Ortaokul öğrencisi 1.sinif yazısı gibi

El yazısı mağduru çocuğum kendini geliştirmedi cümle aralarında iri büyük harf çivi yazısı gibi küçük harfle inat etti duzeltmiyor
Anasınıfı da döküm alırdım üzerinden geçerdi ama el yazısı gelince rezalet oldu senelerdir.
Çözüm önerileriniz var mı lisede rezil olacak?
Ay neden rezil olsun abartmayın.
Bende solak biriyim ve yazım berbat ama avukatlık yapıyorum kaç senedir.
🤣

Lisede artık ergen bir karizması olur ilkokul yazısı gibi kaliyor diye üzülüyorum .kek yazarken K büyük oluyor harfleri sapları ayarlayamıyor
Yok ya takılmayın öyle şeylere. Ergenken çevremde güzel yazabilen insan çok nadirdi. Rezil falanda olmadık. 😝 Üzülmeyin. 🙆

O yasta cocuk yer mi onu bre hxgxgxgxg
Yemiyorlar tabi ama ben kardeşime ne zaman onun istemediği bişey yaptırmak istesem ben de yapınca hoşuna gidiyor o da yapıyor hemen. Tek başına yapmaktan sıkılıyor bizimki illa görev arkadaşı arıyor mesela. Biraz da çocuğun huyuna göre böyle küçük motiveler verilebilir

El yazısı mağduru çocuğum kendini geliştirmedi cümle aralarında iri büyük harf çivi yazısı gibi küçük harfle inat etti duzeltmiyor
Anasınıfı da döküm alırdım üzerinden geçerdi ama el yazısı gelince rezalet oldu senelerdir.
Ogretmenine rica edin yazisi guzel biri ile yanyana oturtsun. Ben oyle düzelmiştim

Dersleri iyi solak değil ama çok karışık lisede böyle olur mu ki?
Böyle yazan arkadaşlarım vardı benim yazım da çivi gibidir ama yazının ortasında büyük harf kullanması bana normal gelmedi belki sürekli ikazla değişir diye düşünüyorum. Çünkü ilerde yazım yanlışı sorularıyla karşılaşacak ve yanlış yazılar ona doğru gelecek.

ilkokulda buyuk ve kucuk harfler arasindaki boyutu ayarlayip muntazam yazana kadar ugrasiyodu ogretmenlerimiz. Asla unutamam, ogretmen bakar bu olmamis der bir sayfa daha ayni seyi yazdırırdı. Sonra tekrar, tekrar, tekrar, tekrar.... cocugun yazisi ortaokuldan sonra kendiliginden degismez bence pratik yaptirmaya calisin

Sizin çocuğunuzun durumunu bilemiyorum ama benim gördüğüm çoğu örnekte çocuk uğraşmak istemediği için kafasına göre yazıp gidiyor. Hiç gerçekten özenip de çok kötü yazan görmedim. Bir şekilde en azından okunaklı yazabiliyorlar isteyince. Ben çocuğunuzun bu konuyu sizin kadar sorun ettiğini düşünmüyorum. Sorun etse biraz olsun ilerleme gösterebilirdi.
Ben sınav kağıtlarında kompozisyon bölümünde şablon veriyorum çocuklara. 7-8. Sınıf öğrencilerinden bahsediyorum. Kenar boşluklarını, paragrafları, satırları belirliyorum mesela. Çocuk ona rağmen ciddiye almıyor, ben şu çizginin dışına çıkmayacaksınız diye hat belirlememe rağmen kafasına göre takılıyor kağıtta. 1-2 öğrenciyle ilgili bir durum değil bu şekilde genel bir sorun var. Cümle içerisinde büyük küçük harf kullanımını da telefona bağlıyorum. Mesajları da öyle yazıyorlar çünkü. Ek olarak sesli harfleri koymamak ya da kafalarına göre kısaltma yapmak da var tabiki. Tamamı çocuğun telefon-sosyal medya kullanımıyla ilgili diye düşünüyorum ben.

Sizin çocuğunuzun durumunu bilemiyorum ama benim gördüğüm çoğu örnekte çocuk uğraşmak istemediği için kafasına göre yazıp gidiyor. Hiç gerçekten özenip de çok kötü yazan görmedim. Bir şekilde en azından okunaklı yazabiliyorlar isteyince. Ben çocuğunuzun bu konuyu sizin kadar sorun ettiğini düşünmüyorum. Sorun etse biraz olsun ilerleme gösterebilirdi.
Ben sınav kağıtlarında kompozisyon bölümünde şablon veriyorum çocuklara. 7-8. Sınıf öğrencilerinden bahsediyorum. Kenar boşluklarını, paragrafları, satırları belirliyorum mesela. Çocuk ona rağmen ciddiye almıyor, ben şu çizginin dışına çıkmayacaksınız diye hat belirlememe rağmen kafasına göre takılıyor kağıtta. 1-2 öğrenciyle ilgili bir durum değil bu şekilde genel bir sorun var. Cümle içerisinde büyük küçük harf kullanımını da telefona bağlıyorum. Mesajları da öyle yazıyorlar çünkü. Ek olarak sesli harfleri koymamak ya da kafalarına göre kısaltma yapmak da var tabiki. Tamamı çocuğun telefon-sosyal medya kullanımıyla ilgili diye düşünüyorum ben.
İşte öğretmenlere de özgürlük yok ki yaptırım yapsınlar ..İlkokulda bile bütünleme gibi yaz kursu yada sınıf tekrarı olurdu .Yazıyı düzeltmek vs onlar için angarya

İşte öğretmenlere de özgürlük yok ki yaptırım yapsınlar ..İlkokulda bile bütünleme gibi yaz kursu yada sınıf tekrarı olurdu .Yazıyı düzeltmek vs onlar için angarya
5-6.sınıf öğrencilerinde yazı üzerine bir miktar duruyorum ben. Ama devamında hala olmuyorsa maalesef sınavlarda okunmayan kağıdın puanını kırıyorum. Her seferinde de ben şifre çözücü değilim diyerek uyarıyorum çocukları ama çok bir değişiklik olmuyor maalesef.

Şu anki bir kısım ortaokul-lise öğrencileri el yazısından sonra düz yazıyı kendileri öğrenmek zorunda kaldılar ne el yazısı ne düzyazı düzgün .

Günlük yazmasını önerenler olmuş ama günlüğü istemeden tutunca yazı daha çok kötüleşiyor. Kendi istediği çok istediği birşeyleri bulup onu güzel bir deftere güzel bir kalemle hevesle yazmasını sağlamak gerekir. Örneğin hobileriyle ilgili birşeyler.
Güzel yazarken bakarak yazmak, düşünerek yazmaktan veya dikte etmekten daha isabetli oluyor. Yazısı güzel bir arkadaş da etkili olur

Ben kalemi bir defa kağıda degdirdigimde yazacağım şey bitmeden kaldirmiyorum :d kimse de bu ne rezil demedi sadece sınav kagidimi hocaya birkaç defa okumuslugum var. Dert etmeyin. Attığınız örnekte çokça defa silinmiş yine yazılmış gibi duruyor çok hata yapıyorsa o belki sorun olabilir.

Dersleri iyi solak değil ama çok karışık lisede böyle olur mu ki?
Yazısı okunabiliyor, bence sorun edeceğiniz bir şey yok. Yazı kişisel bir meseledir çocuğunuz isterse biraz düzelir ama bu yaşta siz asla bir şey yapamazsınız. Biz ne yazılar okuyoruz bunda bir şey yok ki, sadece satır çizgisini tutturmaya özense yeter

Lise öğrencilerimin büyük çoğunluğunun yazısı öyle ve şok oldum daha öğretmenlikte ilk yılım .ilkokulda ki bir çok öğrencilerin daha güzel yazısı... Güzel Yazı defteri ile düzeltebilir belki ama zor , kendisininde bunu istemesi lazım ödüller vererek yaptırabilirsiniz .

benim yeğenimin de yazısı inanılmaz kötü hatta bazı yazdıklarını kendisi bile okuyamıyor 😂 suban fen lisesinde okuyor. üzülmeyin insallah çok zekidir ve iyi yerlere gelir
Bunu okuyunca bir öğrencim aklıma geldi. Noktalama işaretlerine yazım kurallarına ölümüne direnirdi yazılı kağıdında bile. Türkçe notu hep düşüktü. Şimdi tıp okuyor. Eczacılığı yarım bırakıp tıpa geçti beyefendi 🤣

Çocuk liseye gelene kadar yapay zeka bilgisayar tablet vs derken el yazısı diye bişey kalmaz

X