iyiki uzun sürmüş nişanlılık dönemi gördüğün duyduğun şeyler görüp duyacaklarının aynası gelin temizlikçi hizmetçi kafası değişmezMerhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
+100000Aslında doğu batı meselesi değil de ailenin eğitim durumu, kültürü önemli.
Benim eşimin ailesi karadenizli. Herkes karadenizlileri pek sever ama bana aşırı bağnaz, inatçı ve geçimsiz geliyorlar. İçine girmeden de anlaşılmıyor.
Çocukları alkol alır bilirlerdi, evlenince bırakın sen de içme dediler. Millet laf ediyor dediler. Bayramda ilk gün bize gelinsin inatları vardı benim annem babam onlardan on yaş büyük halbuki. Sorsan ama daha gelenekçiler. Böyle saçma sapan baskıları vardı. Bir gün en yakın arkadaşımın bize gelmesine dahi karışmaya kalktılar. Orada parladım. Dedim sustum sustum ama siz benim ailemi gördünğz biliyordunuz. Alkol aldığımı tek gün saklamadım. Bu arkadaşım nikah şahidimdi, düğünde yanımdan ayrılmadı, şimdi ne hakla karışırsınız? Ben gelemem anne baba evinde görmediğim baskıya dedim. Küstüler başta ama mecbur sustular.
Eminim çok düzgün doğulu yada karadenizli aileler vardır. Bu sorunun sebebi memleket değil köylerinden çıkmamaları, eğitim almamaları, akrabadan başka evlilik dahi yapmamışlar başka insanlarla muhattap olmamışlar ondan tek doğru kendilerinde sanıyorlar.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailesine bakardım. Benzer eğitim ve statüden bir aileyle evlenirdim
kaynanan az yesin ve kendine hizmetçi tutsun.Merhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
Başta seni savunmayan bir nişanlın var ayak uydurursun demiş evlendikten sonra. Birazda değişme payını koy kayınvalıden at kosturur kısacası. İlişkinizde. Gözdağı ver bence bir ayrılık laflarını gundeme getır senı kaybetmekten korkmuyosa zaten bu iş biter korkarsa zaten senn dedgn istedgn gbi olurMerhaba herkese. Nişanlıyım ve nişanım uzun sürdü. Şu an şartlar gereği hala evlenemiyoruz. Ama konu bu değil. Dün kayınvalidem ve eltim bize geldiler. Konular açıldı ortalık kızıştı. Kayınvalidem bana temizlik yapacak yemek yapacak misafirim gelecek onu ağırlayacak bir yere giderken benden izin alacak vs dedi. Annemlerin tepesi attı tabiki. Benim kızım kuaföre de gidebilir arkadaşına da bugüne kadar benden izin almamış senden mi alacak kaldı ki kendi evinin temizliğini yapar seninkini kızların yapsın vs dedi. Eltim de inanılmaz çıkışlar yaptı. Evlenince herşey daha da zor olacak daha yeni başlıyor sorumlulukları var tabiki izin alacak dedi. Benim yanıma geldi sonra ben mutfaktaydım birşeyler hazırlıyordum. Kocanla evlendikten sonra çözeceğin sorunları burda annenler neden açıyor bu ne yani dedi sert şekilde. Sona kalktılar ama inanılmaz bir gerginlik vardı. Akşam nişanlımı aradım naber nasılsın diye. Bugün kötü bir olay yaşandı mı dedi. Dedim biliyorsun ki soruyorsun. Senden de dinlemek istiyorum konu ne dedi. Anlattım annesi demiş ki nerdeyse ağlayacaktım. Bombeli öğlen uyanırsa ne olacak, temizlik yapamaz vs dediler çok zoruma gitti diye anlatmış. Dipnot geçeyim onlarla aynı apartmanda oturmamı istiyorlar. Bende senelerdir kiraya çıkarım azıcık aşım ağrımaz başım diyorum. Ama dün kiraya da gitse de bana gelin gelecek gelin dediğin yapar bana hizmet etmedikten sonra niye gelin olmuş vs dedi. Sabahı sabah ettim. Çevrem boşananlarla dolu. Bir hata yapmak istemiyorum. Doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz iş imkanı da yok ki çalışayım. Fikriniz nedir? Nişanlım da biliyor böyle bir insan olmadığımı kaldı ki ben özgür bir ailede büyüdüm her zaman fikirlerim soruldu hesap vermedim el bebek gül bebek büyüdüm. Şimdi evlendikten sonra farklı olacak sabah erken kalkıp temizliğimi yapacak düşüncesi ile karşı karşıyayım. Annesi olunca sessiz kaldı yine de hatta bir ara ayak uydurursun bu kadar keskin olmaya ne gerek var dedi. Şu an ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım bilmiyorum... Annesini arayıp neden anlattın diye hesap sormak istedim amacı ne yani? Ama muhatap olmak istemiyorum. Ortalık gerildi herşey söylendi onlarda apar topar kalktı ve annesi eminim herkese zoruma gitti temizlik yapamaz uyanamaz dedi diye anlatmıştır babası da dahil ki beni çok severdi. Nişanlıma da ailesine de karşı tavrım nasıl olmalı?
ben de doğulu biriyle evliyim, ailesinden çok çektim şimdi aramıyorum sormuyorum ayda bi kere gidiyodum salgından beri hiç gitmiyorum ama inanın uzaktan bile can sıkabiliyolar. sürekli bela olma çabasındalar. azıcık telefonda konuşsam yüzlerine gülsem hemen gel yardım et gel bizde kal demeye başlıyorlar. yüzlerine açık açık ben hizmetçiniz değilim sizde kalmak zorunda değilim kalmak istemiyorum demişliğim bile var.Bana çok ağır geldi doğulu ile evlilik ben batılıyım asla ama asla eşimin ailesinin kültürleriyle uyuşamadım çok şey yaşandı şuan görüşmüyorum eş ailesiyle. Asla da görüşmeyi düşünmüyorum. Eşimde tamam diyor. Eşim batıda büyüdüğü için şanslıyım. Senin yerinde olsam hiç düşünmem nişanı atardım.
Ben doğulu diye düşünmüyorum benim eşimde Doğu kökenli ama ailesi bırakın temizlik yemek yaptırmayı kayınpederim ceviz ayıklayıp önüme koyar sağolsunlar gelinleri kızlarından ötedir herkes bir değil batıda yok mu bu tarz yetişmiş yetiştirilmiş insan sürüsüne bereket dolu
Eminim çok düzgün doğulu yada karadenizli aileler vardır. Bu sorunun sebebi memleket değil köylerinden çıkmamaları, eğitim almamaları, akrabadan başka evlilik dahi yapmamışlar başka insanlarla muhattap olmamışlar ondan tek doğru kendilerinde sanıyorlar.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle ailesine bakardım. Benzer eğitim ve statüden bir aileyle evlenirdim
ben de karadenizlilerden benzer bir muamele gormustum. kalabalik bir karadenizli aileye yoresel etli hamur kizartmali ozel bir yemek yaprik. insanlar bulundugumuz sehre gelip, lokantalara gider onu yemek icin.. bizim aile de guzel yapar haziri aratmaz.. belki 20 kisilik yaptik.. duymadigimiz hakaret kalmadi. soke olduk.. alaya almalar, burun bukmeler. her seyden once nimete laf soyluyorsun bana degil.. ertesi gun onlar bizi yemege almisti. su gibi bir corba icinde barbunya ve misir taneleri yuzuyor. muhtemelen yapan da guzel yapamamisti. guzel yapan olsa belki severdim.. onlar bayilarak icti biz nezaketen ictik. onlarin bize yaptigini yapmadik. iyi kalpli karadenizlileri tenzih ederim. bizim muhatap olduklarimiz oldukca sevimsiz insanlardi.Zaten genelleme yapmamak gerek diyorum.
Dediğim gibi olay memleket meselesi değil kendi toplumundan hariç herkese kapalı olmakla alakalı bana göre. Kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar çünkü tek doğru onlarda. Çünkü eğitim yok.
Evlilikte ilk akşam yemeğine çağırdım, ben egeliyim. Zeytinyağlı enginar, patates graten, mercimek çorbası, etli sote yaptım. Sote hariç el sürmediler. Tadına dahi bakmadılar. Bu cehalet bana göre. Yeniliğe açık değiller. Tamam dene sevmezsen yine yeme. Ama zehir değil ya bir tadına bak. Yok asla. Onlara göre varsa yoksa mısır, kara lahana, beyaz lahana, fasulye. Hatta kayınvalidem benim zeytinyağlı fasulyemi de beğenmez. Tatsız der. Ben de beğenmesen de yer pek güzel eline sağlık derim. Yaptığı her yemeği denedim. Önyargılı olmadım kalp kırmamak için.
kesinlikle kultur gorgudurZaten genelleme yapmamak gerek diyorum.
Dediğim gibi olay memleket meselesi değil kendi toplumundan hariç herkese kapalı olmakla alakalı bana göre. Kendilerinden başka kimseyi beğenmiyorlar çünkü tek doğru onlarda. Çünkü eğitim yok.
Evlilikte ilk akşam yemeğine çağırdım, ben egeliyim. Zeytinyağlı enginar, patates graten, mercimek çorbası, etli sote yaptım. Sote hariç el sürmediler. Tadına dahi bakmadılar. Bu cehalet bana göre. Yeniliğe açık değiller. Tamam dene sevmezsen yine yeme. Ama zehir değil ya bir tadına bak. Yok asla. Onlara göre varsa yoksa mısır, kara lahana, beyaz lahana, fasulye. Hatta kayınvalidem benim zeytinyağlı fasulyemi de beğenmez. Tatsız der. Ben de beğenmesen de yer pek güzel eline sağlık derim. Yaptığı her yemeği denedim. Önyargılı olmadım kalp kırmamak için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?