Dıkkat haberi yayınlayan gazete. Hangi goruse sahip oldugu asıkar.niçin bu gazetede var haber baska gazetelerde medya ve yayın organlarında yok. Yada bu durum photoshop olabilirmi ? Her gordugunuze her duydugunuza inanmayın ne sağdan ne soldan. Karalama kampanyalarına dahil olmayın. Gözünüz açık kulagınız dikkatte olsun...
Her duyduğuna (üstleri çıplak ellerinde eldiven otuz kırk adam başörtülü bir bacıya saldırdılar) ve her gördüğüne (camideki bira kutusu) inananlara söylemek lazım bunu.
AKP içinden bir milletvekili, "Başbakanımız Allah'ın tüm sıfatlarını üzerinde toplamıştır" dedikten sonra, Başbakan da bu konuya "Sen ne diyorsun bre gafil!" gibi bir cevap vermedikten sonra, hiçbir mantıklı insan, artık bir fotoya veya gazete haberine ihtiyaç duymaz.
Ben yetersiz sayıda cami olduğuna inanmıyorum. (...)
(...)
Demek 5 vakit camiye gitse bu insanlar , adım atılmayacak yollarda . Demek ki neymiş , hala yeterli sayıda ibadet meskeni yokmuş bazı yerlerde .
(...)
Yeteri kadar CAMİİ vardır belkide,planlaması yanlış yapılıyordur diye düşünüyorum.
(...)
Fotoğrafın çekildiği Kahramanmaraş'ta ise 1.301 cami var. Şehrin toplam nüfusu 1.063.174. Erkek nüfusu ise 539.998. Bu erkek nüfusunun 111.180 kişisi 0-14 yaş grubu. Dolayısıyla bunu da çıkartırsam 14 yaş üstünde 329 erkeğe 1 cami düşüyor. (70-80-90 yaş grubunu ve olası gayrimüslim nüfusu dahil)
R.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 istatistiklerinde verdiği rakam.ben şu anda tatil için ailemin yanındayım maraşta 3 yıl önce taşındılar buraya
ama bu kadar cami nerde var anlamadım eğer tüm köyler vs dahil olsa bile şaşırtıcı bi rakam
cuma günü herkes sokaklarda kaldırımlarda namaz kılıyo benim gördüğüm hatta biz geçen binadan çıkamadık cuma namazı yüzünden
gerçi bu kalabalıklar çarşıda bulunan camilerde oluyodur esnaf vs çarşıda olduğu için o yüzden normal
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 istatistiklerinde verdiği rakam.
şaşırdım cidden en azından cami sayısıyla okul sayısının aynı ya da yakın olması gerekirdi
Kahramanmaraş'ta ilköğretim okulu sayısıyla cami sayısı arasında fark yok. Okul/cami oranını ülke çapında vermiştim. Karışıklık olmasın :)
Ülkedeki cami sayısının yeterliliği/yetersizliği konuşulunca önce genel bir istatistik vermek istedim.
Küçük bir Anadolu şehrinde okudum.Başı ile sonu 15 dk mesafede...Ve bu yol üzerinde de tam 33 cami var.
33 cami mi
hangi şehir orası ya o kadar camiye kim gidiyo ki
Karadeniz'de bir yer.İşte sorun da orada ya...Cumadan cumaya,Ramazan ayından Ramazan ayına,bayramdan bayrama...
Cami yapmayalım bundan sonra okul açalım ya da kütüphane kuralım dese biri hemen dinsiz yaftası yer.
Camiye gitmek mükemmel dindar olmak değildir. Gitmemek için de dinsiz olmaya gerek yoktur.
Yapılıyor bari içleri dolsa...O da yok.Bomboş. Müslüman olmaya geldi mi laf,mangalda kül bırakmaz milletimiz ama bir doğunca göbek bağı gömülür bir de musalla taşında durur işte.
Karadeniz'de bir yer.İşte sorun da orada ya...Cumadan cumaya,Ramazan ayından Ramazan ayına,bayramdan bayrama...
Cami yapmayalım bundan sonra okul açalım ya da kütüphane kuralım dese biri hemen dinsiz yaftası yer.
Camiye gitmek mükemmel dindar olmak değildir. Gitmemek için de dinsiz olmaya gerek yoktur.
Yapılıyor bari içleri dolsa...O da yok.Bomboş. Müslüman olmaya geldi mi laf,mangalda kül bırakmaz milletimiz ama bir doğunca göbek bağı gömülür bir de musalla taşında durur işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?