Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Canık senin adına çok mutlu oldum.. Ailen de çok iyi insanlarmış kıymetini bil valla helal olsun.. Sünepe x nişanlında anasının istediği bir kız bulursa evlenir sonra otur seyret komediyi... Senin bu yaşındaki düşüncelerine hayran kaldığımıda belirtmek isterim bu yaşta bu kadar net karar vermek bravo çok cok mutlu ol

Ay cok sevindim gercekten. Sen kendi kiymetini bilmezsen kimse senin kiymetini bilmez. Aileni de tebrik ederim aslanlar gibi koymuslar tavirlarini. Uzuluyorsundur eminim bundan ama bu insanla yapacagin evlilik inan ki mumla arattirirdi sana bu uzuntulerini.

SEnin adına sevindim bence doğru bi karar verdin en önemlisi ailen destekçi olmuş . nişanlıyken ortada bir sorun varsa İnan ki evlilikte üstü kapanmıyor ,kültür farkı artıyor .

Tabiki üzülüyorum, icimde bosluk var ama bir yandan hafifledim sanki. Büyükler araya girmek istiyorlar galiba aksam gelelim demisler annemde biz o gun konustuk herseyi kayinvalideye sorun anlatsin kabul etmiyoruz demis. Ya su olaylarda kapansin hemen istiyorum kimse konusmak istemesin kimse bu konuda konussun istemiyorum cok yoruldum

Ne kadar sanşlıymışsınız balık baştan kokmuş
Bence Bi yetim sevindirin sadaka dağıtın
Allah kurtarmış

Sevgili bombeli, üzülmen normal. Ama lütfen sağlam dur. Boşanmak daha da yıpratıcı bir süreç. Boşanmaktansa şimdi üzülmen daha iyi.
Benim kayınvalidem iyi bir kadındır. Kayınpederim biraz sıkıntılı. Ama genel anlamda kötü niyetli değillerdir. Ona rağmen bazen çok yanlış karar aldığımı düşünüyorum.
Sizin aileniz gibi rahat bir ailede el bebek gül bebek büyüdüm. Babam ve annem karışmadı bana hiç. Keza eşimle tanıştık, üç sene sevgiliydik. En başından annemle babamla tanıştı, bize geldi gitti. Bizim aileye görüşü daha yakın bir insandı anlamadık.
Nişanda zaten çok anlamıyorsun. İki tarafta kendini melek gösteriyor. Kötülükten değil esasında da kendini sevdirmek için. Çoğu zaman anlayamadan evleniyorsun.
Eşimin ailesi özünde iyi niyetliler ama dünyaya bakışımız, hayata bakışımız geceyle gündüz gibi. İyi niyet bile toparlamıyor. Siyaset asla konuşamıyoruz, bizim evli yada sevgili arkadaşlarımızla ev görüşmesi yapmamız batıyor onlara. Akıllarına hep ikinci sayfa haberleri geliyor benim canımı sıkıyorlar. Bir şey paylaşamıyoruz. Ailecek yazlıkta güzel bir gece geçirsek sosyal medyada görüp içtik diye kızıyorlar. Çocuğumun yanında bazı tavırlar bana sinir bozucu geliyor. Lanlu lunlu konuşmalar, küfür kaçırmalar, şiddet içerikli oyuncak alınması gibi. Yetiştirmek istediğim perspektife çok uzaklar yani.
İlk evlendik iyi niyet adı altında karışmak, kendilerine benzetmek istediler. Çok kavga ettim. Ama eşim hep destekledi. Eşim idare et annemi demedi annesine karşı sert durdu. İdare et deseydi eminim o iyi niyetli kayınvalidem dozunu arttırırdı. Dişini geçiremedi.
Yani nişanlında umut yok. Ailesi hele nişanda diş geçirmeye çalıştıysa evlilikte hiç durmaz.
Bizim bu iyi kötü gideb ilişkimiz lohusalıkta yıkıldı. Asıl o zaman daha iyi yada daha kötü oluyor. Senin en hassas zamanında çocuğu sahipleniyorlar, evnden çıkmak istemiyorlar, emiyor mu, benim memem daha doluydu diyorlar. Çocuğun her güzel özelliği kendilerinden geliyor. Aynı amcası diye kel alaka insana benzetiyorlar. Yani cahille uğraşmak asıl o zaman zor. Akılda da kalıyor. Kısacık boyludur benim kayın ailem, bir eşim uzun o da basketbola gitmiş ondan. Bizim ailede de kadınlarda 170 erkeklerde 180 altında insan yok, oğlum uzun boylu iri bir bebekti, aynı bize benziyor uzun derlerdi, erken yürüdü bizde de erken yürüdüler oldu, sürekli bir kıyas, bir böbürlenme.
Benim kayınpederim inşaat işçisi. Babam emekli mühendis, annem emekli öğretmen aralarında bir dünürlük ilişkisi olamadı. Kayınpederim bundan dolayı mı bilmem habire babama akıl verir, üstten üstten sen bilmezsin ben bilirim diye anlatır. Bana öyle sürekli bir akıl vermeler. Babamdan duymadığım sözleri işittim.
Keşke diyorum eşimle çok mutluyuz ama daha iyi düşünseydim. Kendi aileme, yetiştiğim ortama göre bir aileye gitseydim.
Bu sinyali ben alamadım ama sen aldım. Ağlasan da geçer. Sadece sağlam dur.
İnan evlilikte yıllar geçtikçe anlıyorsun asıl önemlilerden biri de ailelermiş.

Nişanlın ayak uydurursun sende demiş ya o ayak uydurursun kısmı evlendikten sonra gelin değilmisin zorundasin bana gelen yol annemden geçer yengem ( elti adayın) hergun yapti gıkı çıkmadı vs gibi sözlere dönüşecektir dikjatli ol. Kesin tavrını koy. Kv ve elti cok cok fena. Muhtemelen o elti bugüne kadar kv nin hizmetini gördü ezildi büzüldü şimdi heyecanla sırasını savmayi bekliyor. Mutfakta size atarlanirken niye vermediniz ağzının payını aman misafir ayıp olmasin vs derken ömrünü çürütür bu tipler ağzının payını baştan vereceksin. Benim anladığım eğer ki gelin olursan sakın hic bir seyi alttan alma cevaplarını ver sirret bir gelin ol. Yoksa seni cena ezerler eşini de bir güzel doldururlar sen iyi davrandım sesimi çıkarmıyorum dersin ana arkadan bir bakarsin meğer ne kotu bur gelin olmuşsun ki kv bu izlenimi vermiş sizin evde aslan oglunun yanında mağdur kuzuyu oynamış. Bu kv elti cok cok tehlikeli onlarla muhatap olmayın kararlarınızı onlarla tartışmayın sadece kararinizi bildirin. Tabi bu soylediklerim evlilik kararı alacaksan. Nişanlın da sanki annesinin etkisinde kalabilecek yeterki annesi mutlu olsun diye eşini ezecek biri gibi geliyor ama biraz daha irdele kati ve net konuş nisanlinla onun tavrına göre kararını ver ana sakin alttan alma kv ve elti ile muhatap olma nişanlına devret o halletsin

Buyukler bir araya gelip konusalim diyorlarmis ya kabul etmeyin simdi gelirler okadar hazirlik bosa gitmesin diye size dil dokerler bu kez o kv alttan alttan oglunu isler size acik acik demeseler bile evdeki huzurunuzu bozarlar sonra sizde oturup kara kara dusunursunuz esim neden boyle diye cunku bugun gelip yanlis yaptik deseler bile zihniyet belli agizlarindan dokulenler beyinlerinden gecmez

Şu an benim de tek korkum konu sahibinin geri adım atma olasılığı..Balık baştan kokar ve bu aile de nişanlı da kendilerini çoktan belli ettiler.Sizin örneğin eşiniz hep arkanızda durmuş..Konu sahibinin nişanlısı ise daha en başında bile arkasında duramamış hatta konu sahibini suçlamış.Evli olsalardı kesin daha da keskin tepki verirdi ama nişanlı die tutmuş kendisini..Ama karaktersizlik ortada hani..Can çıkar huy çıkmaz..Şimdi aracılar,özürler,yeminler hatta hediyelerle kandırmaya çalışacaklardır.İnşallah konu sahibi güçlü durmaya devam eder.Allah şaşırtmasın.

Annemin tavri da net bende uzak durmak istiyorum artik. Gelmek isteselerde kabul etmicez. Artik bundan sonraki süreç kabullenme, alisma ve unutma evresi olcak benim icin. Kisa sürer insallah
Kisa zamanda atlatirsiniz insallah inanin tanimasak bile insan bir baskasinin iyiligini istiyor basimizdan gecenlerle gozunu acmis insanlariz keske en bastan acsaymisim diyorum bende ama benim esimde hep kimse bize karisamaz merak etme ayni evde yasamak olmaz deyip evlenince 180 derece donenlerden evliligim ilk yillari cok feciydi bekarken olan nesem hep kayboldu gitti arkadaslarim hep der eskisi gibi degilsin diye he suan esim degistimi degisti ama bendende giden gitti bu zamana kadar icimde kin tuttugum bir tek onlar boyle olmak istenezdim bende hakkinizda hayrlisi olsun sizinde

Annemin tavri da net bende uzak durmak istiyorum artik. Gelmek isteselerde kabul etmicez. Artik bundan sonraki süreç kabullenme, alisma ve unutma evresi olcak benim icin. Kisa sürer insallah

Eski nişanlıniz nişan attığınız biliyor mu? Kargo ulaşmış mi? Yoksa nişanlı zannedip ziyaret etmek mi istiyor?

Çok sevindim adiniza en dogrusunu yapmissiniz zararin neresinden dönsen kardır.

eltiye ne ? ben yandım herkes yansın kafasıyla iki gün sonra onun evini de temizlemeni isterler diyeyim. yılanın başını küçükken ezicen verme taviz. az yesinler temizlikçi tutsunlar kafaya bak. iyi ki nişan uzamış boşver düğünü valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…