Oruç tutmazsan senle konuşmam diyen sevgili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 hafta artık ne işi varsa senle küsmenin bi yolunu bulmuş ki rahat takılsın.
Tatile falan mı gidecek?
Harika bir tespitte bulunmuş spizella, önümüz bayram tatili, arkadas da şimdiden ayağını yapmış gideceği tatilin.

Ayrıca sess_s sess_s arkadaşa da katılıyorum. Eşler mutlu olmak istiyorsa bu kadar önemli konularda ortak fikre sahip olunmalı.
Benim koca adayım da orucunu tutabilir tabii ki namaz kılar, inançlı olur. Ne güzel. Ama alkol almayan bir insanla evlenmek istemem. Yaz sıcağında denize karşı ayaklarımı uzatırken bir bira açtım diye bana 'şarapçi' muamelesi yapan adamla evlilik benim için eziyet olur. Aynı şekilde o adam da belki sevgisinden bana tahammül eder ama işin içine çoluk çocuk girince ' kötü örnek oluyorsun ' diye gözüne batabilir.
Boyle önemli, değiştirilmesi çok zor ve riskli konularda uyum sağlayamayacagina inanıyorsan yol yakınken dönmek daha mantıklı.
Zaten yasin daha 21miş. Küçücükmüşsün. Senin para biriktirip Ukrayna'ya balkanlara gideceğin yaşlarda neden ''şunu yapma yemem, bana itaat etmiyorsun , elinin lezzeti yok'' diyen , kendini senden üstün gören bir dangoza hizmetçilik yapma hayallerin var ki? Çok saçma.

Önceki üye hiç mi tutmuyorsunuz diye sorma cesaretinde bulunuyor, siz de bi güzel açıklama yapıyorsunuz? Ne münasebet? Kime ne?

Ben oruç tutan biri olarak şunu söyleyeceğim size: Allah'la benim aramda olan bir durumu kimse sorgulayamaz. Millet de ne hadsiz aklım almıyor. Kimin tuttuğu kimin tutmadığı umrumda olmaz. Birisi bunu sorgulayacak olursa da ağzına tükürürüm net!
Müslümansak..müslüman kardeşlerimizi uyarmak zorundayız Allah in emirlerini hatirlatmak belki bilmediği duymadığı bir şeyi göstermek bu bizim de sorumluluğumuzda biz de uyarmadiğimiz da sorguya cekilecegiz ha biz söyleriz ama onun fikirlerine de saygı duyariz sadece anımsatma belki feyz alıp bi seyleri yapma dürtüsü oluşacak...dinde zorlama yoktur herkese saygimiz sonsuz tutana da tutmayana da zorlanarak tutana da cok rahat tutana da..

Su erkekleri bu kadar alttan almayın o zaman seyredin bakalım nasıl her dediğinize koşuyor. Benim sevgilim böyle birşey demiş olsa kıyametleri koparırdım. O ne öyle. Ergenler gibi oruç tutmazsan konuşmammış. Amel defterimiz bir mi diyecektin. Söyleme tarzı çok çirkin. Madem oruç tutmanızı istiyor sizi düşünüyor daha güzel bir şekilde söyleyebilirdi.

Burada konu acan evli kadinlara en cok sordugumuz soru : nerden buldun bu okuzu , neden evlendin?
Gelen cevap : ee flort ederken boyle diildi

Sizin konu gosteriyor ki aslinda boyleler ama kadinlar nedense illa evlencem de evlencem modunda oldugu icin evlenip sonra goruyorlar anyayi konyayi

Yahu adam bagiriyor resmen ben berbat bir adamim , hayati sana zehir edecegim diye ve siz hala berabersiniz

Neyse simdiden tebril ediyorum sizi ve evliliginizi..evlendikten sonraki konularinizda gorusmek uzere :)

Müslümansak..müslüman kardeşlerimizi uyarmak zorundayız Allah in emirlerini hatirlatmak belki bilmediği duymadığı bir şeyi göstermek bu bizim de sorumluluğumuzda biz de uyarmadiğimiz da sorguya cekilecegiz ha biz söyleriz ama onun fikirlerine de saygı duyariz sadece anımsatma belki feyz alıp bi seyleri yapma dürtüsü oluşacak...dinde zorlama yoktur herkese saygimiz sonsuz tutana da tutmayana da zorlanarak tutana da cok rahat tutana da..

Örnek olmak en güzel uyarmadir. Ya dedigimi yaparsin,yada seninle konusmam nasil bir uyari. Ayrica konu ibadet oldugunu zannetmiyorum. Yoksa sizce 2,5 sene sevgilisi olurmuydu? Bazi konular bastan konusulur. Herkes evlenecegi kisiyi secebilir. Ama birini "benim icin oruc tut/kapan/calisma/disari cikma" gibi degistirme cabalarina girmeye kimsenin hakki yok

Yahu müslüman değil belki ne haddinize böyle sorup sorup da zorlama yoktur demeniz ayrı bir komik.

Konu sahibi hem sevgilinin ağzını kapatamıyosun hem de burda densizce niye tutmuyosun diye sorana güzel güzel cevap veriyorsun.

O adamdan bi yol olmaz yol ver gitsin. Kalıplara sokacak seni belli çok sıkıntı çekersin. Azcık aklın varsa bu işi uzatma bak herkes aynı şeyi söylemiş.

Örnek olmak en güzel uyarmadir. Ya dedigimi yaparsin,yada seninle konusmam nasil bir uyari. Ayrica konu ibadet oldugunu zannetmiyorum. Yoksa sizce 2,5 sene sevgilisi olurmuydu? Bazi konular bastan konusulur. Herkes evlenecegi kisiyi secebilir. Ama birini "benim icin oruc tut/kapan/calisma/disari cikma" gibi degistirme cabalarina girmeye kimsenin hakki yok
Tabi ki canım ben o kişiye istinaden söylemedim o zaten sağlam saçmalamiş benim için tut diye bi cümle olabilir mi...sadece müslüman müslümanı iyi niyetle bi seyler anlatabilir din adina kişiden ister uygular ister uygulamaz ona karişmak kimsenin haddine degil zaten..

Keske herkes kiz erkek ne istedigini iyice idrak edip oyle kisilerle birlikte olsalar.

Birilerini isteklerine gore zorla degistirmeye calismasalar makine uretir gibi eksik parca cikar tak yapmasalar.

Zaten insan kendi hayat gorusundeki biriyle gercekten mutlu olur digeri bir muddet sonra tukenir.

Yahu müslüman değil belki ne haddinize böyle sorup sorup da zorlama yoktur demeniz ayrı bir komik.

Konu sahibi hem sevgilinin ağzını kapatamıyosun hem de burda densizce niye tutmuyosun diye sorana güzel güzel cevap veriyorsun.

O adamdan bi yol olmaz yol ver gitsin. Kalıplara sokacak seni belli çok sıkıntı çekersin. Azcık aklın varsa bu işi uzatma bak herkes aynı şeyi söylemiş.
Orucun güzellillerini anlatmak müslüman kardeşine yol göstermek zorlama mı oluyor...inşallah sende tutup orucun güzelliklerini yaşayabilirsin kardeşim diye temenni den bulunmak ayri..tut ne bicim müslumansın tutmuyorsun ayri..uslüp diye bi sey var....kisaca ne dediğin değil nasıl dediğin olay..

Ay hic gelemem boyle tiplere, bi kere insani iter zorla is yaptırılmaz.

Mevzuyu gereksiz uzatmissin.o anda aliye kibarca bir bay bay diyecektin o kadar.oyle uzatinca kendilerini bisey zannediyorlar totolari nirvanaya eriyor.
Nasil tasidin bunu 2,5 yil yaninda iyy.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X