- 17 Şubat 2013
- 5.270
- 2.007
- 373
- Konu Sahibi soslusarma
-
Çavdar ilk okuduğumuz kitabıydı ya ondan da çok güzel gelmiş olabilir bizeevetttt
Çavdar Tarlasında Çocuklardan sonra yazarı çok sevip merak etmiştim
Çavdar daha güzel tabi ama bu kitabı da çok hoşuma gitmişti
kitabın adı niye çavdar tarlası.. dı bi alaka kuramadım konusuyla. unuttum sanırımÇavdar ilk okuduğumuz kitabıydı ya ondan da çok güzel gelmiş olabilir bize
bir kısımda çavdar tarlasına gidiyordu sanki ya da salladım mı bilemiyorum şu andakitabın adı niye çavdar tarlası.. dı bi alaka kuramadım konusuyla. unuttum sanırım
aslında bu kitaptaki çocuğun hayaliyle alakalıkitabın adı niye çavdar tarlası.. dı bi alaka kuramadım konusuyla. unuttum sanırım
aslında bu kitaptaki çocuğun hayaliyle alakalı
‘’... büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta –yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey.’’
ilk çevirisi ''gönülçelen'' adıyla yapılmış bu arada...
Holden'ı çok seviyorumaslında bu kitaptaki çocuğun hayaliyle alakalı
‘’... büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta –yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey.’’
ilk çevirisi ''gönülçelen'' adıyla yapılmış bu arada...
gözün aydın kuzumBebeklerim geldiiii
Güneş çavmasını sonunda bende okuyacağım.
Evet temin etti D&R iki kitapta aynı anda geldi.gözün aydın kuzumama senin beklentin çok yüksek bence onu düşür biraz
ilk kitabı bulabildin mi sonunda?
beklentisiz okuyanla genelde beğendi de beklentiyle okuyanlar sevmedi pekEvet temin etti D&R iki kitapta aynı anda geldi.
Beklentim yüksek nasıl düşürsem ki ama iş yerinde başlamıyorum okumaya. Yarın keyifle okumaya başlamak istiyorum çayımla kahvemle.
Biraz başladım. Çevrem boşalsa hemen okuyacağım. Seveceğimi düşünüyorum. İnatlabeklentisiz okuyanla genelde beğendi de beklentiyle okuyanlar sevmedi pek
ev buldunuz musoslusarma bende ramazan sonrası bakarım artık.gözümde büyüyor taşınma olayı. bi ev bulsam 4 5 sene otursam
biz sarıyere tasınacagız benim buyuk kız 2 sene burslu okuyacak .semti de seviyorum daha yesil bir bölge.ıns uygun bir yer buluruz.Bugün bakmaya başlayacak canım eşim. Bu hafta sonu net bir karar veririz gibi geliyor. Ben de diyorum lojman çıkana kadar otursak diyesiz hangi semte gideceksiniz belli mi
Bir uçtan diğerine olduk desene.biz sarıyere tasınacagız benim buyuk kız 2 sene burslu okuyacak .semti de seviyorum daha yesil bir bölge.ıns uygun bir yer buluruz.
umarım lojmanda kısa surede cıkar kira ödemek çok zor..
TATLIM SEN YA DA EŞİN DE Mİ HAVALALANINDASINIZ?Bir uçtan diğerine olduk desene.
İnşallah canım sizin adınıza hayırlısı olur. Lojman için epey bekleyeceğiz sanırım belli bir hizmet süresini doldurması gerekiyormuş. Bir de sıra bekleme olayı var tabii. Sanırım beş yıldan önce çıkmaz. Kuzenim havaalanında memur on yıl oldu nerdeyse ancak bu sene çıktı lojman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?