- 26 Eylül 2011
- 1.213
- 2.537
- 333
- Konu Sahibi pozitifkiz59
-
İyi bir fikir değil. Tanıdığım birisi bu şekilde tehdit edildiği için intihar etti. Ya kendine zarar verirse korkuyla?Siz onunla konusanız da, hikaye gelecek, eskilerin dediği gibi bir musibet bin nasihatten iyidir derler.
Benim fikrim bilmiyormus gibi yapıp ,mail adresini ekleyin, sahte bir hesap açıp biraz konusun sonra bir foto isteyin.
Daha sonra da adresini öğrendim ip den buldum diyin, annesinin babasının adını söyleyin yaptıgını anlatacagınızı veya okulunun adını söyleyip resimi paylasacagınızı anlatın bir nevi tehtit olarak.Emin olun bir daha girecek mi bakalım.
Çocuk ya bu ne biliyor da ne yazıyor.
Aaaa bakın aklıma geldi.İyi bir fikir değil. Tanıdığım birisi bu şekilde tehdit edildiği için intihar etti. Ya kendine zarar verirse korkuyla?
fikrinizi beğendim.Siz onunla konusanız da, hikaye gelecek, eskilerin dediği gibi bir musibet bin nasihatten iyidir derler.
Benim fikrim bilmiyormus gibi yapıp ,mail adresini ekleyin, sahte bir hesap açıp biraz konusun sonra bir foto isteyin.
Daha sonra da adresini öğrendim ip den buldum diyin, annesinin babasının adını söyleyin yaptıgını anlatacagınızı veya okulunun adını söyleyip resimi paylasacagınızı anlatın bir nevi tehtit olarak.Emin olun bir daha girecek mi bakalım.
Dediginiz gibi 14 15yas benim sokakta bisiklet surup arkadaslarla voleybol oynama yaslarim . Ben lisede bile bihaberdim. Valla 18imden once hic bi halttan haberim yoktu. Ben de cok sasiriyorum ama devir kotu herkesin eli kolu heryere uzanabiliyor. Allah çocuklarimizi yegenlerimizi falan korusun..10 yasindaki cocugun akli böyle seylere nasıl calisabilir diye düşünüp duruyorum ama nasil bir çağda yasadigimizda ortada. Ben 14 yasima kadar sokaklarda ip atlar saklambac oynardim. Devir oyle degisti ki. Ben evli degilim ama yegenlerim var, buyuyorlar. Onlar icin cok endişelendiriyorum. Nasil koruyacagiz cocuklarimizi? Internet cok tehlikeli, ve onlari internetten uzak tutmak nerdeyse imkansiz. Cocuklar bu sebeple cinsellikle cok erken yaslarda tanisiyorlar, ergenlige girme yasida cok geriledi.
Kardesinizin durumunu ailenize bildirmelisiniz bence. Bu isin zararlarini uygun dille anlatmalisiniz. Acilen hem de.
Kardeşim e-mail açmayı bilmiyor sanırım hatta bir keresinde bir oyuna babamın e-maili ile kaydolmuştu ve babam ona bu yüzden kızmıştı
Online oyin dediginiz st....l olan oyun mu yoksa. Ben de az oynamadm hala hesabim duruyo arada acip bakiyodum. Kizin evini dekore ederdim makyaj malzemelerk kiyafetler alirdim aah ah . Oha oraya da mi gelmis cinsellik :O
İnternetteki online oyunlardan. İsim vermem doğru olmaz şöyle tarif edeyim; bir karakter alıyorsunuz, ona kıyafetti makyaj malzemesiydi vs. alabiliyorsunuz. Evini falan dekor ediyorsunuz. Bende küçükken oynardım. O tür oyunlarda sohbet odası falan oluyor. Ve o sohbet odalarında cinsellikle ilgili şeyler geçiyor + o oyunlarda cinsellikle ilgili trol hesaplar açılabiliyor.
Merhaba, benim 5. sınıfa giden bir kız kardeşim var. Ben, bana yeni telefon alınınca tabletimi ona oynaması için verdim. İkizimizin cihazlarında da aynı e-posta kayıtlı. Bugün o e-posta ile kendime yeni bir instagram hesabı açacaktım. Kaydola basınca "Bu e-posta ile hesap var." şeyi çıktı. Ve gördüğüm şeyin karşısında şok oldum. Açılan hesap cinsellikle ilgiliydi. Anladığınız hesaplardan yani. O hesaba giriş yaptım. Engellenenler kısmında ben de vardım. Ve kardeşimin sevdiği ünlünün antileri engellenmişti. Sanırım o hesabı %90 kız kardeşim açtı. Başka birisi açmış olamaz çünkü bu e-postayı sadece ikimiz biliyoruz. Sizce ne yapmalıyım? Cinselliği internette oynadığı online oyunlardan öğrendiğini düşünüyorum. Büyük bir ihtimalle de o hesabı birilerini işletmek için açtı.
Oyunun adi ne?Ben biliyorum cinselliği nereden öğrendiğini, online bir oyundan öğrendi
Hangi oyunlar bunlar canim?
Bu sizin hesabını kapattım tamam bitti olay diye düşünebileceğiniz bir durum değil artık. Annenizle konuşun, ailenizi bilmiyoruz anlayışlı biriyse babanıza da anlatın durumu. Bir uzmana götürün kardeşinizi. Bunlar için gerçekten çok küçük. Uzman yönlendirir sizi ne yapmanız gerektiği konusunda. Sizinde yaşınız küçük anladığım kadarıyla. Kendi başınıza çözüm bulacağım diye birde siz hırpalanmayın.
Online oyun dediginiz st....l olan oyun mu yoksa. Ben de az oynamadm hala hesabim duruyo arada acip bakiyodum. Kizin evini dekore ederdim makyaj malzemelerk kiyafetler alirdim aah ah . Oha oraya da mi gelmis cinsellik :O
Oyunun adi ne?
Son durum nedir? Aile ile konusuldu mu? Cocugun tepki ne oldu? Dra gidilecek mi?
Onu bunu bilmem internette gezinmek=sokakta tek başına gezinmek olduğu için nerelere girdiğini bilmeniz gerekiyor. 11 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz. Interneti kontrollü kullanmasına izin verseydiniz en baştan. Gözünüzün önünde kullansın.
Bana sorarsanız bu konuda daha fazla üzerine gitmeyin , merak ettiği şeyleri size sormasını isteyin.... Sonra ise yapacağınız şey internette hangi sitelere girebileceğini belirleyin ve geri kalan siteleri engelleyin... Bir de casus programlar var pc ye oturduğu andan itibaren kimle konuşmuş hangi sitelere girmiş şifreleri nelerdir herşeyi kaydeden sürekli ekran görüntüsü alıp size e posta atanlardan birini kurup takip etmek...St...ll tarzı oyunlar
Aileme nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Kardeşim inkar ediyor hatta bugün ağladıSanırım korktuğu için ağlıyor. "Bana inanmıyorsun abla. O hesap çalındı" diyor. Ama hiçte çalınmış gibi durmuyor...
Evet hah işte o tarz oyunlar. Benim kardeşimin oynadığı oyun m...starplanet. O bahsettiğiniz oyunu ben ilkokulda oynardım. O tür oyunlarda "s*kinbeni" tarzında -çok afedersiniz- hesaplar açılıyor. O tür oyunlarda da sapıklar dolaşıyor. Ve cinsellikle ilgili şeyler artık ne yazık ki o oyunlarda da geçiyor
M....starplanet
Aileme nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Annem şeker hastası çabucak sinirleniyor. O yüzden buraya konu açtımKardeşim inkar ediyor hatta bugün ağladı Sanırım korktuğu için ağlıyor. "Bana inanmıyorsun abla. O hesap çalındı" diyor. Ama hiçte çalınmış gibi durmuyor... Sonra tabletinden instagram'ı sildi.
Tabletinden bugün instagramı sildi... Bundan sonra onu hep takip edeceğim
Bana sorarsanız bu konuda daha fazla üzerine gitmeyin , merak ettiği şeyleri size sormasını isteyin.... Sonra ise yapacağınız şey internette hangi sitelere girebileceğini belirleyin ve geri kalan siteleri engelleyin... Bir de casus programlar var pc ye oturduğu andan itibaren kimle konuşmuş hangi sitelere girmiş şifreleri nelerdir herşeyi kaydeden sürekli ekran görüntüsü alıp size e posta atanlardan birini kurup takip etmek...
Sonra intihar etse ne olacak olurmu böyle korkutmak küçük çoçuğu ne hata yaparsa yapsın o bir çoçuk ve uzmandan yardım alınmalıSiz onunla konusanız da, hikaye gelecek, eskilerin dediği gibi bir musibet bin nasihatten iyidir derler.
Mutlaka vardır ama ben pc ve laptopta kullandım hep :) Whatsap kullanıyorsa WhatsapAPP den kolaylıkla konuşmalarını takip edebilirsinizTablet için olanlarından var mıdır bu programların?
Zaten o hesabın e-posta ve şifresini değiştirip kapattım. Kardeşim e-posta açmayı bilmiyor. Bugün de ağladı ben açmadım diye. Bir uzmana danışmak en mantıklısıSonra intihar etse ne olacak olurmu böyle korkutmak küçük çoçuğu ne hata yaparsa yapsın o bir çoçuk ve uzmandan yardım alınmalı
Mutlaka vardır ama ben pc ve laptopta kullandım hep :) Whatsap kullanıyorsa WhatsapAPP den kolaylıkla konuşmalarını takip edebilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?