canım çoğu kısı senın dusundugun gıbı yanılıyor sızlere gore sorun sadece ust dişler olabılır ama tel takılırken tum dişler butun olarak ele alınır yanı bunun ust ya da altı yok normal sabıt tedavı ucretı 2000 dolar yaklaşık onu odersınız
canım benım oncelıkle kesınlıkle 20lık dıslerını cekmen gerek aparey yetersız kalabılır apareyı gayeet ıyı kullanıyorsun gercekten takdır ettım ıçın rahat olsun canımmerhaba benim bi kaç sorum olacak cevap verirseniz cok sevinirim 22 yaşındayım tellerim yeni çıktı dişlerim dümdüz ve seffaf bi aparat kullanıyorum günde 4 saat cıkarma hakkın var dedi doktor üst 20 liklerim görunuyo ama altlar cıkmadı bendee bu seffaf seyı taktıgım sure içerisinde yavas yavas 20 likleri aldırmayı dusunuyorum cunku maddi açıdan zorlanıyorum sormak istedıgım su bu seffaf sey nasıl dişlerin bozulmasını önluyorsaa 20 liklerimin dişlerimi iterek bozmasınıda engellermi yani dişlerimin bozulmasını ıstemıyorum bu seffaf sey yeterli olurmu lütfen bu benım için cok önemli seffaf seyı 1 yıl takacaksam 1 yıl içinde muhakkak aldırcam 20 likleri ama seffaf aparatı gunde 20 saat takmam (4 saat takmama hakkımı kullanıyorum) yeter mi 20 liklerden korunmaya cok ayrıntılı sordum aam cok merak ettigim bir konu şimdiden tşkler
canım bız once tel takıyoruz daha sonra amelıyat edıyoruz bence dogru budur ama her doktorun kendı yontemı olabılırmerhaba benımde bı sorum olcaktı.ben 17 yasındayım ve cenemde saga dogru çok hafıf kayma var bunun ıcın ortodontıye yonlendırıldım ve araştrdım once tel taklması gerekıyo dedıler ama sonra yasımdan dolayı amelıyat,amelıyattan sonrada tel takmam gerektigni soyledıler.yani her doktordan ayrı bır ses cıktı=( bu yaz bu sorunu halletmek istıyorum acaba kesin çözume ulasablrmiyim amelıyatla?ve fiytalrı ne kadardır ayrıca ıstanbulda bu konuda iyi bildiginz bir hekım onerırsenız çok sevınırım=))cevabnzı beklıyorum şimdiden teşkkrler...=))
canım kopek dışı en zor surdurulen diştir 1 seneyı bulabılır ınan bence alt ust beraber devam etsen daaha duzgun olurmerhaba... ben 27 yaşındayım... aralık ayında alt dişlerime braket takıldı... sol taraftaki köpek dişimin yerinde hala süt dişim vardı çünkü... aralıkta rahatsız etmeye başlayınca süt dişim çekildi ve köpek gömük olan köpek dişimin yerine düzgün gelmesi için braket takıldı... 7 ay geçti ama dişim hala tam olarak çıkmadı... bu ne kadar sürer acaba ... çünkü daha sonra bir de pekiştirme tedavisi olacak ?
ayrıca ön üst dişlerim ayrık ve köpek dişim de biraz yamuk... yani üst dişlerime de braket taktırmayı düşünüyorum ama doktorum 6-7 ay sürer dedi... acaba altın tedavisi bittikten sonra mı başlasam yoksa nasıl olsa altta braketler varken mi başlasam ?
sonuçta pekiştirme tedavisi sırasında kullanacağım aparat hem altta hem üstte olursa aynı zaman süresinde ne gibi zorluklar yaşarım ?
teşekkür ederim :)
dişleri hareket ettirip duzeltmek sandıgın gıbı olay degıl lutfen emegımızı kuçumsemeyın ayrıca teller ve braketler hep yurtdışından gelıyor turk malı degıl ole olunca pahalı oluyorben iki yıl önce bir diş hekimiyle görüşmüştüm alt ve üst çene 1.500 dolar sadece üst yada alt 750 dolar demişti bana yine çok yüksek gelmişti. sizde belki daha uygundur diye düşündüm. merak ediyorumda bu tedavi neden bukadar yüksek takılan telin madeni bir değerimi var altın gibi. cevabınız için teşekkürler . tel taktırmak hayal olarak kalacak bende
canım benım oncelıkle kesınlıkle 20lık dıslerını cekmen gerek aparey yetersız kalabılır apareyı gayeet ıyı kullanıyorsun gercekten takdır ettım ıçın rahat olsun canım
canım kopek dışı en zor surdurulen diştir 1 seneyı bulabılır ınan bence alt ust beraber devam etsen daaha duzgun olur
dişleri hareket ettirip duzeltmek sandıgın gıbı olay degıl lutfen emegımızı kuçumsemeyın ayrıca teller ve braketler hep yurtdışından gelıyor turk malı degıl ole olunca pahalı oluyor
ben bi soru daha sorca ilginize tşk ederim öncelikle ama bu seffaf seyi bi haftadırtakıyorum yutkunurken hafif oynuyo bi sorun olurmuki ya birde 4-5ayda aldırcam 20 likleri o zamana kadar korurmu sizce
canım demek ıstedıgım oncelıkle 6 sene diş hekımlığı uzerıne 5 sene doktora toplam 11 sene bu iş için emek verip unıversıtede okuyoruz.bu da işin kolay olmadıgını zaten gosterıyor ayrıca malzemeler yurt dısından gelıyor o yuzden bızımde yapacak bıseyımız yok.sızlerde haklısınız ama bıde soyle dusunun ozelde dıyelım 2000 dolara mı yapılıyor onu 24e boluyorlar ya da 12ye o zaman daha uygun olmuş oluyor ya da fakultelerde yaptırabılırsınız o zaman sadece malzeme parasını verıyorsunuzemeğinizi küçümsemek gibi bi niyetim yok lütfen yanlış anlamayın hem ben tedavinin kolay olduğunuda düşünmüyorum. anlatmak istediğim bu konularda düşük gelirli insanlarıda düşünmek gerek. yüksek fiyatlar yüzünden bu tedavileri yaptıramayan çok insan var.ssk neden karşılamıyor hakkımızı aramak için dilekçe verdik ama sonuçsuz kaldı. ssk bunu yapmıyosa bazı doktorların bizleri düşünüp bişeyler yapmalarını gönlümüz ister. zor tedavi olduğu için pahalımı olması gerekiyor. illaki bu durumdan bi çıkarmı yaratmak gerekiyor.
canım ınan senı çok ıyı anlıyorum emınım çok guzel olmuşlardır ama son ufak tefek duzeltmeler ıçın lastık takıyorsundur teller cıkartılırken dırek hepsi çıkartılıp dısler temızlenıyorSizlere birsey sorucam benim tedavim 2 yil oldu bana göre dişlerim cok güzel merakim teller birden mi cikiyor yoksa önce agizdan baska aparatlar cikiyor yani asamali mi canlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?