Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorumEski nişanlıniz nişan attığınız biliyor mu? Kargo ulaşmış mi? Yoksa nişanlı zannedip ziyaret etmek mi istiyor?
Karadeniz kesinlikle ataerkil. Mirastan dahi kıza fındık tarlası vermezler bir miktar nakit veriyorlar, akraba evliliği hala çok yoğun (ilk evlendiğimizde memleketimin başka olduğunu duyan olsun derdi o da insan derdi), kızları okutanları oldukça az.
ben de karadenizlilerden benzer bir muamele gormustum. kalabalik bir karadenizli aileye yoresel etli hamur kizartmali ozel bir yemek yaprik. insanlar bulundugumuz sehre gelip, lokantalara gider onu yemek icin.. bizim aile de guzel yapar haziri aratmaz.. belki 20 kisilik yaptik.. duymadigimiz hakaret kalmadi. soke olduk.. alaya almalar, burun bukmeler. her seyden once nimete laf soyluyorsun bana degil.. ertesi gun onlar bizi yemege almisti. su gibi bir corba icinde barbunya ve misir taneleri yuzuyor. muhtemelen yapan da guzel yapamamisti. guzel yapan olsa belki severdim.. onlar bayilarak icti biz nezaketen ictik. onlarin bize yaptigini yapmadik. iyi kalpli karadenizlileri tenzih ederim. bizim muhatap olduklarimiz oldukca sevimsiz insanlardi.
sizin orneginizde de tadina bakmalilardi. cinli bir gelin bile alsan cin yemegi yapsa tadina bakar oyle begendim, begenmedim dersin.
Arkasinda aile desteği yok,17 yaşında ilk cocugunu doğurmuş, tahsil yok. Küçük bir şehirde yaşıyoruz dedikodu vs kaldırabilecek bir yapısı yok,sinmiş tamamen. Ekonomik özgürlük de yok haliyle. Ailesi gelinlikle çıktın kefenle girersin kafasında. Mecbur çekiyorKadın neden çekiyor bunları ya
Kadın neden çekiyor bunları ya
Kadının zihniyeti değişmedikden sonra konuşsanız ne olacaksa sanki.Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum
Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum
Gercekten oyle bir aileydi. Bizim kiz onlarin gelini.. etmediklerini birakmadilar. Anlatsam roman olur. Kendi kizlari gelin oldu. Benzer muamele gordu. Nasil canlari yandi, ortaligi ayaga kaldirdilar.Emin olun siz de aynı tavri göstermeniz önünüze geleni benim kültüründen değil daha once hic yemedim yiyemem deseydiniz sizi yerden yere vururlardı. Karadeniz aileleri böyle onlar tamamen kendilerine müslümandur. Kendileri yapar suç olmaz karşı taraf onların yaptığının onda birini yapsa etmedikleri laf kalmaz. Eğitim kültür den ziyade tamamen insanlık meselesi
Gercekten oyle bir aileydi. Bizim kiz onlarin gelini.. etmediklerini birakmadilar. Anlatsam roman olur. Kendi kizlari gelin oldu. Benzer muamele gordu. Nasil canlari yandi, ortaligi ayaga kaldirdilar.
Kayinvalidenizi sevdim ben. Açıkça söylemiş beklentisini. Evlenmeden önce " Ben hiçbir şeylerine karışmam " diye söyleyip sonradan çıkarmamış yüzünü.
Nisanlinizda belli etmiş kendini sularına git diyerek.
Gerisi size kalmış ; Ya sinyali görerek ateşe gideceksiniz, Ya da size uygun olmayan bir evliliğe adım atmayacaksiniz.
Evlendikten sonra savasmanin , mutsuz olmanın manası yok.
Ohhhh içim soğudu alnından öpesim varEvet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum
Ben hattimi degistirdim. Anneme yazmis konusmak istedigini. Surekli yazamiyor sosyal medyami da kapattim ulasamaz su an.Aman neyi konuşacaklarmış. Onlar var ya böyle bir duruşu beklemiyolardır sizden o kadar iyi oldu ki içimin yağları eridi. Az yiyip hizmetçi tutsunlar düğün parasıyla. Eski nişanlın olacak o sünepeye de çok iyi oldu. Mesaj falan atmadı mı size hiç?
İnan çok ama çok sevindim senin adına.Senin içinde herşeyin en güzelini diliyorum hemcinsim:)sağlıkla huzur dolu bir ömür geçir.Annemin tavri da net bende uzak durmak istiyorum artik. Gelmek isteselerde kabul etmicez. Artik bundan sonraki süreç kabullenme, alisma ve unutma evresi olcak benim icin. Kisa sürer insallah
Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum
Bence hemen her kayınvalide bunu dile getirmesede bekliyor ya.Hizmeti,temizliği kısaca gelinlik yapmayı...Valla benim annem bana yaptırmıyorken ki tek kızım abimle yaşıyor.Ayda bir dip köşe,haftada bir süpürge,elim değdikçe tuvalet banyo temizliği birde gidince ziyarete bulaşığı ben yıkarım.Bahar temizliğinde sadece kapı sildirdi peteklere bile el sürmedim dış kapıyı ben silerim dedi.Bunları hep zorla yaparım çünkü biliyorum çamaşır yemek ancak yapıyor geri kalan iş abime kalsın istemiyorum içime sinmiyor.Yaşı dayandı yetmişe kıyamıyorum...Ama bir yandanda 55 yaşında bile değil eşimin annesi benden iş hizmet bekliyor hatta yaptıklarımı inkar ediyor.(bana geldiğinde yaptıklarımı elimden su içmemiş bende ne yemiş içmişse haram ettim)Kendisinin evinde yemem içmem bir saat bile oturmam ziyarete gittiğimde hani ben beklesem hak vereceğim ama beklemediğim halde yapılanın inkar edilmesi can sıkıcı...Sağlığı yerinde torun bakıyor,kızının evinin işini görüyor,torununun ütüsüne kadar yapıyorlar ben iş yapamam ona kimse kusura bakmasın... Muhtaç değil olsa bile parası var tutsun birini yaptırsın işini benim annemin o imkanı bile yok...Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?