• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
kitabın adı niye çavdar tarlası.. dı bi alaka kuramadım konusuyla. unuttum sanırım
aslında bu kitaptaki çocuğun hayaliyle alakalı

‘’... büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta –yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey.’’

ilk çevirisi ''gönülçelen'' adıyla yapılmış bu arada...

‘’... büyük bir çavdar tarlasında oyun oynayan çocuklar getiriyorum gözümün önüne. Binlerce çocuk, başka kimse yok ortalıkta –yetişkin hiç kimse, yani- benden başka. Ve çılgın bir uçurumun kenarında durmuşum. Ne yapıyorum, uçuruma yaklaşan herkesi yakalıyorum; nereye gittiklerine hiç bakmadan koşarlarken, ben bir yerlerden çıkıyor, onları yakalıyorum. Bütün gün yalnızca bu işi yapıyorum. Ben, çavdar tarlasında çocukları yakalayan biri olmak isterdim. Çılgın bir şey bu, biliyorum, ama ben yalnızca böyle biri olmak isterdim. Biliyorum, bu çılgın bir şey.’’

cok güzelmiş bu kısmı nasıl unutmuşum.tesekkurler paylaşım için

Holden'ı çok seviyorum
ruh hastası manyak :KK37:

zoraki okuyorum bu ara kafamda kırk tilki :sopa: şu taşınma işini halletsek de bir hayırlısıyla :işsiz:

gözün aydın kuzum:spor: ama senin beklentin çok yüksek bence onu düşür biraz :duduk:
ilk kitabı bulabildin mi sonunda?
Evet temin etti D&R iki kitapta aynı anda geldi.
Beklentim yüksek nasıl düşürsem ki ama iş yerinde başlamıyorum okumaya. Yarın keyifle okumaya başlamak istiyorum çayımla kahvemle.

Evet temin etti D&R iki kitapta aynı anda geldi.
Beklentim yüksek nasıl düşürsem ki ama iş yerinde başlamıyorum okumaya. Yarın keyifle okumaya başlamak istiyorum çayımla kahvemle.
beklentisiz okuyanla genelde beğendi de beklentiyle okuyanlar sevmedi pek :KK14:

ev buldunuz mu soslusarma soslusarma bende ramazan sonrası bakarım artık.gözümde büyüyor taşınma olayı. bi ev bulsam 4 5 sene otursam

Bugün bakmaya başlayacak canım eşim. Bu hafta sonu net bir karar veririz gibi geliyor. Ben de diyorum lojman çıkana kadar otursak diye :işsiz: siz hangi semte gideceksiniz belli mi

Bugün bakmaya başlayacak canım eşim. Bu hafta sonu net bir karar veririz gibi geliyor. Ben de diyorum lojman çıkana kadar otursak diye :işsiz: siz hangi semte gideceksiniz belli mi
biz sarıyere tasınacagız benim buyuk kız 2 sene burslu okuyacak .semti de seviyorum daha yesil bir bölge.ıns uygun bir yer buluruz.
umarım lojmanda kısa surede cıkar kira ödemek çok zor..

biz sarıyere tasınacagız benim buyuk kız 2 sene burslu okuyacak .semti de seviyorum daha yesil bir bölge.ıns uygun bir yer buluruz.
umarım lojmanda kısa surede cıkar kira ödemek çok zor..
Bir uçtan diğerine olduk desene.
İnşallah canım sizin adınıza hayırlısı olur. Lojman için epey bekleyeceğiz sanırım belli bir hizmet süresini doldurması gerekiyormuş. Bir de sıra bekleme olayı var tabii. Sanırım beş yıldan önce çıkmaz. Kuzenim havaalanında memur on yıl oldu nerdeyse ancak bu sene çıktı lojman

Bir uçtan diğerine olduk desene.
İnşallah canım sizin adınıza hayırlısı olur. Lojman için epey bekleyeceğiz sanırım belli bir hizmet süresini doldurması gerekiyormuş. Bir de sıra bekleme olayı var tabii. Sanırım beş yıldan önce çıkmaz. Kuzenim havaalanında memur on yıl oldu nerdeyse ancak bu sene çıktı lojman
TATLIM SEN YA DA EŞİN DE Mİ HAVALALANINDASINIZ?

Back