Gebeliğe Hazırlık Oruç ta Gebeliği Nasıl Planlamalıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bir sevgili

Çok İnsan Tanı. Azını Sev. Hiçbirine Güvenme 🔗
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2018
715
579
53
Arkadaşlar merhaba. Size danışmak istediğim bir konum var. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bu ay ovülasyon testi aldım gebelik durumumu artırabilmek adına. Ama oruç zamanı geldi. Sabah ki ilişki daha yararlı oluyor diye yorum almıştım. Akşam da ilişki sonrası yatmak gerekiyor. Nasıl ayarlamak lazım ilişkiyi? Akşam iftardan sonra ilişki sonrası 1-2 saat yatıp sonra mı abdest almalıyım. Bu ay gebelik planlayan arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim

Sabah ki ilişki daha yararlı mıymışgüzel uydurmuşlar. Gece yatmadan ilişki olsun sabah banyo yapın. Ya da duramam derseniz yarım saat kalkmayın yıkanıp yatın. Bana kalırsa bu virüs zamanı hamilelik düşünmeyin aksine korunun ama tabi sizin hayatınız

Zaten 1.5 senedir korunmuyoruz olmuyor. Korunmayı nasıl düşünebilirim zaten hamile kalamıyorum. Kalırsam benim için büyük bir mucize olacak durumdayken

Zaten 1.5 senedir korunmuyoruz olmuyor. Korunmayı nasıl düşünebilirim zaten hamile kalamıyorum. Kalırsam benim için büyük bir mucize olacak durumdayken
Olurda tutarsa muayeneler zor olur ağrınız olursa kanamanız olursa içiniz içini yer. Ama zaten olmaz diyorsanız siz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Kimseyi dinlemeyin bizim ülkemizde Sağlık konusunda zorluk yok her şartta muayeneye gidiliyor Yemekten sonra yaparsanız bir saat yatıp banyo yapmanız yeterli
Rahatça acile gidebiliyor musunuz hiç korkmadan. Gebeler için bu virüs daha sakıncalı

Rahatça acile gidebiliyor musunuz hiç korkmadan. Gebeler için bu virüs daha sakıncalı
Onlemimi aliyorum acilede gidiyorum randevumada. 3 ay hergun acilde igne vuruldum. Boyle diyerek hastane calisanlarimizi zan altinda birakiyosunuz onlar butun gun ayni yerde ve bizim kullandigimiz maskeyle. Maalesef Hayat Devam Ediyor biz önlemimizi alalım gerisi Allah'a kalmış

Buarada evet sabahki iliski daha yararli ama aksam olandanda tutmaz diye bisey yok. Sadece spermler daha saglikli oluyor sabahlari. 1 ay mecbur aksam.yapcaksiniz

Onları niye zan altında bırakayım ne alaka anlamadım. Hamilelik ertelenebilen bi durum. Hastalık olur acil bi durum olur gidilir tabi ama böyle risk aldırıp bişeye sebebiyet verirseniz üzülmezsiniz bile çünkü haberiniz olmaz. Bu aklı verdiğiniz insanı bi daha ömrünüzde görmeyeceksiniz o yüzden konuşmak kolay. Bu arada çevrem sağlık çalışanı dolu. Onlar bana erteletti hamilelik fikrini. Orda sorun olanlar çalışanlar değil hastalar. Çalışan hasta olunca zaten çalışmıyor iyileşene kadar. Markete girmek bile sakıncalıyken hasta olmayan insanın gelmediği hastaneler aciller niye sakıncalı olmuyormuş. Ben acil durumda gitmeyin demiyorum elbette acil bişey olursa gidilir. Ama acil durum yaratmayın mümkün olduğunca. Grip bile olmayın dikkat edin diyorlar niye diyorlar bi düşünün

İnşAllah benim gibi beklemediğin zaman da kalırsın canım. Virüs den dolayı tedirginlik olmuyor değil. Allah verince bize sual etmek düşmez.

Bn sakincali degil demedimki. Onlemini alip gidecek. Ertelediginize gore annelik duygusu tam uzerinizde yük olmamis. Anne olmak isteyp olamayan bi insan bu ay denemeyin demek onu upuzuun kocaman düsuncelerle dolu bir aya mahkum etmek demek. Ben bu ay denemeyin deyip hayallerini almaktansa deneyin deyip virus bulasma riskini foze alirim.cunku bi kac ay daha olmazsa o yapmadigimiz aylari neden bos gecirdik deyip uzulecek

Ben erteleyemem maalesef bu fikrimi. Zaten olmuyor bu ay da olacak diye birşey yok ayrıca olsa bile tutup hemen hastaneye gitmeye de gerek yok bu ay içinde. Farzedelim gitmemiz gerekiyor köye aile hekimimiz geliyor ondan Bilgi alırım. Farzedelim ben istemedim bu ay sadece ilişki yaşadım. Lakin Allah vermek istedikten sonra her şekilde verir Rabbim. Sizin dediğinizi de anlıyorum sağlımızı düşünüyorsunuz o yüzden kızamam tabi size ama sizde beni anlayın. Bir heves ovülasyon testi aldım bu ay. 1.5 yıldır uğraşıyoruz 2 olmasına birşey kalmadı. 17 yıl sonra olanlar var diyorsunuz ya ben evladımla büyümek istiyorum. Herkesin fikri kendine göredir.

İnşAllah benim gibi beklemediğin zaman da kalırsın canım. Virüs den dolayı tedirginlik olmuyor değil. Allah verince bize sual etmek düşmez.
Bana da bir akıl verir misiniz lütfen beklememeyi nasıl başarıyorsunuz mesela o ay nasıl aklınızdan çıkarabildiniz. Ben hep aklımda acaba diye ( tabi içimden hep olmazsa da takdiri ilahi diye düşünüyorum ). Lakin aklımdan çıkmıyor çocuk fikri

Konu da postta bunun için değildi zaten konu biraz değişti. Benim aynı ay hamile kalan 3 arkadaşım var 2sinin kanaması var ve evde sinirden ağladıklarını söylüyorlar Sen sen ol hamile kalma böyle zamansız diyorlar. Bana da doktorum 3 aylık iğneden dolayı 2 ay daha yumurtlaman olmayacak dedi bende ona rağmen korunuyorum. çevremdekileri görüp korktum biraz da açıkçası. Sağlık çalışanı tanıdıklarımda hem fikir. 1 ay öncesine kadar bende böyle söyleyenle kavga ediyordum bu ülkede her yer mi virüslü doktor mu kalmadı diye. Şimdi öyle düşünmüyorum. Bi de bu 1 aylık olay değil daha uzun da sürebilir. Yani hamileliğiniz tamamen virüs zamanına hatta belki tamamen dışarı çıkma yasağına gelebilir. Ne diyeyim inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı bi hamilelik yaşarsınız. Rabbim gönlünüze göre versin

Sözlerin bittiği yerdeyim Allah ım tüm isteyenlere sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin

Sana şu söyleyim canım okadar istedim ki tüp bebeğe gitmeden bebeğim olsun olmadı. Gittim tedaviye başladım hep olumlu şeyleri düşündüm. Şunu yaptık bunu yaptık diye yok yine nasip olmadı. Şimdi kendiliğinden oldu. Daha çok yeni. Bu sefer nasıl bişey olacak bilmiyorum. İnşAllah sağlıklıdır. Bunları şunun için yazdım. Sen ne yaparsan yap nasibinde yoksa elin boş dönüyorsun. Stres yapsan da yapmasan da. Olacağı varsa oluyor. Zamanın tadını çıkar zehretme kendine. Önerilere uy gerisini çok kasma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…