Ortalığı karıştıran secde fotoğrafı!Ocak 23, 2014

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Ortalığı karıştıran secde fotoğrafı!Ocak 23, 2014
AKP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın seçim bürosu önünde çekilen bu fotoğraf, ortalığı karıştırdı.
Deniz AYHAN/Sozcu.com.tr
AKP Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 30 Mart seçimleri için AKP’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Erkoç, adaylık sürecinde Trabzon Caddesi üzerine bir seçim bürosu açtı. Erkoç’un seçim bürosunun önünde çekilmiş bir kare ise, sosyal medyayı adeta salladı. Büyük tepkilere yol açan karede, Bahçelievler Camii yanındaki Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafının önünde vatandaşlar secde ediyordu.

CHP İstanbul Milletvekili ve emekli müftü İhsan Özkes bu fotoğrafa tepki göstererek, “AKP tabiri caizse dini konuları istismarda zıvanadan çıktı. Pervasız bir şekilde dini değerlerimizi kendi emelleri amaçları için kullanıyorlar. Bu görüntü hoş bir görüntü değil.” dedi.
“FOTOĞRAF ÖNÜNDE SECDE MEKRUHTUR”
Caminin hemen yanında Erdoğan fotoğrafının olmasının doğru olmadığına vurgu yapan Özkes, “Camiye sığmayan insanların, Erdoğan fotoğrafının önünde adeta secde ediyormuş gibi bir görüntü oluşturması doğru değil. Zaten bizim dinimize göre fotoğrafa karşı, hangi fotoğraf hangi resim olursa olsun, secde etmek mekruhtur.” dedi.
GEÇMİŞTE DE ÖRNEKLERİ MEVCUT
Geçmişte şimdiki AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun “Allahın sıfatları olan ilebelet, ebedi sıfatlarını Başbakan Erdoğan’a verdiğini; AKP Milletvekili Fevai Arslan’ın Başbakan’ın Allah’ın tüm vasıflarını kendisinde topladığını söylediğini ve yine geçtiğimiz yıllarda AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser’in, “Biz Başbakana o kadar aşığız ki adeta ikinci peygamber gibi görüyoruz” şeklinde konuştuğunu hatırlatan Özkes, “Seçim sürecine girildi, bu seçim sürecinde AKP her zaman yaptığı gibi; din, iman, cami, Kuran, Allah, peygamber söylemine iyice sarılacak, burada en önemli şey dinin zarar görmesi.” dedi.
“AKP HASSAS KONULARIN ÇEVRESİNDE DOLAŞIYOR”
“Allah’a ait olan vasıfların, tevekkülün son yıllarda özellikle Başbakan’a yüklenmeye çalışılması, ister istemez bu fotoğrafa da “ne oluyor” dedirtiyor.” diyen Özkes, “Aslında camiden uzak bir yere fotoğrafı koymuş olsalardı, cami cemaatinin secde edeceği bir yerde bunu koymuş olmasalardı bu konular olmayacaktı. Ama AKP hep bu hassas konularla siyaset üretme amacında olunca elbette bunların yanlışlığını ortaya koymak da gerekiyor. Cenabı Allah Cumhuriyeti bunların şerrinden korusun” diye konuştu.
“VATANDAŞ GELİP NAMAZA DURMUŞ”
AKP Kahramanmaraş Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise bu kareyle ilgili konuşulanları kınadığını, çok üzücü bulduğunu belirtti.
Erkoç, “Namaz kılan vatandaşların olduğu yer kaldırım. Arkadaşlarımız seçim bürosunu kapatıp namaza gittiğinde, seccadelerini de seren vatandaşlar orada namaza durmuş. Biz seçim büromuzu açtığımızda binamıza ve kenarına Başbakan’ın ve benim resimlerimizi YSK’nın izni doğrultusunda astık. Bu resimlerin kılıfı da var.
Burası bir yol, burada namaz kılanlar da AKP’li değil, yoldan geçen-namaza geç kalan vatandaşlar. Bu sansasyonları yapanlar, sosyal medyada bu kareyi paylaşanlar art niyetli insanlar. Çok ayıp, çok üzücü bir durum. Bunları kınıyoruz.” dedi.

sözcü

Bu nedir Allah aşkına ,bu adam kim ki önünde secde ediliyor!!!!!!
Hangi ruh halidir bu insanlardaki soruyorum,biz bişey deyince suçlu oluyoruz.
Bir AKP li arkadaş cevap versin rica edicem,nedir bu yapılanın adı????

Bu nedir Allah aşkına ,bu adam kim ki önünde secde ediliyor!!!!!!
Hangi ruh halidir bu insanlardaki soruyorum,biz bişey deyince suçlu oluyoruz.
Bir AKP li arkadaş cevap versin rica edicem,nedir bu yapılanın adı????

Bundan önce peygamber ilan ediliyordu ama en son "Allahın tüm vasıflarını üzerinde toplayan adam" olarak terfi etti..Sen de kim ki diyorsun parkun..Aşkolsun

Ona dokunmak ibadettir..
Allah'ın bütün vasıflarını taşıyor..dan sonra,

bu tam olarak sıradaki görüntüydü..bundan sonra da aslında Allah bu insanın bedeninde ülkemizi şereflendirdi... gibi bir şey bekliyorum.. Ciddi ciddi bu olacak bekliyorum
buraya da yazıyorum

(konu dışı parkon site yorumlarını beğenmeme izin vermiyorrr napsam olmadı)

Cehalet mi desem, körü körüne yapılan birşey mi desem Saçmalık

bu nedir a dostlar?
biri bana açıklayabilir mi?
ya da dur ya neyini açıklayacan, ne içiyorlarsa istiyorum valla...

Müslümanız diye geçinen insanlar işte.. Peygamberleri saf dışı bırakmaya çalışıp bu insanı peygamber ilan edenler...
Neyse diyecek çok şey varda yeri değil

Ya şimdi siz cidden bu insanların , şöyle cam kenarından ya da en ön masadan yer ayırtır gibi , Erdoğanın resminin önüne geçip , ona kulluk ettiklerini göstermek için namaz kıldıkları mı düşünüyorsunuz ?

Oysa paylaşımdaki yazıda CHP milletvekili ne güzel anlatmış durumu , yazıklar olsun bu adamlara dememiş , ayıp be Akp o cami duvarında Erdoğanın resminin işe ne demiş ?

Harbiden ayıp çünkü. İşin b... çıkarmak , değerlere saygı göstermemek . O seçim bürosunun görevlileri bilmezler mi o cami her cuma dolup taşar , insanlar kaldırımda namaz kılar yer bulamayıp...

Bilir ama tüm yollar benim der asar resmi.

Üşenmedim bu Kahramanmaraş Bahçelievler camiisini de araştırdım , girişine çıkışına baktım . Güzel camii bu arada .

Ha bir ayıpta elbette o cemaate , muhtemelen son dakika farza yetişme telaşı ile buldukları yere dizilmişler , dinen mekruh olduğunu bile bile mi değil mi bilmem de , içlerinden illa ki biri bu resmin önünde kılınmaz diyebilmeliydi ?

Afiş olsa sökersin , yani ben olsam sökerdim .Farz kaçacak yemişim seçim çalışması resmini .

Yazıda zaten senin açıkladığın şekilde açıklanmış durum Aus.
Sorun yok mudur şimdi?
O cemaat orda asılı olan resim Başka birinin olsa indirir miydi, indirmez miydi?
Bir resmin önünde namaz kılmak varmıdır bizim dinimizde?
Şu resimde duran Atatürk olsa yer yerinden oynardı bu memlekette.cami duvarı dense, cami duvarına asan CHP veya MHP zihniyeti diye demedik laf bırakılmazdı.puta yapar bile olduk hatırlarsan bu forumda.
Hiç savunulur tarafı olmayan bir resimdir bu kusura bakma

Kâfirun Sûresinin Anlamı (Manası)

« De ki: Ey kafirler, ben sizin tapmakta olduğunuz putlara tapmam. Siz de benim mâ'buduma tapanlardan değilsiniz. Ve ben sizin taptıklarınıza asla tapıcı olmadım. Siz de benim mâ'buduma tapıcılardan değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana. »

Evet parkon aynen dediğin gibi , yazıda geçenlerle (çok az bir kısmı hariç) aynı şeyi söyledim hatta şuan yazdığın mesajınla da aynı şeyi söylüyorum .

Sorun yok mudur demişsin ?

Sorun olmaz olur mu ? Yazdım işte.

Sorun o resmi cami duvarına asanlarda .

Sorun o cemaatin koskoca resim önünde secdeye durmanın mekruh olduğunu bilmemesinde ya da bilseler de şartları zorlamamalarında .

Ama tek fark , ben çıkıpta bu insanlara Erdoğana secde etmek ''niyeti'' ile orada namaza durdular demem , diyemem.Zan kullanmam gereken durumlarda hüsnü zan kullarım genelde.

Ha , diyelim ki tam da seçim zamanı aynı olay CHP afişi ve Kemal Kılıçdaroğlunda gerçekleşsin , tepkim yine değişmez , o afişi oraya asanlara ve cemaatin orada namaz kılmasına laf ederim ama Kılıçdaroğluna secde ediyorlar
, gözleri dönmüş demem .

Atatürk resmi olsa demişsin , ben zamanında böyle bir video izledim . Gördüğün üzere hiçte yer yerinden oynamadı , nette belki hala vardır .

Grupların ya da şahısların münferit hareketleri bir topluluğa malolunca üzülüyorum ben .

Bu cemaate resmi oraya kendileri asıp önüne secdeye geçse inancım gereği sapkınlıkla çok rahat suçlardım onları.

Demek ki AKP halk Erdogan'a tapinsin istemis, o yuzden cami duvarina kendi liderlerinin fotografini asmislar, milletin orada namaza durdugunu bile isteye... isin ozu bu o zaman... Onlarin Allah'i belli. Ister istemez aklima bir atasozu geldi bu durumda: "Eceli gelen kopek cami duvarina isermis" Cuk oturdu...

:26: Senin üzerinden konuşuyorum ama tabii ki belli bir kesimi kastediyorum, üzerine alınma.
Çok değil 6 ay önce bir BIRA kutusu meselesi vardı hatırlar mısın?
Fotoğrafın nerde çekildiği, kim tarafından çekildiği ve en önemlisi ne zaman çekildiği bile belli değilken; milyonlarca gezi protestocusu " dine saygısızlıkla, ahlaksızlıkla" suçlandı yüm AKP liler ve başbakanımız tarafından.
"Camiye ayakkabıyla girmişler" diye yer yerinden oynsmadımı bu ülkede?
O zaman bu fotoğrafa daha büyük tepki verilmeli değil mi?
Nerde o din tüccarları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…