Osmanlı cumhuriyeti ve ata demirer

dram yönü olduğunu bilerek gittim. ne kötüydü ne de iyiydi diyebilirim. bazı yerlerde günümüz türkiyesini düşünerek tüylerim diken diken oldu diyebilirim. arada güzel iğnelemeler vardı, hakkı yenmemeli. belki de aşk teması biraz oturamamıştı, geri kalanı aslında hiç de fena sayılmazdı sanırım.

sonunda gözlerimden yaşlar süzüldü.

gerçekten kötü film kavramı bu filmde vücut bulmuştu adeta, çok kötü ve itici bir filmdi, beni çok ama çok rahatsız eden sahneler vardı, sırf ata demireri çok sevdiğim için bir beklentim olmadan gittim, feciydi bence.

mükemmel bir filmdi cok guzel dokundurmalar vardı ayrıca padısahın ask hayatının detaylı verılmesının mesajı da daha ozel kendı hayatında bır duzen kuramamıs bır padısah onun duygu karısıklıgı yasadıgı gıtgeller esıne bıle sozunu gecırememesı sarayı terk edıp gıtmesı ve acızlıgı fılmın elestırılcek hıvbır yanı yoktu tam tersıne ınce dusunulurse her sahneden cıkarılması gereken zekice ve mizahi dersler vardı anlayana tabii...

tek bir şey söylüyorum, filmde ince zeka gerektiren hiç bir sahne göremedim, zira her şey gayet netti, türk sinemasına bu kadar önem ve değer veren biri olarak parama acıdım.

tek bir şey söylüyorum, filmde ince zeka gerektiren hiç bir sahne göremedim, zira her şey gayet netti, türk sinemasına bu kadar önem ve değer veren biri olarak parama acıdım.

aynı duyguları parama acımayı fılan ben de mustafa fılmınden cıktıktan sonra hissettim.Ama bu filmden çıkarken ağlıyordum.sonuna kadar merakımı korudu.Filmde ince zeka mesela padişah ülkenin durumunu düşünmek yerine kendi duygusal dünyasında bir mücadele içinde etrafındaki herkes kendi havasında öz damadı kayınpederi bile ihanet ediyor ona.Filmde bir santranç sahnesi vardı iki taşı haksızca atarak ilerliyor amerikan subay ve bızım osmanlı sesını bıle cıkaramıyor ve yalakalıga devam edıyor ezılmeye horlanmaya haksızlıga ıltıfatla karsılık verıyor.Padişah milli mücadeleye destek verme kararı aldıgında her ılden delege topluyor ama tarihe dikkat 2008 ve işgal günümüze dek artarak sürmüş.... bir başka ince zeka delegelerin çağrılmasını isterken şunları söylüyor:''haber salın yurt dısından da delege ıstıyorum ızmırden aydından her ılden gelsınler'' bu sozun ıcınde cok sey gızlı... bir baska ınce zeka!padişah sinirlendiği bir sahnede tehdit ediyor seni ülkenin en dogusuna ankara ya sürerim.... Ülkenin en dogusu Ankara olarak kalmıs parca parca bolusmusler ulkemızı... daha o kadar cok dokundurma var kı anlayana dedıgım gıbı ve fılmın sonunda da kucukbı sandalla ulkeyı terkeden padişah demırlenmıs yabancı gemılerıne bakarak ıc gecırıyor ahhh ahhh bu saatten sonra olmaz zamanında bi babayiğit çıkıcaktı ve geldikleri gibi giderler diycekti ki bu gunlere dusmeyecektık dıyor ve fılmın o sahnesınde arkadan ATAMIZIN sesi giriyor salonda alkıs kopmustu muhtesemdı muhtesem mutalaka gıdın ızleyın bu fılmı kufur gecıyor bazı yerlerde ama sankı gunluk hayatınızda hıc duymadıgınız agır kufurler de elestırıyosunuz bence cok dogal yansıtılmıs ben fılmde hıcbı kusur bulmuyorum emegı gecen ehrkesın de emegıne saglık ıcım rahat verıp ızledım parasını ve fılmden cıkarken de içim huzurluydu muthıs bı yapım ızledım dıye(bos yere gelmedım dıye):CüvCüv:

terbiyesizlik yaptıgımı dusunmuyorum terbıyeye davet almak için arkadasım. görüş ve düşünceleri belirtmek terbiyesizlik değildir.sınemaya deger veren bırı oldugunu soylemıssın eger gercekten boyleysen osmanlı cumhurıyetı gıbı bı fılm (konusu bence cok hassas) boyle agır ve asagılayıcı bir yorum yapmamalısın.begenmedıgını ıfade edebılırsın ama asagılamanı hıc tasvıp etmıyorum.Emege yapıma turk sınemasına saygı lutfen.....

bende filmin ilk ara kısmına kadar sıkıldım nedense ama ikinci bölüm ve anlatılmak istenenler çok hoşuma gitti . özelliklede son sahneler

saygıyı senden öğrenecek değilim, karşıt görüşleri dinlemeyi de bilelim.nasıl istersem öyle yorum yaparım, biliyorsun ki özgür bir ülkede yaşıyoruz.

Cumartesi akşamı izledim.
Cidden beğendim.yerimseniben
Özellikle insanın kendi ülkesinde esir gibi yaşaması bana çok dokundu ki Türk milleti özgürlüğüne düşkün bir millettir ve ne olursa olsun esir hayatı yaşamaktansa seve seve ölür vatanı için,esir yaşamamak için.
Filmin çoğu yerinde ağlamamak için kendimi zor tuttum.
ve en son sahnede artık dayanamdım hüngür hüngür ağladım..
:çok üzgünüm:

saygıyı senden öğrenecek değilim, karşıt görüşleri dinlemeyi de bilelim.nasıl istersem öyle yorum yaparım, biliyorsun ki özgür bir ülkede yaşıyoruz.

elbette ki özgür ülkede yaşıyoruz ben yorumuna değil şekline söyledim lütfen aşağılayıcı seyler soylemeyelim en azından begenmesen bıle o fılmde rol alan cok usta oyuncular vardı ustelık sezen aksu gıbı bır dev bıle tesrıf etmıs elestırılerımızde dozunda olsun isteğim sadece bu herkesın kendı fıkrıdır begenebılır begenmeyebılır buna kımsenın sozu yok demek ıstedıgımı anlamıssındır umarım arkadasım saygılar....kaydirigubbakcemile5a.s.

canım bu belirttiğin ince ayrıntıları farkedebilmek için iyi bir izleyici olmak ve çok duyarlı olmak gerekir. sadece gülmek için ve ata demirer iiçin filme gidenler elbette sıkılacaktır ve filmi beğenmeyecektir.ama olaya kurgu açısından bakarsak inanılmaz akıllıca bir iş çıkarmış gani müjde...Atatürkümüzün adı bile geçmeden bizi ancak bu kadar derinden etkileyebilirdi..Dediğim gibi bu ince ayrıntıları yakalayıp etkilenmek için iyi bir göz ve yeterli miktarda duyarlılık gerekir...ince bir ayrıntıyı bende belirtmek istiyorum ibrahimin direnişçileri abdlilere ispiyonlaması arkasından saraya abd'li askerlerin gelip sarayı taraması herkesi öldürmesi ve arkasından tvlerde çıkan haber aynen şöyle: saraya yapılan baskın sonucu bir çok insan öldü ama 7. osman yara almadan kurtuldu bu silahlı saldırı dost müttefikimiz abd tarafından olay büyümeden engellendi!!!

eleştirimin dozunda bir gariplik göremiyorum, içinde bayrak sallanan her film beğenilecek diye bir şey yok, ben filmi rahatsız edici buldum, gani müjdenin amacının da bu olduğunu sanıyorum, girip film hakkındaki eleştirileri okuyunuz sinema sitelerinden, çok iyi olanlar da var çok kötü olanlar da, ben beğenmedim, bu kadar.

baska sıtelerdekı yorumları okuyarak bı kanıya varmak benım acımdan cok sacma benım kendı duygularım ve begenımı sorgulayabılecek kadar da aklım var kendı yorumumu olusturabılır ve paylasabılırım.Baska sıtelerı one atman yanlıs o oraya yazanların problemi. ok anladık begenmedın uzatmanın alemi oldugunu sanmıyorum ama cogunluk yani d.harman arkadasımın da belırttıgı gıbı iyi gözlemleyen ve duyarlı olan daha dogrusu ata demırer ve sırf gulme amacı guderek oraya gıtmeyen ınsanlar bunu fark edebılmıs bu sana cevaben son mesajım arkadasım bundan sonra verecegın her cevap benden sonucsuz kalıcak okişkaydirigubbakcemile3:sm_cool::dilcikar:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben şahsen gülme amaçlı gitmedim, çok derin bir konuydu, o kadarını da en azından sizler kadar anladım, ama çok basit geçiştirilmişti, bakın ben de kendi düşüncelerimi ve dünyamı paylaşıyorum. diğer sitelere bakmayalım ama bilmem kim arkadaşımızın dediği gibi, bu da ilginç.

Başından beri yapılan yorumları okudum ve herkes nedense filme gülme amaçlı gitmenin yanlış bir izlenim yaratacağını söyleyip durmuş.Filme gülme amaçlı gidilmesinde hiçbir abeslik yok bence,neden derseniz filmin tanıtım fragmanlarında sürekli Ata demirerin komik sahnelerine yer verilmiş .gingerla gezmesi mc donalds da yemek yemesi gibi...Kaldı ki Gani Müjde bir mizah yazarı ve Ata Demirer de bir komedi oyuncusudur.Filme komedi beklentisiyle gitmesi seyirciye başından aşılanmıştır.Başında da fikrimi belirttim bende filmi beğenmeyenlerdenim.Beğenmeyenleri de inceliklerini anlamayacak kadar kapasitesiz olarak nitelendirmek gereksiz.Bu zevk işidir isteyen beğenir isteyen beğenmez ama başarılı yapıtları yerli olsun yabancı olsun istisnasız herkes beğenir.Zamanında yapılmış olan Brave Heart , Sarı Zeybek...vb. yapıtlar eleştiriye mahal vermeksizin herkes tarafından alkışlanmış yapıtlardır.Gani Müjde ilk sinema yönetmenliğini daha kendine kalemine uygun bir komedi yapıtında tecrübe etmiş olsaydı benim fikrimce çok daha başarılı bir sonuç elde edebilirdi.

beğenmeme fikrini saygıyla karşılıyorum dediğin gibi herkes beğenmek zorunda değil ama başarılı yapıtları herkes beğenir demişsin brave heartı örnek göstermişsin bide...şahsi düşüncem başarılı yapıtlar eğer başarılı bulunuyorsa herkes tarafından beğenildiği için değildir..senin dediğin gibi zevk işidir herkes beğenecek diye bişey yok şahsen brave heart benim zevk alacağım türden bir film değildi hatta ıssız adamdan herkes çok etkilenmiş ama zerre kadar beğenmedim ve verdiğim paraya acıdım.ortada bir emek var ve bu kadar kişi beğendi ve başarılı bulduysa ben beğenmememe karşı diyebilirimki ıssız adam başarılı bir filmdir.bide mizah konusuna değinmişsin bu tam anlamıyla mizah filmi değil kara mizahtı evet fragmanlarda komedi yönü ağır basılmış bu birazda izleyiciyi şaşırtmak için yapılmış bişey ama bence kötü değildi genel olarak güldürürken düşündüren bir film yapmış gani müjde ve bence başarılı olmuş.

M. Kemal Atatürkün Türkiye Cumhuriyeti için ne kadar değerli olduğunu anlatan bir film sanırım
Daha izlemedim ama arkadaşlarımın anlattıklarından bu sonucu çıkardım
Birde Ata Demireri sevmiyorum oyunculuğunu filan..
Ama en kısa zamanda gidip izliyeceğim yerimseniben

işte işin asıl güzelliği burda gani müjde mizahçı ata demirer komedi oyuncusu film izleyiciyi şaşırtıyor tekduze bı fılm sahsen benım ılgımı cekmezdı.Ben de komık bı fılme gıdıyorum sanarak ıcerı gırdım aglayarak cıktım ıste fılmın guzellıgı burda benım kanaatimce.Ayrıca begenmeyen arkadasları kapasitesiz olarak nitelendirmedim lütfen iyi anlayın yazılanları.Evet dedıgın gıbı zevk ısıdır bu begenmedınızse anladık..bız de begendık ıste bu kadar basit..bence gayet de basarılı gani müjde de tekrar tebrik ediyorum...kaydirigubbakcemile2sositososito

Ok Brave Heart gibi bi filmi zamanının en iyi filmi seçilmiş defalarca ödül almış bi filmi beğenmiyosanız Osmanlı Cumhuriyetini beğenebilirsiniz anlıyorum.Bakış açılarımız çok farklı belli ki,tartışmak gereksiz o yüzden.

Tabi ki beğenebilirsiniz hiçbir diyeceğim yok bu tamamen zevk meselesidir.Gani Müjde'yi bende tebrik ediyorum ,ellerinden öpüyorum ve bir ara filme verdiğim paramı geri istiyorum mümkünse kendisinden:1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…