Ortalık karıştı kayınvalidem sağolsun!!

Kaynana az yesin kendine bir hizmetci tutsun. Bunlar kendilerine hizmetci ariyor. Nisanlin da idare et keskin cizgili olma diyorsa evlenince anneden tarafa olacak kesin. Arada sen ezileceksin. Kiraya da ciksaniz, ki oyle olmayacak gibi, kayinvalide fena mi fena evine hep karisilacak. Ben bu topa girmezdim. Ayrilirdim. Net. Elti de fena ama kayinvalide aglayacaktim fakan deyip ogluna tiyatrolarla acindirdiysa bu kadinin ogluyla evlenilmez. Kadinda yalan dolan entrika hersey var gibi. Evlerden ırak.

Konu temizlikle alakalı olduğu için yorumları da hep onun üzerine yaptık ama sen daha büyük pencereden bak. Senden beklediği hizmetle sınırlı kalmayacak müdahele ve beklentileri. Evliliğinde söz hakkın olmayacak, ailenle görüşmen konusunda bile problem yaşayabilirsin, evine aldığın eşyaya bile karışma ihtimali çok yüksek, çocuğunu yetişme tarzın, ailenin senin çocuğunla yakın ilişkisi bile kv nin hasetlenmesine sebep olacak, eşinle gittiğin tatil. Resmin bütününe bak, senin yatma kalkma saatine kadar karışma hakkını kendinde gören birisi hayatın her alanında bu tavrını sürdürür.

Bu ne terbiyesizlik böyle her gelin alan hizmetçi mi alıyormuş. O zaman kendi oğluda sizin babanızın hizmetçisi olsun onun evinin ihtiyaçlarını alsın arabasını yıkatsın. Arkana bakmadan kaç o aileden nişanlın daha imzalar atılmadan seni hizmetcı gibi kullandirmaya karşı bile çıkmamış.Eltini saymıyorum bile.Hayır kayınvaliden bildiğimiz tasmalı köpek istiyor. Neymis hem evinin isini yapicakmissin hemde her yere gittiginde haber vericekmissin böyle şeyleri okuyunca 2020 de miyiz cidden diye tarihe bakıyorum valla

iyiki uzun sürmüş nişanlılık dönemi gördüğün duyduğun şeyler görüp duyacaklarının aynası gelin temizlikçi hizmetçi kafası değişmez
Koşarak arkanıza bakmadan kaçın nişanlın şimdi ilerde ayak uydurursun diyor evlenice annem ne diyorsa o diyecek iyi düşün ve bitir büyüğün olarak net konuşayım

+100000
Niyeyse kıza geline değer verilmeyen ataerkil aileler hep doğuyla bağdaştırılıyor.
İç Anadolu ve karadeniz tarafı daha beter

kaynanan az yesin ve kendine hizmetçi tutsun.

Başta seni savunmayan bir nişanlın var ayak uydurursun demiş evlendikten sonra. Birazda değişme payını koy kayınvalıden at kosturur kısacası. İlişkinizde. Gözdağı ver bence bir ayrılık laflarını gundeme getır senı kaybetmekten korkmuyosa zaten bu iş biter korkarsa zaten senn dedgn istedgn gbi olur

ben de doğulu biriyle evliyim, ailesinden çok çektim şimdi aramıyorum sormuyorum ayda bi kere gidiyodum salgından beri hiç gitmiyorum ama inanın uzaktan bile can sıkabiliyolar. sürekli bela olma çabasındalar. azıcık telefonda konuşsam yüzlerine gülsem hemen gel yardım et gel bizde kal demeye başlıyorlar. yüzlerine açık açık ben hizmetçiniz değilim sizde kalmak zorunda değilim kalmak istemiyorum demişliğim bile var.
ama kp kendi kızını sözlerken ne dedi biliyo musunuz? görümcemin nişanlısı asker tayinci yani, ailesiyle aynı şehirde değil çocuk. kp dedi ki "zaten tayinci olmasa kızımı vermezdim onun ailesiyle mi uğraşacak annesi bide kıskanır paylaşamaz" falan demişti ben şok olmuştum. hala bu lafı eşimin başına kalkarım. kendi kızına gelince pek düşünceli ama kendileri bizim yakamızdan düşmüyorlar :)

şans meselesi siz şanslıymışsınız

aynı şeyi düşünüyoruz kesinlikle, şimdiki aklımla seneler öncesine gitseydim çok farklı bi hayatım olurdu. kesinlikle ailesine çok dikkat ederdim. kafa yapımız hayata bakış açımız aynı olan biriyle evlenirdim

Yalniz kaynanayı bir şekilde yakanızdan düşürseniz bile eltinin düşeceğini pek sanmıyorum. Ben yapıyorum o da yapacak diyecek ve sürekli bu gerginlikler içinde yaşayacaksınız. İyi düşünün

telefondan okuyordum. sirf rahatca cevap yazabilmek icin bilgisayara gectim.

o kadar doldum ki mesajiniza.. inanamadim.. gercekten gün geciyor daha baska bir seye sasiramam derken neler okuyorum.

burada derdini yazan insanlara daha once anlamadin mi, nisanliyken belli etmedi mi, aslinda sinyalleri verir vs diyoruz da.. bu kadar acik acik niyetini belli eden insanlari ilk defa goruyorum.

benim ailemle mustakbel esim ailesi arasinda boyle bir munakasa gecse flort ettigim insan bile olsa benim ailem beni vermeye razi olmaz o kadar soyleyeyim. goze aliyorsan kendin evlen git der..

daha babasinin evindeki insana ne munasebet hizmetci muamelesi yapiyorsun? ne bulasik, ne camur insanlarmis. nerede yaziyor bir gelinin hizmetcilik yapmak zorunda oldugu? biz de gelin olduk, kardesimize gelin de aldik.. kendi evini temizlesin yeter. bu ne beklenti boyle.. ayni apartmanda oturursaniz hele yandiniz.. 9 da baslar kv oglene kadar uyudun yeter kalk gel bize kahvalti hazirla diye.. yatmaya evinize sismis ayaklarla gecebilirseniz sansli sayarsiniz kendinizi.. temizlikmis, misafir agarlamakmis..

aileniz sizi ele hizmetci olarak vermek icin mi dogurdu? aman Allahim ya.. nisanlinizin tavri hic ama hic hos degil.. resmen kopruyu gecene kadar size bir sey demiyor. evlendikten sonra mecbursun yapacaksin demezse ben de su hayatta bir sey ogrenmemisimdir.

eltiniz de ben yapiyorum sen de yapacaksin tavrinda..

her konuda diyorum neredeyse. su virus sureci cidden bazi insanlara dogruyu yanlisi gormek acisindan iyi oldu. araya mecburi zaman girince ak koyun kara koyun belli etti kendini. evlilikten donen cok oldu. ne mi yapacaksiniz? bu adamla asla evlenmeyin. sonra buraya cok kv, elti, sunepe koca konusu acarsiniz. nisandan dondu olsun adiniz yine de bu zindana girmeyin.

ben de karadenizlilerden benzer bir muamele gormustum. kalabalik bir karadenizli aileye yoresel etli hamur kizartmali ozel bir yemek yaprik. insanlar bulundugumuz sehre gelip, lokantalara gider onu yemek icin.. bizim aile de guzel yapar haziri aratmaz.. belki 20 kisilik yaptik.. duymadigimiz hakaret kalmadi. soke olduk.. alaya almalar, burun bukmeler. her seyden once nimete laf soyluyorsun bana degil.. ertesi gun onlar bizi yemege almisti. su gibi bir corba icinde barbunya ve misir taneleri yuzuyor. muhtemelen yapan da guzel yapamamisti. guzel yapan olsa belki severdim.. onlar bayilarak icti biz nezaketen ictik. onlarin bize yaptigini yapmadik. iyi kalpli karadenizlileri tenzih ederim. bizim muhatap olduklarimiz oldukca sevimsiz insanlardi.
sizin orneginizde de tadina bakmalilardi. cinli bir gelin bile alsan cin yemegi yapsa tadina bakar oyle begendim, begenmedim dersin.

kesinlikle kultur gorgudur
Bende yemekte seciciyimdir ama misafire gidince ayip olmasin diye tadarim denerim
Benim esimin aileside begenmedigi birseyi yemez hatta bunebicim der
Birgun yaspasta aldim gittim
Yediler ensonunda guzel degildi dediler
Ne alindiysa ye teşekkür et gec.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…