Sizin çocuğunuzun durumunu bilemiyorum ama benim gördüğüm çoğu örnekte çocuk uğraşmak istemediği için kafasına göre yazıp gidiyor. Hiç gerçekten özenip de çok kötü yazan görmedim. Bir şekilde en azından okunaklı yazabiliyorlar isteyince. Ben çocuğunuzun bu konuyu sizin kadar sorun ettiğini düşünmüyorum. Sorun etse biraz olsun ilerleme gösterebilirdi.
Ben sınav kağıtlarında kompozisyon bölümünde şablon veriyorum çocuklara. 7-8. Sınıf öğrencilerinden bahsediyorum. Kenar boşluklarını, paragrafları, satırları belirliyorum mesela. Çocuk ona rağmen ciddiye almıyor, ben şu çizginin dışına çıkmayacaksınız diye hat belirlememe rağmen kafasına göre takılıyor kağıtta. 1-2 öğrenciyle ilgili bir durum değil bu şekilde genel bir sorun var. Cümle içerisinde büyük küçük harf kullanımını da telefona bağlıyorum. Mesajları da öyle yazıyorlar çünkü. Ek olarak sesli harfleri koymamak ya da kafalarına göre kısaltma yapmak da var tabiki. Tamamı çocuğun telefon-sosyal medya kullanımıyla ilgili diye düşünüyorum ben.