- 24 Temmuz 2016
- 4.231
- 4.199
- Konu Sahibi pozitifkiz59
Babanıza söyleyin bir fırça çeksin olmaz ole guzel laftanda anlamaz gene yapar korkması lazm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arkadaşlar hesabı şikayet et,yada kapat giremesin diyorsunuz ama bu hesap kapanır başkası açılır.Konu sahibinin yazdıklarına göre kardeşinin durumu baya ileri boyutta.Beşinci sınıfa giden çocuğun sanal muhabbet yapması,hele böyle bi muhabbet yapması,aman Allah'ım...
Daha kalıcı çözümler bulmak lazım,hesabı kapatmakla olmaz sadece...
Cok haklisiniz. Hesap kapamak cozum degil. Konu sahibinin yazdigina bakinca kardesi 'senin kafan almaz' gibi bir cevabi verebilen bir cocuk. Gider 10 tane daha acar. Çoktan cozmustur onu. Bir uzmana basvurmalari lazim.
10 yasindaki cocugun akli böyle seylere nasıl calisabilir diye düşünüp duruyorum ama nasil bir çağda yasadigimizda ortada. Ben 14 yasima kadar sokaklarda ip atlar saklambac oynardim. Devir oyle degisti ki. Ben evli degilim ama yegenlerim var, buyuyorlar. Onlar icin cok endişelendiriyorum. Nasil koruyacagiz cocuklarimizi? Internet cok tehlikeli, ve onlari internetten uzak tutmak nerdeyse imkansiz. Cocuklar bu sebeple cinsellikle cok erken yaslarda tanisiyorlar, ergenlige girme yasida cok geriledi.
Kardesinizin durumunu ailenize bildirmelisiniz bence. Bu isin zararlarini uygun dille anlatmalisiniz. Acilen hem de.
Nasil bir oyun bu tam olarak anlayamadim
Şimdi bilemedim ki konu sahibesi, ben de liseye başladığımda adıma hesap açılmış cinsel arkadaşlık sitesinde (gerçekten ben açmadım kimseyi inandıramadım o ayrı) acaba böyle bir şey mi ? Benim de mailimi ele geçirip açmışlar hesabı. Ama İnstagram diyorsun, yapabilirler mi böyle bir şeyi
Aaaaaaaaa biz bu oyunun bu sene okulda haberini okuduk ya çok dikkat edelim lütfen başka bir şey daha var başka bir “oyun” daha. Ay allahım yaKardeşim e-mail açmayı bilmiyor sanırım hatta bir keresinde bir oyuna babamın e-maili ile kaydolmuştu ve babam ona bu yüzden kızmıştı
İnternetteki online oyunlardan. İsim vermem doğru olmaz şöyle tarif edeyim; bir karakter alıyorsunuz, ona kıyafetti makyaj malzemesiydi vs. alabiliyorsunuz. Evini falan dekor ediyorsunuz. Bende küçükken oynardım. O tür oyunlarda sohbet odası falan oluyor. Ve o sohbet odalarında cinsellikle ilgili şeyler geçiyor + o oyunlarda cinsellikle ilgili trol hesaplar açılabiliyor.
Yani diyecektim ki acaba onun da mailini bulup (bir yerlere üyeyse o mail ile) böyle bir şey mi yaptılar. Ama tabi ablası olarak en iyi siz bilirsiniz :/Sizin durumunuzu bilemiyorum ama benim kardeşim yalan söylüyor orası çok belli.
Aaaaaaaaa biz bu oyunun bu sene okulda haberini okuduk ya çok dikkat edelim lütfen başka bir şey daha var başka bir “oyun” daha. Ay allahım ya
Yani diyecektim ki acaba onun da mailini bulup (bir yerlere üyeyse o mail ile) böyle bir şey mi yaptılar. Ama tabi ablası olarak en iyi siz bilirsiniz :/
Kardeşim e-mail açmayı bilmiyor sanırım hatta bir keresinde bir oyuna babamın e-maili ile kaydolmuştu ve babam ona bu yüzden kızmıştı
Kardesiniz ortak kullandiginiz mail hesabi ile instagram aciyor ve ayni zamanda sizi engelli listesini atiyor. Zaten burda bile tezzatlik var. Sizden gizli yapmak istedigi birsey icin nasil oluyorda ortak hesap kullaniyor?
Sonra bunu okudum
Yani instagram acmayi biliyor fakat mail acmayi bilmiyor öyle mi? Hali ile konu bana pek inandirici gelmedi. Kamu yoklamasi yada klasik kirmizi baslikli kiz gibi aman kizlarimiza dikkat edin tarzi bir konu.
Tabletten bu sitelere giris engeli konulamiyor mu? Guvenli internet ayari yapilamiyor mu?
Sanirim konusman gerekiyor. Cinsel seyleri akil edecek kapasotedeyse ve seni engellemeyi bile dusunduyse is gercekten ciddi boyutlarda.Instagram üzerinden yapmış
Tabi ki kızmam güzellikle anlatırım bir abla olarak. Ama mesajları görünce elim ayağım titredi gerçekten iğrenç ya.
+1Yapacağın şey çok basit. Kardeşini karşına oturt ve ona güvendiğin için tabletini ona verdiğini ancak onun seni hayal kırıklığına uğrattığını, bu yaptığının çok tehlikeli birşey olduğunu ve kendine daha fazla zarar vermemesi için bir daha belli bir yaşa gelene kadar senin gözetimin haric internet kullanamasina izin vermeyeceğini, itiraz ederse meseleyi ailenizle paylaşacağını söyleyeceksin.
Ya yazmadan geçemedim; Allah aşkına kız neyin derdinde siz neyin. Fake olsa ne olmasa ne? Yani bu konuda niçin yalan söylesin bir insan? Yazıyor işte kardeşim için endişeleniyorum diyor. Böyle bir şey sizin başınıza gelse? Kız kardeşinizin? Çocuğunuzun? Emin ol son yapmak isteyeceğiniz şey size tavsiye vermeyen bir üyeyi burda olayın 'gerçekliğine' ikna etmek olur.Kardesiniz ortak kullandiginiz mail hesabi ile instagram aciyor ve ayni zamanda sizi engelli listesini atiyor. Zaten burda bile tezzatlik var. Sizden gizli yapmak istedigi birsey icin nasil oluyorda ortak hesap kullaniyor?
Sonra bunu okudum
Yani instagram acmayi biliyor fakat mail acmayi bilmiyor öyle mi? Hali ile konu bana pek inandirici gelmedi. Kamu yoklamasi yada klasik kirmizi baslikli kiz gibi aman kizlarimiza dikkat edin tarzi bir konu.
Ya yazmadan geçemedim; Allah aşkına kız neyin derdinde siz neyin. Fake olsa ne olmasa ne? Yani bu konuda niçin yalan söylesin bir insan? Yazıyor işte kardeşim için endişeleniyorum diyor. Böyle bir şey sizin başınıza gelse? Kız kardeşinizin? Çocuğunuzun? Emin ol son yapmak isteyeceğiniz şey size tavsiye vermeyen bir üyeyi burda olayın 'gerçekliğine' ikna etmek olur.
Keşke haklı olsanız da fake olsa.
hangi oyunu oynuyordu?Keşke fake olsa ama ne yazık ki gerçek Bende görünce şok oldum hala inanamıyorum ama şu online oyunlar ve internet yüzünden ne yazık ki 9-10 yaşlarındaki çocuklar cinselliği öğreniyor