Tabiki üzülüyorum, icimde bosluk var ama bir yandan hafifledim sanki. Büyükler araya girmek istiyorlar galiba aksam gelelim demisler annemde biz o gun konustuk herseyi kayinvalideye sorun anlatsin kabul etmiyoruz demis. Ya su olaylarda kapansin hemen istiyorum kimse konusmak istemesin kimse bu konuda konussun istemiyorum cok yoruldum
Sevgili bombeli, üzülmen normal. Ama lütfen sağlam dur. Boşanmak daha da yıpratıcı bir süreç. Boşanmaktansa şimdi üzülmen daha iyi.
Benim kayınvalidem iyi bir kadındır. Kayınpederim biraz sıkıntılı. Ama genel anlamda kötü niyetli değillerdir. Ona rağmen bazen çok yanlış karar aldığımı düşünüyorum.
Sizin aileniz gibi rahat bir ailede el bebek gül bebek büyüdüm. Babam ve annem karışmadı bana hiç. Keza eşimle tanıştık, üç sene sevgiliydik. En başından annemle babamla tanıştı, bize geldi gitti. Bizim aileye görüşü daha yakın bir insandı anlamadık.
Nişanda zaten çok anlamıyorsun. İki tarafta kendini melek gösteriyor. Kötülükten değil esasında da kendini sevdirmek için. Çoğu zaman anlayamadan evleniyorsun.
Eşimin ailesi özünde iyi niyetliler ama dünyaya bakışımız, hayata bakışımız geceyle gündüz gibi. İyi niyet bile toparlamıyor. Siyaset asla konuşamıyoruz, bizim evli yada sevgili arkadaşlarımızla ev görüşmesi yapmamız batıyor onlara. Akıllarına hep ikinci sayfa haberleri geliyor benim canımı sıkıyorlar. Bir şey paylaşamıyoruz. Ailecek yazlıkta güzel bir gece geçirsek sosyal medyada görüp içtik diye kızıyorlar. Çocuğumun yanında bazı tavırlar bana sinir bozucu geliyor. Lanlu lunlu konuşmalar, küfür kaçırmalar, şiddet içerikli oyuncak alınması gibi. Yetiştirmek istediğim perspektife çok uzaklar yani.
İlk evlendik iyi niyet adı altında karışmak, kendilerine benzetmek istediler. Çok kavga ettim. Ama eşim hep destekledi. Eşim idare et annemi demedi annesine karşı sert durdu. İdare et deseydi eminim o iyi niyetli kayınvalidem dozunu arttırırdı. Dişini geçiremedi.
Yani nişanlında umut yok. Ailesi hele nişanda diş geçirmeye çalıştıysa evlilikte hiç durmaz.
Bizim bu iyi kötü gideb ilişkimiz lohusalıkta yıkıldı. Asıl o zaman daha iyi yada daha kötü oluyor. Senin en hassas zamanında çocuğu sahipleniyorlar, evnden çıkmak istemiyorlar, emiyor mu, benim memem daha doluydu diyorlar. Çocuğun her güzel özelliği kendilerinden geliyor. Aynı amcası diye kel alaka insana benzetiyorlar. Yani cahille uğraşmak asıl o zaman zor. Akılda da kalıyor. Kısacık boyludur benim kayın ailem, bir eşim uzun o da basketbola gitmiş ondan. Bizim ailede de kadınlarda 170 erkeklerde 180 altında insan yok, oğlum uzun boylu iri bir bebekti, aynı bize benziyor uzun derlerdi, erken yürüdü bizde de erken yürüdüler oldu, sürekli bir kıyas, bir böbürlenme.
Benim kayınpederim inşaat işçisi. Babam emekli mühendis, annem emekli öğretmen aralarında bir dünürlük ilişkisi olamadı. Kayınpederim bundan dolayı mı bilmem habire babama akıl verir, üstten üstten sen bilmezsin ben bilirim diye anlatır. Bana öyle sürekli bir akıl vermeler. Babamdan duymadığım sözleri işittim.
Keşke diyorum eşimle çok mutluyuz ama daha iyi düşünseydim. Kendi aileme, yetiştiğim ortama göre bir aileye gitseydim.
Bu sinyali ben alamadım ama sen aldım. Ağlasan da geçer. Sadece sağlam dur.
İnan evlilikte yıllar geçtikçe anlıyorsun asıl önemlilerden biri de ailelermiş.