Oruç tutmazsan senle konuşmam diyen sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana da öyle geldi .
Sanki konu Oruç değil de onun sözünü dinlemeni istiyor .

İnsan, insana oruç tutmaz. İnsan Allah'a oruç tutar veya tutmaz. bunun da hesabını bir tek ona verir. Saclamamis hemde dev sacmalamis.

İnanın bende şoktayım onun benden olgun olması gerek ama hiç öyle değil başka konularda da. Mesela yemek yapıyorum diyor ki evlendiğimizde sakın bunlardan yapma yemem o ne biçim yemek sizin yemek kültürünüz kötü falan. Tamam tabiki her şeyi yiyecek diye bir şey yok yemeyebilir şunları yaparsan daha güzel olur diyebilir.. ama uslubu çok kırıcı oluyor bazen

Ömür boyu bu dillerin sizi sokup kırmasını istiyorsanız evlenin bu kaba saba adamla... Hiç olmazsa, şanslısınız ki adamın rengi belli. Ben buyum diyor. Kabul edip etmemek size kalmış.

Direkt ayrıl diyorum, 2bucuk senen boşa gitmiş ama daha fazla gitmesin.seviyorken bu şekilde konusabiliyorsa evlendignzde aradan zaman gecince ne olacak acaba...

Sevgiliniz doldurusa gelip hareket eden bi tipse koşarak kacmalisin. Bu yüzden yuvalar yıkılıyor. Misal ben

Bana da öyle geldi .
Sanki konu Oruç değil de onun sözünü dinlemeni istiyor .

Haklısınız sanırım şimdi yeni konuşmamızda da sürekli sen benim sözümü hiç dinlemiyorsun evlenincede böyle yaparsın dedi. Ama ben öyle söz dinlememezlik yapmadım ki... bence o benden daha fazla baskın olmayı istiyor. Buna ne gerek var. Ne bu üstünlük çabası falan hiç sevmiyorum sanki sevgili değiliz de rakibiz. Çok saçma geliyor böyle şeyler.

Dinde zorlama=yobaz
Kaç kurtar kendını isterse 10 yıllık ilişki olsun hazır küsmüşken iyi fırsat

Ne yapmam gerek sizce

Mesele ciddiyete yaklasirken dini anlamda uyumsuz oldugunuzu dusunup sizi tartiyor anlasilan.bu konudau yumsuzlugunuz ileride sorun olacaksa hic uzatmayin bence bosuna

Bence siz ilişkinizi tekrar tekrar düşünün. Tabi ki kimse kimsenin orucuna, ibdetine karışamaz. Ama bir de genel bir yaşantı şekli var. Ben mesela eşimin oruç tutmamasını, namaz kalmamasını kabul etmezdim ve eş seçimim de öyle oldu, eşim de aynı şekilde.

Başka bir arkadaşım da tutucu bir aileye gelin gitti, kıyafeti yaşam şekli yüzünden sorun çıktı. Başka bir arkadaşım da kapalı olduğu ve içki içmediği için eşinin ailesinde tek kaldı. Namazını eşi rahatsız oluyor diye banyoda kılıyordu o evdeyse. Kayınvalidesi en son likörlü çikolata ikram etmişti bilinçli olarak ve yedikten sonra arkadaşım anlayınca, küçük şeyleri çok büyütmekle itham etmişti. Sonuç olarak ikisi de ayrıldılar.

İkisinin ortak sözleri evlenirken Sen beni böyle kabul etmiştin oldu eşlerine. Eşlerinin ikisi de aynı şekilde cevap verdiler: bize ayak uydurup değişeceğini düşünmüştüm.

İleride yaşayacağınız sıkıntılara girizgah olabilir bunlar.

Ben adama suc bulmuyorum adamin karakteri bu. Bunu soyleyince kapiyi gostermek var , bir de soyledigini kabul etmek var. Boyle konularda uzlasmaya gidilmez. Ayy hayatim , perdenin rengini begenmedim degistirelim demekle ayni sey degil cunku...

Son düzenleme:
sıradaki orucu sevip de kavuşamayanlar için tutuyorum diyin benim için oruç tut nedir yahu? senin için zekat vereyim deyin sizde.. açık yazacağım, onun için saçınızı bile taramayın, salın ipini olgunlaşsın da gelsin..

Oruç sormak sadece Allah'a mahsus.
Böyle biriyle asla ama asla evlenilmez.
Kaç yıllık evliyim ve oruç tutmam daha eşim bir gün bile sormadı neden diye.
Soranlara cevabim nettir sen Allah misin benim orucumu niye sorguluyorsun derim.
Herkes yerini haddini bilecek,değil es/sevgili beni bu dünyaya getiren anam babam dahi soramaz bu soruyu.
Eger evlenirseniz sizi zor gunler bekler demedi demeyin

Güzelim dinimizi triplerine alet etmiş sevgiliniz zorla güzellik olmayacağını öğrenememiş ne demek 1 gün oruç tutmazsan seninle 1 hafta konuşmam sonra insanlar islam dinini yalnış algılıyor bu tipler yüzünden.

Dinde asla zorlama yoktur isteyen tutar istemeyen tutmaz bu namaz oruç farketmiyor her konu da böyle. 2.5 yıldır sizi taniyamadiysa bence yol verin gitsin konu sahibi. İçinizden gelmiyorsa size uymuyorsa oruç tutmak zorunda değilsiniz. Zira misal veriyorum dindar bir insana içki iç diyemeyeceğimiz gibi. Oruç tutmayana tut diyemeyiz idrak edememiş bunu işte. Sanki kendisi 4 4 lük insan.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…