Ortalığı karıştıran secde fotoğrafı!Ocak 23, 2014

bir müslüman nasıl olur da allahtan başkasına secde edilmeyeceğini bilmez

Aralarında babam olsaydi babaliktan red ederdim, dava acardim valla.
Bu kadarı fazlasıyla fazla... Daha neler allahin kuluna secde etmek

Son düzenleme:

Evet , gezi olayları kk da bana büyük derstir , paylaşılan her haberi , her fotoyu iyice araştırmadan yorum yazmamaya özen gösteriyorum ya da vaktim yoksa okuyup geçiyorum .

Aynı bira şişesinin her açıdan ve alınıp farklı yerlere konularak bir çok resmi evet .

Bak bu fotoda bile camiyi araştırıp yorum yaptım , hatta hayırlı uğurlu olsun yeni çeşmesi yapılmış Araştırma sebebim nasıl aklarım değil (açıkcası bana ne ) hmmm bakayım avlusu küçük mü dışarıda kılınacak kadar ? Burası caminin neresi , bu adamlar orada bilinçli mi durmuşlar diye ?

bi resmin önünde namaza durulması ve kimsenin itiraz etmemesi çok saçma olmuş
hiç hoş bi görüntü değil bi müslümanın bunlara dikkat etmesi gerekir
hiçbir resmin önünde bu şekilde secde edilemez ama ben halkın erdoğanı peygamber vs olarak gördü secde ediyo gibi yorumları abartı buldum
benim ailemde maraşta oturuyo şuan görevleri nedeniyle ben de tatillerde gidiyorum cuma saatinde her kaldırım dolu oluyo ve aynı yerde namaz kılıyo esnaf insanlar vs
büyük ihtimalle düşüncesizliklerinden yapmış olabilirler diye de düşündüm çünkü her cuma aynı yerde namaz kılıyolarsa ve tam kıldıkları noktaya koskoca erdoğan posteri asılmışsa ilk etapta öyle bi durum olmuş olabilir o yüzden kimsenin günahını almak istemem

ama o resmi oraya asanlar nası bi zihniyete sahip bilmiyolar mı insanların orada namaz kıldıklarını çok ayıp gerçekten

Orası camiinin önü ve dışarıda kalan cemaat de haliyle ön kısmı kapalı olan yer bulup namaz farizasını eda etmişler. Görüldüğü gibi fotoğraf bitiminde yol başlıyor. Doğal olarak da yol üstünde değil de insanları rahatsız etmeyecek şekilde kenarda kılmışlar.
Fotoğrafı koyanın daha ne yaptığından kendinin bile haberi yok.

Sanırım aslında hepimiz orda namaz kılan cemaat konusunda hemfikiriz çünkü özellikle Cuma namazı zamanlarında kendi ve avlusu küçük camiilerde sıkça rastladığımız bir manzaradır, cemaatin camii dışında camiiyle dipdibe kaldırımlarda namaz kılması.
Burda sorun namaz kılan cemaat değil, parti ilçe teşkilatının camii duvarına o fotoğrafı asması, o camii'nin her cuma dolup taştığı, avlusunun, çevresindeki kaldırımların namaz kılmak isteyen cemaatle dolduğu bilinir, cemaate ve namaz kılma kaidelerine saygı icabı farklı bir yere asılabilirdi fotoğraf.
Biz ki namaz kılınacağı vakit evdeki fotoğrafları ya kaldırır ya üstünü birşeyler örteriz, cuma namazı vakti üstüne birşey örtülebilirdi.
Ama şu da var ki evlerde namaz kılınırken şunun üstünü bir zahmet örtüver diyebilirken o fotoğraf içinde rica edebilirlerdi, neden rica etmediler ki?

Dıkkat haberi yayınlayan gazete. Hangi goruse sahip oldugu asıkar.niçin bu gazetede var haber baska gazetelerde medya ve yayın organlarında yok. Yada bu durum photoshop olabilirmi ? Her gordugunuze her duydugunuza inanmayın ne sağdan ne soldan. Karalama kampanyalarına dahil olmayın. Gözünüz açık kulagınız dikkatte olsun...

Bu resmin altındaki yorumlara gülüyorum bazen sosyal medyada ; ya da haberi kullanan basına ,

Erdoğanın resmi önünde namaz kılan Akp seçmeni denmiş . Ne ara çıkardınız adamların seçim şecerelerini ?

Ya bu arada bu olay bir yaraya daha parmak bastı , adım başı cami var deniliyor ama cemaat cuma günleri hep sokaklarda , sığmıyorlar avlular taşıyor .

Demek 5 vakit camiye gitse bu insanlar , adım atılmayacak yollarda . Demek ki neymiş , hala yeterli sayıda ibadet meskeni yokmuş bazı yerlerde .

Çok normal değil mi ama,ben hiç şaşırmadım tepkilere.
Ne mesajlar gördük küçücük bir bira kutusu fotosunun altında,
O fotonun yanında bu foto çok daha büyük bir malzeme bence.
Yeteri kadar CAMİİ vardır belkide,planlaması yanlış yapılıyordur diye düşünüyorum.
Fotosu görünen cami şehir merkezinde,eski yerleşim bölgelerinden birinde,dolayısı ile o çevrede yeni bir camii için boş alan yok.
Yeni yerleşim bölgelerinde 100 metre arayla bile camii yapılıyor,ben buna karşıyım mesela.
Belediye yerleşim bölgesinin yoğunluğuna göre cami yapmaya kalkmalı veya hayırseverleri yönlendirmeli.
Bulunduğum şehirde üniversite kampüsüne 2. camii yapılıyor mesela işadamları tarafından.
Birinci camii yeterli gelirken 2. camii ye ne gerek var.
Tabii ki bir zararı yok,ama o hayırsever işadamı okul yapmaya yönlendirilse veya camii az olan bir bölgeye yönlendirilse daha mantıklı olmaz mı?

Ben yetersiz sayıda cami olduğuna inanmıyorum.

Sanki 5 vakit dolup taşıyor camiler.Cumadan cumaya,bir de bayramdan bayrama...

Ben küçücük bi şehirde okudum,adım başı cami vardı.

Evde nasıl namaz kılarken buna hassasiyet gösterilmesi gerekiyorsa orada da gösterilmeliydi.

Namaz kildigim zaman kible'mde herhangi bir oyuncagin yada farkli bir resmin bile olmamasina dikkat ediyorum. Olmasi gereken de budur. Allah islah etsin. Sirke düsüyorsunuz ey vatandaslarim haberiniz yok.

buradan bütün yorum yapan arkadaslara ozellıkle benım yorumuma hıhı photoshoptur dıyen arkadasa sesleniyorum;
yasadıgımız kara parçasının üzerinde sağa yada sola ait olmadan allahın verdiği ve devletın bizlere tanıdıgı iradeyle düşüceleri açıklamak buradada mı suç artık?

burada akp antisempatizanı arkadaşlar neden mustafa sarıgulun konusma yapacagı konferansta ATATÜRKün fotografını asacagız deyıpte sarıgulun fotografının asıldıgının cevabını versınler. bu camı olayını yazan gazete bunu neden yazmadı ? yoksa trt ye cıkmadımı bu haber de ? hanı tarafsız medya nerede kaldı?
neden körü körüne bir partinin arkasından koyun sürüsü gibi gidiyorsunuz? ve neden ATATÜRK olayından sonra cami fotoğrafı gündeme çıktı ve neden tam da seçim dönemi ?
biriside demişki namaz kılanlar zaten akp li. nereden biliyorsunuz ?

bu kadar saçma sapan konuşmayın gerçekçi olun. işinize gelince dünyayı kurtarıyorsunuz görüşlerinizle ama savundugunuz görüşteki partının geçmişte ve bugünde yaptıklarına ses çıkartmıyorsunuz.

gerçekçi olun gerçekçi... hı hı demekle hö hö demekle işler çözülmez.

bu arada ne akp sempatızanıyım ne de chp ne mhp ne de baska partı...

Hadi gerçekçi olalım;(ne demekse)

1-Fotoğrafın Photoshop olmadığı zaten haberde AKP belediye başkan adayı Fatih Erkoç 'un söylediklerinden anlaşılıyor. Bakın bir AKP li bile Photoshop demiyor çünkü gerçek.haberi tekrar okuyunuz.

2-fotoğrafın şimdi çıkmasını manidar bulmuşsunuz, tamda seçimlerden önce. Zaten fotoğraf seçim bürosunun önünü gösteriyor .Yani yeni ,bir sene bekleseler miydi çıkartmak için? Buda haberde yazıyor, okuyunuz.

3-"AKP antisempatizanı arkadaşlar(bak bu benim),Sarıgül' ün Atatürk resmi yerine kendi resmini koymasına cevap versin " demişsiniz .
Bana ne ki? Sarıgül benim anam değil, babam değil,ben niye Sarıgül ü savunmaya çalışayım.
Ha, sorduğunuz soru, buna tepki gösterenler ona niye göstermiyor şeklinde ise bu iki olayı kıyaslamanız bile komik .

Ben de o resmi asanların işgüzarlığından kaynaklandığını düşünüyorum.........vatandaşı olmasak eğlenceli ülke aslında

Şeyh uçmaz, müridleri uçurur dedikleri bu olsa gerek ne zamandır fotograf önunde namaz kılınır oldu azıcık dını bılgısı olan zaten bunun doğru olmadığını bilir allah akıl fıkır versın bu ınsanlara

Yıne aynı insanlar. Cevap vermekten sıkıldım. Destekledıgınız partinin açıklarına hıc cevap vermeyin bu ülke bananelerle bu hale geldı zaten. Tekrar karneyle ekmek aldığınız günlere geri döneceğiz sizlerin bananelerı yüzünden. Ülke boylece daha eğlenceli hale gelecek merak etmeyin.

Yine aynı insanlar sıkıldım cevap vermekten diyorsanız cevap vermeyin! Klavyeyi burnunuzun ucuna dayamıyoruz yorum yapın diye.Forumun bu bolumune cevap yazan 20 kişiyi geçmiyor zaten.
Belirli bir lideri savunupta belır bır gorusu destekleyici yorumları sıralayıp sonuna ben ne su partılıyım ne bu partı sempatızanıyım demenin modası geçmedi mi ? Geçmediyse de hiç inandırıcı değil.Bunu açıklamanında bir gereği yok kimse burda yorum yapan kimsenin hangı partıye hangı goruse yakın oldugunu desteklediğini merak etmiyor.

Diyelim ki talihsiz bir tesadüftü veya orada namaz kılanlar cahildi, bilmiyordu
ve yahut biliyorlardı da cesaret edemediler Erdoğan'ın resmini kaldırtmaya (malum hapis sebebi olabilir canım ülkemde)

hadi bunlar oldu da peki neden başbakan çıkıp da bu insanları yönlendirmiyor?
kendi de biliyor ki bir A demesine bakar insanların başka yöne çevrilmesi.
ve ülkede artık çok fazla yaşanıyor başbakana olağanüstü sıfatlar yükleme olayı.

bir günahı işleyen kadar ona sebep olan da suçludur. bunu başbakanın benden iyi biliyor olması gerekir
zira din kelimesi hiç dillerinden düşmüyor.. bu ne perhiz ne lahana turşusu aklım almıyor artık...

zaten cami duvarına resim asmak ayrı bir tartışma konusu olmalı bence.
neden camii? çok manidar aslında. cevabı da bir o kadar aşikar bana kalırsa.

bunun dışında kim cesaret edebilir sayın başbakanın resminin üzerini örtmeye.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…