• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Osmanlı cumhuriyeti ve ata demirer

asu52

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
44
1
86
İstanbul
bir milletin aslında kökenini asla unutmaması gerekdiğini ve türkiyenin ne kadar değerli bir ülke olduğunu anlatan değişik bir fildi.ne çok güzel ne çok kötü ama ata demirer güzel oynamışdı ben beğendim oyunculuğunu ilk kez sinemada izlememe rağmen a.s

bende çok merak ediyorum bu filmi sanki reklamlarından saçma ğeldi ama izlemeden yorum yapmak agır olucak sanırım ilk fırsatta izliycem

kızlar iki gündür ben kendimi sinemalara vurdum bugunde devrim arabalarına gitmeye niyetlenmiştim ki dün ablam o film vizyonda kaldırıldı çünkü iş yapmamış dedi çok üzüldüm kaldırılmasının altında başka sebepler arıyorum hatta bu filmi daha da merak etmeye başladım kısmet bugun Osmanlı Cumhuriyeti filmineymiş baktım film o kadar doluki hemde hafta içi ve ögle saati ve hemen hemen çoğu lise talebeleri aslında ata demirer ir avrupa yakasında yaptıklarından sonra silmiştim ama gitmiş bulundum ama iyiki gitmişim sanırım gençlerde ata demirer olduğu için filmi komedi zannetip gelmişler evet ilk yarısında komedi içeren öğeler var ama tam bir dram en son sahnelerınde insan çok duygulanıyor osmanlı padisahı 7.Osman ın aşkını, ATATÜRK ün önemini topraklarımızın nasıl amerikan sömürgesi altında yönetilmesini, avrupa birliğine girmek için adalarımızın yunanlar tarafından paylaşılmasını tüylerim diken diken olarak çok duygulanarak izledim film asla bir komedi filmi değil dramatik bir filmdir....

özetle film berbat bir film gidip de ziyan etmeyin paranızı pulunuzu.Atatürk olmasa nolurdu gibi çok ii seçilmiş bi konuyu bu kadar kötü değerlendirmek bu kadar anlamsızca işlemek...dram desen zerre kadar dramatik bi duygu uyandırmıyor,komedi desen tebessüm ettirmiyor.kısacası film tek kelimeyle kabus.Bitsin de gidelim diye sürekli saate bakarken benim kadar sabırlı olmayan pek çok kişi salonu ikinci yarısında terketmeyi tercih etti.

daha güzel bir filim bekliyordum. umduğum kadar çıkmadı bence. birtürlü anlayamadım komik değildi sayılı 2-3 espiri vardı o kadar. duygusal desem oda değil. sıkıcıydı 2. seansta uyumuşum :D

ben bu akşam gidicem ganı müjdenın kalemını beğenirim...
ata demirerden çok onun için gidicem ve ayrıca konu yönünden bana ilginç geldi bu zamana kadar yoktu böyle konulu film...

genelinz çok ii yorum yapmamış ama bn bi yabancı filme gtmektense bugünlerde bu emeğe saygı gösterip
bir türk filmine giderim
gidecem de

valla bende filmi beğenenlerdenim. dün akşam gittim izledim çokta büyük merakla gitmiştim. ve hemen hemen beklediğimi buldum. komedi olmadığını biliyordum gitmeden önce zaten. yeri geldi güldüm yeri geldi duygulandım. yakın gelecekti Türkiye yi anlatıyor birazda bence..

ben filmi çok beğendim.ata demirer de çok güzel oynamış, Gani Müjde de tüm gerçekleri çok iyi bir şekilde kaleminden çıkartmış.:kahve: benim tüylerim diken diken oldu,hatta bazı kişilere söylenmesi gereken lafları,söylemesi çok hoşuma gitti.sengözlerimebaksanab bu konuda duyarlılığı olanlar bunu daha iyi anlar;)

Sevgili nightelf
Devlet meselelerine senin kadar pek çoğumuz duyarlıyız ve anlamamız gerekeni yeteri kadar anlayabiliyoruz buna şüphen olmasın.
Kendi adıma getirdiğim eleştiriyi daha geniş olarak açıklamam gerekirse,çok güzel seçilmiş bir konuydu filmin konusu.Hepimiz zaman zaman deriz ya Atatürk olmasaydı acaba bunlar böyle özgürce fikirlerini dile getirebilecekmiydi diye , işte tam da o noktayı yakalamış Gani Müjde ama böyle bir konuyu çok fena harcamış bana göre.
Ata Demirer'in (VII.Osman) gönül meselesiyle bolca boğduğu filmde Atamızın yokluğunu çok daha derinden ve çok daha yoğun hissettirebilirdi.
Bu konuyu Çağan Irmak gibi bir yönetmenin işleyişinden izleseydik inanın derinden sarsılır ve bugünümüze binlerce şükrederek çıkardık salondan , ama Gani Müjde bu konuda çoooook ama çok eksik kalmış kanımca.

sevgili yoknedemek sana katılıyorum aslında içinde çok ince espriler gizli bir film ama VII. Osman ın aşk hayatı ve espriler o kadar çok kullanılmışki ana fikirden dışarı çıkılmış zaten filme girdim erkek arkadaşımla sağıma soluma baktım hep lise talebeleri çoluk çocuk sırf ata demirer oynuyor ve komedi diye gelmişler...

sevgili yoknedemek
devlet meselelerine duyarlı olmanıza çok sevindim.fakat ben sizi hedef alan birşey yazmadığım halde,yazınızın bana cevaben olmasına bir anlam veremedim(?) herkes gibi fikirlerimi yazmış bulunmaktayım.birazda demokratik olsanız ve her yazılanı üzerinize almasanız hiç fena olmayacak.ben kendi yorumumu yazarken sizin yazınızı bile okumadım.

sevgiler ve saygılar....

( şunuda demeden geçemeyeceğim;eğer bu filmi çağan ırmak yapmış olsaydı dediğiniz gibi tam anlatılmak istenen bir tat ve ciddiyet olurdu.ama gani müjdenin ve ata demirerin birer mizahçı olduğunu ve bu filmede herzamanki işleri gibi mizahi bir yaklaşımla değindiklerine ve genelde insanların bu filme komedi filmi diye gittiklerine dikkatinizi çekmek isterim.içinde biraz hüzün var ama o da en güzel mizahın içinde biraz hüzün bulunduran olmasından kaynaklanabilir..bu film, osmanlı cumhuriyeti olsaydı günümüz nasıl olurdu diye mizahı açıdan ele alınmış bir filmdir.eğer bu konuya ciddiyetle ve siyasi açıdan bakılacak olsaydı zaten bu filmi gani müjde değil çağan ırmak yapardı! )

Son düzenleme:
ben çok beğendim bir kere daha izlerim fırsat olsa.gitmeden zaten komedi olmadığını biliyordum.sonunda ben utanmasam hıçkırarak ağlayacaktım.ata demirerin oyunculuğuna hayran kaldım.Atatürk olmasaydı bunu düşünmek dahi istemiyorum

arkadaşlar filmde ciddiyet aramayın gani müjde bu işin yani kara mizahın uzmanı ve bence filmdeki aşk sahneleri gayet uygun ve yerindeydi. zaten gani müjdenin amacı ciddi bir iş çıkarmak değildi yani bu film bir Atatürk filmi değil. bir kara mizah yani esas amaç güldürmek ve eğlendirmek bunun yanındada biraz düşündürmek. belgesel tarzı birşey istiyorsanız bu işi gani müjde yapmazdı zaten. yani bu ölçütlere göre değerlendirirsek film çok başarılı olmuş bana göre.güleyim mi ağlayayım mı bilemediğim sahneler vardı.filmi sıkıcı bulanları da anlamış değilim.eğer kurtuluş savaşı yapılmasaydı nasıl bir ülkede yaşıyacaktık hiç mi merak etmediniz şahsen bırakın sıkılmayı gözlerimi dört açarak her ayrıntıyı yakalamaya çalıştım. bugün kurtuluş savaşı yapılmasaydı sanmayınki bundan farklı şeylerle karşılaşacaktık....

çoğu kişi kendi beklentilerini,kendi kafasında oluşturduğu şeyleri görmeye gidiyo bu filme.halbuki oyuncuların,senaristin,yönetmenin kimler olduğunun ve onlardan ne tarz birşeyler geleceğinin bilincinde olarak; en önemlisi önyargısız ve merak ederek gidilse çok daha memnun olunabilir. içinde gani müjdenin,ata demirerin,sümer tilmaçın olduğu bir filmden siyasi,belgesel tarzda,ciddi bişey beklememek lazım.nasıl şuanda çağan ırmaktan çok iyi bir komedi filmi beklemediğimiz gibi! bu film komedi değil tabi.gani müjde kendi tarzını kullanarak içine hüzünde,aşk da koyarak mizahı tam anlamıyla yapmış.
belgesel vari, ciddiyetin işlendiği bir filmde bazı kişilere içimizden gelipte söyleyemediğimiz kelimeler söylenemezdi(!) :1rolleyes: , ama bu filmde çok güzel söyleme fırsatı olmuş ve söylenmiş; bu da benim çok hoşuma gitti yerimseniben :teytey:

a.sçok merak ettim şimdi yazdıklarınızı okuyunca..çocuklarımı alıp gideyim bari bu hafta sonu..haaa bu arada çocuklar için uygunsuz sahneler varsa uyarın beni lütfen..olur mu..:1rolleyes:

evet toplumumuzda küfür edilen birşeye daha çok gülme eğilimi var.bu daha çok ayıp olan birşeyin ulu orta söylenmesinin garip bir hoşa gitmeyle gülme duygusu uyandırmasından kaynaklanıyor bence.cinsellikle ilgili şeylerin ulu orta söylenmesi karşısında utangaçlıkla beraber yüzümüzde bir tebessüm oluşması gibi... açıkçası bende güldüm ama bu küfür edilmesinden dolayı değil,söylenen kişilerden dolayı bir hoşa gitmeden kaynaklıydı.ha bu illa küfür edilerek mi olur; hayır tabi ama ne şekilde olursa olsun bir ağzının payını verme durumu vardı bu da benim hoşuma gitti :icecream: ayrıca birşeyin söyleniş şeklide gülmeyi baya bir etkiliyor :smiley-cool:

Back