gerçekten kötü film kavramı bu filmde vücut bulmuştu adeta, çok kötü ve itici bir filmdi, beni çok ama çok rahatsız eden sahneler vardı, sırf ata demireri çok sevdiğim için bir beklentim olmadan gittim, feciydi bence.
tek bir şey söylüyorum, filmde ince zeka gerektiren hiç bir sahne göremedim, zira her şey gayet netti, türk sinemasına bu kadar önem ve değer veren biri olarak parama acıdım.
terbiyesizlik yaptıgımı dusunmuyorum terbıyeye davet almak için arkadasım. görüş ve düşünceleri belirtmek terbiyesizlik değildir.sınemaya deger veren bırı oldugunu soylemıssın eger gercekten boyleysen osmanlı cumhurıyetı gıbı bı fılm (konusu bence cok hassas) boyle agır ve asagılayıcı bir yorum yapmamalısın.begenmedıgını ıfade edebılırsın ama asagılamanı hıc tasvıp etmıyorum.Emege yapıma turk sınemasına saygı lutfen.....
saygıyı senden öğrenecek değilim, karşıt görüşleri dinlemeyi de bilelim.nasıl istersem öyle yorum yaparım, biliyorsun ki özgür bir ülkede yaşıyoruz.
aynı duyguları parama acımayı fılan ben de mustafa fılmınden cıktıktan sonra hissettim.Ama bu filmden çıkarken ağlıyordum.sonuna kadar merakımı korudu.Filmde ince zeka mesela padişah ülkenin durumunu düşünmek yerine kendi duygusal dünyasında bir mücadele içinde etrafındaki herkes kendi havasında öz damadı kayınpederi bile ihanet ediyor ona.Filmde bir santranç sahnesi vardı iki taşı haksızca atarak ilerliyor amerikan subay ve bızım osmanlı sesını bıle cıkaramıyor ve yalakalıga devam edıyor ezılmeye horlanmaya haksızlıga ıltıfatla karsılık verıyor.Padişah milli mücadeleye destek verme kararı aldıgında her ılden delege topluyor ama tarihe dikkat 2008 ve işgal günümüze dek artarak sürmüş.... bir başka ince zeka delegelerin çağrılmasını isterken şunları söylüyor:''haber salın yurt dısından da delege ıstıyorum ızmırden aydından her ılden gelsınler'' bu sozun ıcınde cok sey gızlı... bir baska ınce zeka!padişah sinirlendiği bir sahnede tehdit ediyor seni ülkenin en dogusuna ankara ya sürerim.... Ülkenin en dogusu Ankara olarak kalmıs parca parca bolusmusler ulkemızı... daha o kadar cok dokundurma var kı anlayana dedıgım gıbı ve fılmın sonunda da kucukbı sandalla ulkeyı terkeden padişah demırlenmıs yabancı gemılerıne bakarak ıc gecırıyor ahhh ahhh bu saatten sonra olmaz zamanında bi babayiğit çıkıcaktı ve geldikleri gibi giderler diycekti ki bu gunlere dusmeyecektık dıyor ve fılmın o sahnesınde arkadan ATAMIZIN sesi giriyor salonda alkıs kopmustu muhtesemdı muhtesem mutalaka gıdın ızleyın bu fılmı kufur gecıyor bazı yerlerde ama sankı gunluk hayatınızda hıc duymadıgınız agır kufurler de elestırıyosunuz bence cok dogal yansıtılmıs ben fılmde hıcbı kusur bulmuyorum emegı gecen ehrkesın de emegıne saglık ıcım rahat verıp ızledım parasını ve fılmden cıkarken de içim huzurluydu muthıs bı yapım ızledım dıye(bos yere gelmedım dıye):CüvCüv:
Başından beri yapılan yorumları okudum ve herkes nedense filme gülme amaçlı gitmenin yanlış bir izlenim yaratacağını söyleyip durmuş.Filme gülme amaçlı gidilmesinde hiçbir abeslik yok bence,neden derseniz filmin tanıtım fragmanlarında sürekli Ata demirerin komik sahnelerine yer verilmiş .gingerla gezmesi mc donalds da yemek yemesi gibi...Kaldı ki Gani Müjde bir mizah yazarı ve Ata Demirer de bir komedi oyuncusudur.Filme komedi beklentisiyle gitmesi seyirciye başından aşılanmıştır.Başında da fikrimi belirttim bende filmi beğenmeyenlerdenim.Beğenmeyenleri de inceliklerini anlamayacak kadar kapasitesiz olarak nitelendirmek gereksiz.Bu zevk işidir isteyen beğenir isteyen beğenmez ama başarılı yapıtları yerli olsun yabancı olsun istisnasız herkes beğenir.Zamanında yapılmış olan Brave Heart , Sarı Zeybek...vb. yapıtlar eleştiriye mahal vermeksizin herkes tarafından alkışlanmış yapıtlardır.Gani Müjde ilk sinema yönetmenliğini daha kendine kalemine uygun bir komedi yapıtında tecrübe etmiş olsaydı benim fikrimce çok daha başarılı bir sonuç elde edebilirdi.
Başından beri yapılan yorumları okudum ve herkes nedense filme gülme amaçlı gitmenin yanlış bir izlenim yaratacağını söyleyip durmuş.Filme gülme amaçlı gidilmesinde hiçbir abeslik yok bence,neden derseniz filmin tanıtım fragmanlarında sürekli Ata demirerin komik sahnelerine yer verilmiş .gingerla gezmesi mc donalds da yemek yemesi gibi...Kaldı ki Gani Müjde bir mizah yazarı ve Ata Demirer de bir komedi oyuncusudur.Filme komedi beklentisiyle gitmesi seyirciye başından aşılanmıştır.Başında da fikrimi belirttim bende filmi beğenmeyenlerdenim.Beğenmeyenleri de inceliklerini anlamayacak kadar kapasitesiz olarak nitelendirmek gereksiz.Bu zevk işidir isteyen beğenir isteyen beğenmez ama başarılı yapıtları yerli olsun yabancı olsun istisnasız herkes beğenir.Zamanında yapılmış olan Brave Heart , Sarı Zeybek...vb. yapıtlar eleştiriye mahal vermeksizin herkes tarafından alkışlanmış yapıtlardır.Gani Müjde ilk sinema yönetmenliğini daha kendine kalemine uygun bir komedi yapıtında tecrübe etmiş olsaydı benim fikrimce çok daha başarılı bir sonuç elde edebilirdi.
beğenmeme fikrini saygıyla karşılıyorum dediğin gibi herkes beğenmek zorunda değil ama başarılı yapıtları herkes beğenir demişsin brave heartı örnek göstermişsin bide...şahsi düşüncem başarılı yapıtlar eğer başarılı bulunuyorsa herkes tarafından beğenildiği için değildir..senin dediğin gibi zevk işidir herkes beğenecek diye bişey yok şahsen brave heart benim zevk alacağım türden bir film değildi hatta ıssız adamdan herkes çok etkilenmiş ama zerre kadar beğenmedim ve verdiğim paraya acıdım.ortada bir emek var ve bu kadar kişi beğendi ve başarılı bulduysa ben beğenmememe karşı diyebilirimki ıssız adam başarılı bir filmdir.bide mizah konusuna değinmişsin bu tam anlamıyla mizah filmi değil kara mizahtı evet fragmanlarda komedi yönü ağır basılmış bu birazda izleyiciyi şaşırtmak için yapılmış bişey ama bence kötü değildi genel olarak güldürürken düşündüren bir film yapmış gani müjde ve bence başarılı olmuş.
işte işin asıl güzelliği burda gani müjde mizahçı ata demirer komedi oyuncusu film izleyiciyi şaşırtıyor tekduze bı fılm sahsen benım ılgımı cekmezdı.Ben de komık bı fılme gıdıyorum sanarak ıcerı gırdım aglayarak cıktım ıste fılmın guzellıgı burda benım kanaatimce.Ayrıca begenmeyen arkadasları kapasitesiz olarak nitelendirmedim lütfen iyi anlayın yazılanları.Evet dedıgın gıbı zevk ısıdır bu begenmedınızse anladık..bız de begendık ıste bu kadar basit..bence gayet de basarılı gani müjde de tekrar tebrik ediyorum...kaydirigubbakcemile2sositososito
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?