Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Eski nişanlıniz nişan attığınız biliyor mu? Kargo ulaşmış mi? Yoksa nişanlı zannedip ziyaret etmek mi istiyor?
Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum

O nakiti de vermiyorlar çoğu zaman yıllar yılı cebellesip bilmem kac yil sonra istemeye istemeye ağzından burnundan getirip veriyorlar ama kimse de hayrını görmüyor. Evet karadeniz insani sıcak kanlı diye bilinir ama evliliklerin iç yüzü bambaşka gelini sömürmek için yanıp tuttusan ailelerle dolu karadeniz.

Emin olun siz de aynı tavri göstermeniz önünüze geleni benim kültüründen değil daha once hic yemedim yiyemem deseydiniz sizi yerden yere vururlardı. Karadeniz aileleri böyle onlar tamamen kendilerine müslümandur. Kendileri yapar suç olmaz karşı taraf onların yaptığının onda birini yapsa etmedikleri laf kalmaz. Eğitim kültür den ziyade tamamen insanlık meselesi

Evet sulalesi öğrenmiş. Arayip duruyor acmiyorum. Ailesi de gelmek istemis aksam gelip konusalim diye buyukler erkekler falan. Yok dedik. Bir sure sonra bunlarda biter, kararim net. Aklima geldikce cildiriyorum
Kadının zihniyeti değişmedikden sonra konuşsanız ne olacaksa sanki.

Aman neyi konuşacaklarmış. Onlar var ya böyle bir duruşu beklemiyolardır sizden o kadar iyi oldu ki içimin yağları eridi. Az yiyip hizmetçi tutsunlar düğün parasıyla. Eski nişanlın olacak o sünepeye de çok iyi oldu. Mesaj falan atmadı mı size hiç?

Gercekten oyle bir aileydi. Bizim kiz onlarin gelini.. etmediklerini birakmadilar. Anlatsam roman olur. Kendi kizlari gelin oldu. Benzer muamele gordu. Nasil canlari yandi, ortaligi ayaga kaldirdilar.

Gercekten oyle bir aileydi. Bizim kiz onlarin gelini.. etmediklerini birakmadilar. Anlatsam roman olur. Kendi kizlari gelin oldu. Benzer muamele gordu. Nasil canlari yandi, ortaligi ayaga kaldirdilar.

Ben kendim karadinizliyim ama büyükşehir de büyüdüm sonra karadenize gelin oldum. Ve benim yaşadıklarımı yaşayan baska gelinlere de sahit oldum. Karadeniz insani pazardaki en öne koyulan kaliteli sebzeler misali dışarıya cok iyi gözükürler ama arka planda içleri kalpleri çöplük desem yeridir.

Bu bakış açısı da doğru söylediğiniz gibi evlenmeden önce ben karışmam onlar mutlu olsun yeter fedakar anne ayaklarına yatan kv ler evlendikten sonra fırıldak gibi her yana dönen sahtekarlar olup hayat-ı zindan ediyorlar. Bu acıdan bakıldığında hic değilse dürüst davranmış

Ben hattimi degistirdim. Anneme yazmis konusmak istedigini. Surekli yazamiyor sosyal medyami da kapattim ulasamaz su an.

Annemin tavri da net bende uzak durmak istiyorum artik. Gelmek isteselerde kabul etmicez. Artik bundan sonraki süreç kabullenme, alisma ve unutma evresi olcak benim icin. Kisa sürer insallah
İnan çok ama çok sevindim senin adına.Senin içinde herşeyin en güzelini diliyorum hemcinsim:)sağlıkla huzur dolu bir ömür geçir.

Nişanlının şu tavrı hoşuma gitti: birden senden dinliyim bugünler neler oldu...
herzaman kendini ona anlatabileceksin eğer devam edersen...

diğer kalan herşey çok saçma...
Ben olsam şartlarınızı bilmiyorum lakin devam etmezdim... siz artık damgalı eşek oldunuz onlar için... sabah 7 de kalksanız hergün bir gün 8 de uyansanız gelin geç kalkıyor denecek...
Ben aynı apartman olayını anlamıyorum bence çok gerginlik... ne gerek varsa... ister istemez hürmeten kahvaltı beraber yapalım yok oraya beraber gidelim falan filan... ne gerek var yani... herkes kendi olsun birey olsun hayata atılsın...

Valla cildirmakta haklısınız. Verilmiş sadaka biz varmış. Zihin yapılari çok çirkin. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Vay ne temizlik mis arkadaş, ya kadın neyin derdin de hala birde sizin yerinize anneniz konuşmasın kaç yaşında insansiniz yarın bir gün anneniz kötü olur burdaki en önemli kural nisanlinizin tavrı eger pasif ve sessiz kalıyorsa bilin ki sizi zor gunler bekliyor

bu nebiçim konu gerçek mi bu okuduklarım..bir kayınvalide var ve gelip evinize bana hizmet edicek şöle böle yapıcak diye posta mı koydu yani saçma

Kadına bak yaaa. Onu bırak,oğluna da bak. Şimdiden ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya gerek yok diyen adam yarın öbürgün anasının önüne seni çiğ çiğ yemesi için kor. Akıllı ol canım. Yakma kendini. Ya da her şeyi netleştirmeden evlenme.

seninnet kararina, ailenin tavrina hayran kaldim. aman nisan yaptik amab el ne der yerine, kizimizi hizmetci olarak getirmedik bu dünyaya dediler ve dag gibi arkanda durdular. helal olsun

Çok mu aradın sen bunları :/ Temizlik,misafir ağırlamak falan ne çirkin kafalar bunlar.Ayrıca eltinde hizmetçi olarak gitmiş yanına yaver arıyor. Sana söyleyeyim bunları yapman için seni bezdirirler işin kötüsüde kocanda aynı kafada illallah ettirirler sana. Yol yakınken kaç kurtul yoksa en son gülüşün düğününde olur.

Bence hemen her kayınvalide bunu dile getirmesede bekliyor ya.Hizmeti,temizliği kısaca gelinlik yapmayı...Valla benim annem bana yaptırmıyorken ki tek kızım abimle yaşıyor.Ayda bir dip köşe,haftada bir süpürge,elim değdikçe tuvalet banyo temizliği birde gidince ziyarete bulaşığı ben yıkarım.Bahar temizliğinde sadece kapı sildirdi peteklere bile el sürmedim dış kapıyı ben silerim dedi.Bunları hep zorla yaparım çünkü biliyorum çamaşır yemek ancak yapıyor geri kalan iş abime kalsın istemiyorum içime sinmiyor.Yaşı dayandı yetmişe kıyamıyorum...Ama bir yandanda 55 yaşında bile değil eşimin annesi benden iş hizmet bekliyor hatta yaptıklarımı inkar ediyor.(bana geldiğinde yaptıklarımı elimden su içmemiş bende ne yemiş içmişse haram ettim)Kendisinin evinde yemem içmem bir saat bile oturmam ziyarete gittiğimde hani ben beklesem hak vereceğim ama beklemediğim halde yapılanın inkar edilmesi can sıkıcı...Sağlığı yerinde torun bakıyor,kızının evinin işini görüyor,torununun ütüsüne kadar yapıyorlar ben iş yapamam ona kimse kusura bakmasın... Muhtaç değil olsa bile parası var tutsun birini yaptırsın işini benim annemin o imkanı bile yok...
Annen gerekli şeyleri söylemiş bence hiç dert etme.Bu konuyuda birdaha konuşma hiç aranı bozma nişanlınla birdaha açılırsa o zaman düşünürsün.
Olay bitmiş bile hayırlısı olsun ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…