• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortalığı karıştıran secde fotoğrafı!Ocak 23, 2014

Dıkkat haberi yayınlayan gazete. Hangi goruse sahip oldugu asıkar.niçin bu gazetede var haber baska gazetelerde medya ve yayın organlarında yok. Yada bu durum photoshop olabilirmi ? Her gordugunuze her duydugunuza inanmayın ne sağdan ne soldan. Karalama kampanyalarına dahil olmayın. Gözünüz açık kulagınız dikkatte olsun...

Her duyduğuna (üstleri çıplak ellerinde eldiven otuz kırk adam başörtülü bir bacıya saldırdılar) ve her gördüğüne (camideki bira kutusu) inananlara söylemek lazım bunu.

AKP içinden bir milletvekili, "Başbakanımız Allah'ın tüm sıfatlarını üzerinde toplamıştır" dedikten sonra, Başbakan da bu konuya "Sen ne diyorsun bre gafil!" gibi bir cevap vermedikten sonra, hiçbir mantıklı insan, artık bir fotoya veya gazete haberine ihtiyaç duymaz.

Her duyduğuna (üstleri çıplak ellerinde eldiven otuz kırk adam başörtülü bir bacıya saldırdılar) ve her gördüğüne (camideki bira kutusu) inananlara söylemek lazım bunu.

AKP içinden bir milletvekili, "Başbakanımız Allah'ın tüm sıfatlarını üzerinde toplamıştır" dedikten sonra, Başbakan da bu konuya "Sen ne diyorsun bre gafil!" gibi bir cevap vermedikten sonra, hiçbir mantıklı insan, artık bir fotoya veya gazete haberine ihtiyaç duymaz.

Şu yazılan yorumun üzerine daha birşey yazılmaz ama dediğini gibi camide bira içtiler iddasını kararı çıktı ama üzerinden 30 cuma geçen ve cuma günü fotografları yayınlayacagız dıyen basbakan dahıl vayy kafirlerrr camıde bıra ıctıler dıyenlerden çıttt çıkmadı .Şimdi gelmiş bize araştırın her soylenene inanmayın diye akıl veriliyor.Evet bende bu samimiyete inandım!

Ben yetersiz sayıda cami olduğuna inanmıyorum. (...)

(...)
Demek 5 vakit camiye gitse bu insanlar , adım atılmayacak yollarda . Demek ki neymiş , hala yeterli sayıda ibadet meskeni yokmuş bazı yerlerde .

(...)
Yeteri kadar CAMİİ vardır belkide,planlaması yanlış yapılıyordur diye düşünüyorum.
(...)

2012 yıl sonu itibariyle Türkiye'de 84.684 cami bulunuyor. 349 kilise, 38 sinagog var.
Karşılaştırma için fikir verebilir belki, yine 2012 yıl sonu itibariyle Türkiye'de 32.108 ilköğretim okulu bulunuyor. Bunların sadece 22 tanesi azınlık (Rum, Ermeni ve Musevi) okulu. Yani ülkede ilköğretim okulu sayısının 2.6 katı cami var.

Camilere genellikle erkeklerin gittiği genellemesinden yola çıkarsam, ülkede 14 yaş üstü 28.277.786 erkek var (70-80-90 yaş grupları ve gayrimüslimler dahil). Oranlarsak, ülkede 14 yaş üstü her 333 erkeğe bir cami düşüyor.
2012 sayımına göre 5-14 yaş grubu nüfusu 12.658.222. Yani ülkede 394 öğrenciye bir ilköğretim okulu düşüyor.

Fotoğrafın çekildiği Kahramanmaraş'ta ise 1.301 cami var. Şehrin toplam nüfusu 1.063.174. Erkek nüfusu ise 539.998. Bu erkek nüfusunun 111.180 kişisi 0-14 yaş grubu. Dolayısıyla bunu da çıkartırsam 14 yaş üstünde 329 erkeğe 1 cami düşüyor. (70-80-90 yaş grubunu ve olası gayrimüslim nüfusu dahil)

Rakamlar bunlar. Cami sayısı şehir/nüfus oranlarına göre azlık veya çokluk gösterebilir, tek tek hesaplamadım. Ama ülke genelinde cami sayısının azlığı veya çokluğu herkesin kendi karar vereceği bir konu. Ben sadece rakamları göstermek istedim.

Son düzenleme:
Evet Türkiyede yeterli cami yoktur. Hala adam başına bir tane düşecek sayıya ulaşılmamıştır zira:19:

Yahu sağlık ocağı, okulu olmayan köylerde bile 2-3 tane cami var. Arabistanda bile yoktur bu kadar cami.

Gidin bakın o tıklım tıklım camilere ayrıca, cuma günleri hariç bomboş.
Artı ibadet evde de yapılabilir, illa camiye ihtiyaç yoktur.

Ama yeterli iş alanlarının olmayışının ve devamında süregelen açlığın evde yapılabilecek bir çözümü yok bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafın çekildiği Kahramanmaraş'ta ise 1.301 cami var. Şehrin toplam nüfusu 1.063.174. Erkek nüfusu ise 539.998. Bu erkek nüfusunun 111.180 kişisi 0-14 yaş grubu. Dolayısıyla bunu da çıkartırsam 14 yaş üstünde 329 erkeğe 1 cami düşüyor. (70-80-90 yaş grubunu ve olası gayrimüslim nüfusu dahil)

R.

ben şu anda tatil için ailemin yanındayım maraşta 3 yıl önce taşındılar buraya
ama bu kadar cami nerde var anlamadım eğer tüm köyler vs dahil olsa bile şaşırtıcı bi rakam
cuma günü herkes sokaklarda kaldırımlarda namaz kılıyo benim gördüğüm hatta biz geçen binadan çıkamadık cuma namazı yüzünden
gerçi bu kalabalıklar çarşıda bulunan camilerde oluyodur esnaf vs çarşıda olduğu için o yüzden normal

diğer konuda her mahallede bi cami olduğu için sayı bu kadar fazladır diycem ama her mahallede okul da oluyo normalde o yüzden şaşırdım rakama mahallede birden fazla cami oluyosa gereksiz

ayrıca şunu da belirteyim pekçok yerde camiler yardımlarla yapılıyo
benim dayım bikaç arkadaşıyla hem kendi hem eşinin köyüne baya güzel bi cami yaptırdı geçen yıl hayır olsun diye
maraştaki Abdülhamithan Cami var çok büyük güzel görünüyo sadece halktan gelen yardımlarla yapılmış komşumuz gezdirirken anlatmıştı
bu kadar cami olmasının sebebi bundan kaynaklanıyoda olabilir diye düşündüm
insanlar hayır olsun diye önce cami yaptırmak akıllarına geliyo sanırım

ama yeteri kadar cami varsa ekstra yapılması gereksiz daha başka şeylere yönelebilirler

Son düzenleme:
ben şu anda tatil için ailemin yanındayım maraşta 3 yıl önce taşındılar buraya
ama bu kadar cami nerde var anlamadım eğer tüm köyler vs dahil olsa bile şaşırtıcı bi rakam
cuma günü herkes sokaklarda kaldırımlarda namaz kılıyo benim gördüğüm hatta biz geçen binadan çıkamadık cuma namazı yüzünden
gerçi bu kalabalıklar çarşıda bulunan camilerde oluyodur esnaf vs çarşıda olduğu için o yüzden normal
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 istatistiklerinde verdiği rakam.

şaşırdım cidden en azından cami sayısıyla okul sayısının aynı ya da yakın olması gerekirdi

Kahramanmaraş'ta ilköğretim okulu sayısıyla cami sayısı arasında fark yok. Okul/cami oranını ülke çapında vermiştim. Karışıklık olmasın :)

Ülkedeki cami sayısının yeterliliği/yetersizliği konuşulunca önce genel bir istatistik vermek istedim.

Kahramanmaraş'ta ilköğretim okulu sayısıyla cami sayısı arasında fark yok. Okul/cami oranını ülke çapında vermiştim. Karışıklık olmasın :)

Ülkedeki cami sayısının yeterliliği/yetersizliği konuşulunca önce genel bir istatistik vermek istedim.

ben de tr genelini kastettim canım sadece maraşı söylemedim :1:
genel anlamda az olmasına şaşırdım doğrusu

Ben Fatih'te oturuyorum cevremde adim basi cami var gecen esimle saydik 5 dklik yurume mesafemizde 6 tane cami var hepsine ayni uzakliktayiz hemen hemen ve cogu malesef bos.

33 cami mi
hangi şehir orası ya o kadar camiye kim gidiyo ki

Karadeniz'de bir yer.:6: İşte sorun da orada ya...Cumadan cumaya,Ramazan ayından Ramazan ayına,bayramdan bayrama...:12:

Cami yapmayalım bundan sonra okul açalım ya da kütüphane kuralım dese biri hemen dinsiz yaftası yer.

Camiye gitmek mükemmel dindar olmak değildir. Gitmemek için de dinsiz olmaya gerek yoktur.

Yapılıyor bari içleri dolsa...O da yok.:ssz: Bomboş. Müslüman olmaya geldi mi laf,mangalda kül bırakmaz milletimiz ama bir doğunca göbek bağı gömülür bir de musalla taşında durur işte.

Karadeniz'de bir yer.:6: İşte sorun da orada ya...Cumadan cumaya,Ramazan ayından Ramazan ayına,bayramdan bayrama...:12:

Cami yapmayalım bundan sonra okul açalım ya da kütüphane kuralım dese biri hemen dinsiz yaftası yer.

Camiye gitmek mükemmel dindar olmak değildir. Gitmemek için de dinsiz olmaya gerek yoktur.

Yapılıyor bari içleri dolsa...O da yok.:ssz: Bomboş. Müslüman olmaya geldi mi laf,mangalda kül bırakmaz milletimiz ama bir doğunca göbek bağı gömülür bir de musalla taşında durur işte.

Hemen istatistik çıkartayım:27::27:

canım daha önce de yazdım biraz da insanlar kendileri yaptırıyo
hayır işlemek diyince özellikle anadoluda akla direk cami çeşme yaptırmak geliyo
okul yaşlı evi vs bu tarz şeyler akla gelmiyo
benim büyük dayım da bağış toplayarak iki cami yaptırdı mesela devletten destek almadılar bi sürü para harcadılar
pek çok yerde böyle bence
her yer boş camilerle doluyo keşke kullansalar ama kullanan çok az
zaten tıkış tıkış olan yerler çarşı merkezleri o da cuma günleri
millet o kadar cami varken yine kaldırımda kılmak zorunda kalıyo

Fatih'te otururken Sabah ezanları bitmek bilmezdi. Bir cami biter diğeri başlardı. Hepsinin sesi birbirine girer. O ezan sesi gürültüye dönerdi sadece. sloganımız da her sokak başına bir cami. Uzun sokaklara 3.

Adamlar alelacele cumayi kacirmamak icin namaza durmuslar, niyetleri tabiki tayybe secde etmek olamaz, hic mi cuma vakti sokaga cikmadiniz, mesala pendik de carsi caminin ara sokaklari dükkanlarin önü sokaklar hep dolar, kimsede sagdaki soldaki afislere takilmaz. sokak bu sonucta napsinlar. hepiniz seyhülislam kesilmis milletin akidesini elestiriyorsunuz.

diger yandan kisiler sevdigi lideri sevmek konusunda asiraya gidebiliyor, bu bizim ülkemizde yabanci oldugumuz bi durum degil.
tayyip erdogan da bunlardan biri, biri cok sever öteki de küfreder. adam on yildir iktidar da tepki gösteren muhalifi oldukca yüceltende olacaktir.

ben o resmin oraya maksatlı asıldığını düşünüyorum.o afişi oraya asanlar bilmiyorlar mı insanların dışarıda da namaz kıldıklarını,peki bir resim karşısında namaz kılınmayacağınıda mı bilmiyorlar:31:

tayyip erdoğan onlarca sözle ilahlaştırılıyor ama bu yapılana ses çıkaran yok.çünkü hoşlarına gidiyor.kendisi de bu söylemlere gevrek gevrek gülüyor:31:

ilahlastirilan kisiyi seviyorsak bu hosumuza gidiyor, her firsatta sikayet icin mezarina kosuyoruz. her yere heykelleri dikiliyor hem de kendisi yasar iken "türkün amentüsü " diye alternatif amentüler yaziyoruz.
Celal Nuri Bey’in de bir “Amentü”sü vardı:

“Inandım, iman getirdim Halk Fırkası’na (CHP), Halk Fırkası’nın meb’uslarına, meb’usların yapacağı kanunlara, naşir-i efkarı olacak (fikrini yayacak) gazetelere, inanıp inanmayanlar için er-geç bir yevm-i sual (sual günü) geleceğine inandım.”[4]

Yusuf Ziya Ortaç, “Atatürk’e Ekber!” diye saçmalayabiliyordu:

“Atatürk’e Ekber!
Atatürk’e Ekber!
ancak O var: Atatürk!
Evliya odur, peygamber odur, sanatkâr Atatürk,
Tarihe hakim, zekâya önder, doğma serdar Atatürk,
Bunları geçti insan büyüğü: Kendi kadar Atatürk!”[6]

bunun gibi örnekler cok da vakit ilerledi google yazin bakin.

ama kisiden hazetmiyorsak cik cik cikkkk tapiyorlar cahiller:20:

Back