• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Oruç ta Gebeliği Nasıl Planlamalıyım?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Konu da postta bunun için değildi zaten konu biraz değişti. Benim aynı ay hamile kalan 3 arkadaşım var 2sinin kanaması var ve evde sinirden ağladıklarını söylüyorlar Sen sen ol hamile kalma böyle zamansız diyorlar. Bana da doktorum 3 aylık iğneden dolayı 2 ay daha yumurtlaman olmayacak dedi bende ona rağmen korunuyorum. çevremdekileri görüp korktum biraz da açıkçası. Sağlık çalışanı tanıdıklarımda hem fikir. 1 ay öncesine kadar bende böyle söyleyenle kavga ediyordum bu ülkede her yer mi virüslü doktor mu kalmadı diye. Şimdi öyle düşünmüyorum. Bi de bu 1 aylık olay değil daha uzun da sürebilir. Yani hamileliğiniz tamamen virüs zamanına hatta belki tamamen dışarı çıkma yasağına gelebilir. Ne diyeyim inşallah en hayırlı zamanda sağlıklı bi hamilelik yaşarsınız. Rabbim gönlünüze göre versin
Pardon 3 aylik igne hangisi acaba depoprovera mi

Ben erteleyemem maalesef bu fikrimi. Zaten olmuyor bu ay da olacak diye birşey yok ayrıca olsa bile tutup hemen hastaneye gitmeye de gerek yok bu ay içinde. Farzedelim gitmemiz gerekiyor köye aile hekimimiz geliyor ondan Bilgi alırım. Farzedelim ben istemedim bu ay sadece ilişki yaşadım. Lakin Allah vermek istedikten sonra her şekilde verir Rabbim. Sizin dediğinizi de anlıyorum sağlımızı düşünüyorsunuz o yüzden kızamam tabi size ama sizde beni anlayın. Bir heves ovülasyon testi aldım bu ay. 1.5 yıldır uğraşıyoruz 2 olmasına birşey kalmadı. 17 yıl sonra olanlar var diyorsunuz ya ben evladımla büyümek istiyorum. Herkesin fikri kendine göredir.
canım bende aynı duygular içindeyim seninle geçen ayda 2. tüp bebek deneyecektik olmadı
malum durumlardan dolayı kısmet işte
ama bende ertelemek istemiyorum her ay yeni bir umut ..
6 senedir bekliyorum bir kaç aya da 7 senemize gireceğiz ..
İnşallah bu ayda yüzü suyu hürmetine tutarda sağlıklı birer evlat nasip olur bize de ..
Gebelikaski Gebelikaski :KK200: ne güzel tercüman olmuşsun bizlere , ne güzel yorumlar yazmışsın
Tam anlamıyla duygularımızı anlatmışsın ..
Beklemek o kadar zor ki ..

canım bende aynı duygular içindeyim seninle geçen ayda 2. tüp bebek deneyecektik olmadı
İnşallah bu ayda yüzü suyu hürmetine tutarda sağlıklı birer evlat nasip olur bize de ..
Gebelikaski Gebelikaski :KK200: ne güzel tercüman olmuşsun bizlere , ne güzel yorumlar yazmışsın
Onlarca begenmedim yorumu almisim ama :) insanlari anlamiyorum gercekten hayat devam ediyor.hamile kalamamanin ne demek oldugunu bilmiyolar

Bende ilk defa bu ay deneyecegim. Aslında virüs bitsin kpss geçsin diye düşünüyordum ama doktorum çikolata kistinden dolayı sakin korunma deyince bu şekilde oldu. Nasip kısmet bakalım

Allah ım şu mübareklerin günlerin hürmetine bize de tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bize inşallah 🙏🏻🙏🏻

Arkadaşlar merhaba. Size danışmak istediğim bir konum var. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Bu ay ovülasyon testi aldım gebelik durumumu artırabilmek adına. Ama oruç zamanı geldi. Sabah ki ilişki daha yararlı oluyor diye yorum almıştım. Akşam da ilişki sonrası yatmak gerekiyor. Nasıl ayarlamak lazım ilişkiyi? Akşam iftardan sonra ilişki sonrası 1-2 saat yatıp sonra mı abdest almalıyım. Bu ay gebelik planlayan arkadaşlarım yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏🏻
bende benzer durum icerisindeyim. benim sorum da ovu testi kullanma konusunda. ilk idrarla yapilmiyor bu test. orucken baska bir sey icmiyoruz. ikinci idrarla da yapsak ilk idrar gibi olacak..

sabah yapma konusuna cok takilmayin derim. bence bu ay kafanizi bosalttiginiz, maneviyata yoneldiginiz, akisina biraktiginiz bir ay olsun. stresten uzaklasmak sabah yapacagim diye programlanmaktan daha kârli emin olun..

Konu disi ama adet oluyor musun igneyi kullandigin zaman ben olamiyorum
6 ay hiç olmadım. 2-3 ay çok düzenli 30 günde bir oldum. Sonra 14-15 günde bir olmaya başladım. Hormon tedavisi gördüm. Bebeğimin 40’ı çıkınca yaptırmıştım 18 aylık oldu anca düzene sokabildim şu anda 27-28 günde bir oluyorum. Bu arada tek iğne yaptırdım. Daha yaptırmadım ona rağmen böyle

6 ay hiç olmadım. 2-3 ay çok düzenli 30 günde bir oldum. Sonra 14-15 günde bir olmaya başladım. Hormon tedavisi gördüm. Bebeğimin 40’ı çıkınca yaptırmıştım 18 aylık oldu anca düzene sokabildim şu anda 27-28 günde bir oluyorum. Bu arada tek iğne yaptırdım. Daha yaptırmadım ona rağmen böyle
Benim bebegimde 18 aylik 3 kere yaptirdim hepsinde ayni oldu simdi yasmine basladim. Herkes yapmaz vs dedi ama ben adet olmadim hic igneyi kullandigim zamanlar.

Ben erteleyemem maalesef bu fikrimi. Zaten olmuyor bu ay da olacak diye birşey yok ayrıca olsa bile tutup hemen hastaneye gitmeye de gerek yok bu ay içinde. Farzedelim gitmemiz gerekiyor köye aile hekimimiz geliyor ondan Bilgi alırım. Farzedelim ben istemedim bu ay sadece ilişki yaşadım. Lakin Allah vermek istedikten sonra her şekilde verir Rabbim. Sizin dediğinizi de anlıyorum sağlımızı düşünüyorsunuz o yüzden kızamam tabi size ama sizde beni anlayın. Bir heves ovülasyon testi aldım bu ay. 1.5 yıldır uğraşıyoruz 2 olmasına birşey kalmadı. 17 yıl sonra olanlar var diyorsunuz ya ben evladımla büyümek istiyorum. Herkesin fikri kendine göredir.
Arkadaşım sen aynen devam et zaten hamile kalana kadar vırus etkısını batırır. Bana da dıyorlar corona zamanı düşünme dıye sankı ha deyınce oluyor da. Ilk ay kontrole gitmesen hazıran gelıyor zaten

😂😂😂 valla tam benim kafadasın , bende seninle aynı fikirdeyim 😘 şuan aynıyız 🤗🤗 bende 1.5 senelik evliyim ,tam doktorun iyisine dek geldim klomene başladım derken virüs illeti çıktı yarım kaldı ilaç tedavim . Ama şer olarak görmüyorum ,hayır olarak görüyorum belkide kendi çabamla hamile kalacam 🤗 şurda 2 sene olmasına 5 ay kaldı ama Rabbim dilerse verir canım benim çok kafana takma rahat ol ki bedeninde zihninde rahat olsun 😘😘 Rabbim verecek elbet güzel haberini alcaz inşallah 😘

Arkadaşım sen aynen devam et zaten hamile kalana kadar vırus etkısını batırır. Bana da dıyorlar corona zamanı düşünme dıye sankı ha deyınce oluyor da. Ilk ay kontrole gitmesen hazıran gelıyor zaten
Aynen ya sanki bu ay olucak. Olsa iyi olur ama aylardır olmayınca umutsuzum yine

😂😂😂 valla tam benim kafadasın , bende seninle aynı fikirdeyim 😘 şuan aynıyız 🤗🤗 bende 1.5 senelik evliyim ,tam doktorun iyisine dek geldim klomene başladım derken virüs illeti çıktı yarım kaldı ilaç tedavim . Ama şer olarak görmüyorum ,hayır olarak görüyorum belkide kendi çabamla hamile kalacam 🤗 şurda 2 sene olmasına 5 ay kaldı ama Rabbim dilerse verir canım benim çok kafana takma rahat ol ki bedeninde zihninde rahat olsun 😘😘 Rabbim verecek elbet güzel haberini alcaz inşallah 😘
Allah ım hepimize nasip etsin anne olmayı inşallah şu mübarek günlerin hürmetine 🙏🏻🙏🏻😍

Bana da bir akıl verir misiniz lütfen beklememeyi nasıl başarıyorsunuz mesela o ay nasıl aklınızdan çıkarabildiniz. Ben hep aklımda acaba diye ( tabi içimden hep olmazsa da takdiri ilahi diye düşünüyorum ). Lakin aklımdan çıkmıyor çocuk fikri :110:
benden takığı yoktu kafayı sıyıracaktım ağlamaktan gözlerim şişerdi , kayınvalidem görümcem kapı arkasında hakkımda fısır fısır konuşurlardı duyardım ağlaya ağlaya kafama takardım . Sonra eşim bana destek oldu olmasa olmasın biz Rabbimize bırakalım dedi 🤗 ondan gücü aldım kafama takmadım . Sonra 4444 salavat -ı tefriciye hergün çektim niyetini alarak ve çekmeye devam ediyorum çok şükür içim huzurlu kafam boş 🤗

Back