyle yapımlara kazandırmak lazım:CüvCüv::sm_cool:

o film oldukça eski, bugüne dek çoktan arşivinizde yer alması gerekirdi, zira bende bile var, çünkü geçmişten beri türk filmlerinin orijinal cdleri ile koleksiyon yapıyorum. sizde son sözü söyleme psikolojisi görüyorum.başarılar.

Back