- 27 Aralık 2011
- 63.350
- 61.081
- 898
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:26:
Senin üzerinden konuşuyorum ama tabii ki belli bir kesimi kastediyorum, üzerine alınma.
Çok değil 6 ay önce bir BIRA kutusu meselesi vardı hatırlar mısın?
Fotoğrafın nerde çekildiği, kim tarafından çekildiği ve en önemlisi ne zaman çekildiği bile belli değilken; milyonlarca gezi protestocusu " dine saygısızlıkla, ahlaksızlıkla" suçlandı yüm AKP liler ve başbakanımız tarafından.
"Camiye ayakkabıyla girmişler" diye yer yerinden oynsmadımı bu ülkede?
O zaman bu fotoğrafa daha büyük tepki verilmeli değil mi?
Nerde o din tüccarları?
Bu resmin altındaki yorumlara gülüyorum bazen sosyal medyada ; ya da haberi kullanan basına ,
Erdoğanın resmi önünde namaz kılan Akp seçmeni denmiş . Ne ara çıkardınız adamların seçim şecerelerini ?
Ya bu arada bu olay bir yaraya daha parmak bastı , adım başı cami var deniliyor ama cemaat cuma günleri hep sokaklarda , sığmıyorlar avlular taşıyor .
Demek 5 vakit camiye gitse bu insanlar , adım atılmayacak yollarda . Demek ki neymiş , hala yeterli sayıda ibadet meskeni yokmuş bazı yerlerde .
buradan bütün yorum yapan arkadaslara ozellıkle benım yorumuma hıhı photoshoptur dıyen arkadasa sesleniyorum;
yasadıgımız kara parçasının üzerinde sağa yada sola ait olmadan allahın verdiği ve devletın bizlere tanıdıgı iradeyle düşüceleri açıklamak buradada mı suç artık?
burada akp antisempatizanı arkadaşlar neden mustafa sarıgulun konusma yapacagı konferansta ATATÜRKün fotografını asacagız deyıpte sarıgulun fotografının asıldıgının cevabını versınler. bu camı olayını yazan gazete bunu neden yazmadı ? yoksa trt ye cıkmadımı bu haber de ? hanı tarafsız medya nerede kaldı?
neden körü körüne bir partinin arkasından koyun sürüsü gibi gidiyorsunuz? ve neden ATATÜRK olayından sonra cami fotoğrafı gündeme çıktı ve neden tam da seçim dönemi ?
biriside demişki namaz kılanlar zaten akp li. nereden biliyorsunuz ?
bu kadar saçma sapan konuşmayın gerçekçi olun. işinize gelince dünyayı kurtarıyorsunuz görüşlerinizle ama savundugunuz görüşteki partının geçmişte ve bugünde yaptıklarına ses çıkartmıyorsunuz.
gerçekçi olun gerçekçi... hı hı demekle hö hö demekle işler çözülmez.
bu arada ne akp sempatızanıyım ne de chp ne mhp ne de baska partı...
Sanırım aslında hepimiz orda namaz kılan cemaat konusunda hemfikiriz çünkü özellikle Cuma namazı zamanlarında kendi ve avlusu küçük camiilerde sıkça rastladığımız bir manzaradır, cemaatin camii dışında camiiyle dipdibe kaldırımlarda namaz kılması.
Burda sorun namaz kılan cemaat değil, parti ilçe teşkilatının camii duvarına o fotoğrafı asması, o camii'nin her cuma dolup taştığı, avlusunun, çevresindeki kaldırımların namaz kılmak isteyen cemaatle dolduğu bilinir, cemaate ve namaz kılma kaidelerine saygı icabı farklı bir yere asılabilirdi fotoğraf.
Biz ki namaz kılınacağı vakit evdeki fotoğrafları ya kaldırır ya üstünü birşeyler örteriz, cuma namazı vakti üstüne birşey örtülebilirdi.
Ama şu da var ki evlerde namaz kılınırken şunun üstünü bir zahmet örtüver diyebilirken o fotoğraf içinde rica edebilirlerdi, neden rica etmediler ki?