- 17 Şubat 2013
- 5.270
- 2.007
- 373
- Konu Sahibi soslusarma
-
Midori yi sevmedim ben. her şeye tripli. kendi kendine yazıp çizip oynadı
Ben onu biraz ailesine verdim bu durumunu, boşvermiş gibi davranıp aslında içindeki o büyük sevgisizliği örtpas ediyormuş gibi geldi. Bir cümlesi vardı babasının annenizi kaybedeceğime keşke sizi kaybeyseydim tarzında, bir çocuğun kaldırabileceği bir cümle değildi bana göre. Hayatta tek başına kalmışlığını gösteriyordu, ablası zaten sürekli nişanlısıyla gezip duruyordu.
evet bak bunda çok haklısın. babasının öyle demesine çok üzülmüştüm sanki bana denmiş gibi.
evet ben de uydurduğunu düşündüm. sanki öyle yaparak Vatanabe'nin daha çok ilgisini çekmek ister gibiydi.İlk başta bende sevememiştim ama ilerleyen sayfalarda ilgimi çekmeye başladı yani o da çok değişik bir kız ve o da sorunlu mesela bana erkek arkadaşı yokmuş da uyduruyormuş gibi geldi ve bir çok konuda uyduruyırmuş gibi geldi ama ysşadıkları zor bir çeşit başa çıkmaydı sanırım bunlar
Bana mesela bunu da uydurmuş gibi geldi annesini kaybedip babasınıda kaybedeceğini bildiği için zihnin de onu kötüleştirmeye çslışmış ki öldüğü zaman daha az üzülsün tabi bana öyle gelmiş te olabilir belki de sadece beynindeki kitle babasının düzgün düşünmesini engellemiş olabilirevet bak bunda çok haklısın. babasının öyle demesine çok üzülmüştüm sanki bana denmiş gibi.
o da öyle olabilir, çok mantıklıBana mesela bunu da uydurmuş gibi geldi annesini kaybedip babasınıda kaybedeceğini bildiği için zihnin de onu kötüleştirmeye çslışmış ki öldüğü zaman daha az üzülsün tabi bana öyle gelmiş te olabilir belki de sadece beynindeki kitle babasının düzgün düşünmesini engellemiş olabilir
Murakami kitaplarından hangisini 2. olarak okumamı önerirsin. Hatta tamamının sıralaması da olursonu olmayan kitapları ben de seviyorum nedendir bilmem. merak ettiklerinle öylece kalıyorsun
ama düşünmüyorum da sonrasında acaba ne olmuştur diye, öylece bırakmak daha çok hoşuma gidiyor.
beni rahatsız eden cinsellikle ilgili kısımların çok sık geçmesiydi. çoğu kitapta, filmde ve dizide zaten karşılaşıyoruz sürekli.yani ilk defa bu kitapta okumuş değiliz
bilmiyorum ben anlaşılmaz bir biçimde seviyorum Murakami'yi. aynılığını, sıradanlığını, karamsarlığını... ki karamsarlık konusunda kendime benzetiyorum sanırım
özetle ilk okuduğumdaki tadı vermedi tabii ki ama yine de sevdim ikinci okuyuşta da.
Aynen bende öneri bekliyorumMurakami kitaplarından hangisini 2. olarak okumamı önerirsin. Hatta tamamının sıralaması da olurSenin önerinle yola çıkabilirim.
Murakami kitaplarından hangisini 2. olarak okumamı önerirsin. Hatta tamamının sıralaması da olurSenin önerinle yola çıkabilirim.
Aynen bende öneri bekliyorumsoslusarma dan
Teşekkürler canımo zaman kendi öncelik sırama göre yazıyorum
1q84
sınırın güneyinde güneşin batısında
sahilde kafka
renksiz tsukuru tazakinin hac yılları
yaban koyununun izinde
uyku
zemberekkuşunun güncesi
kadınsız erkekler
haşlanmış harikalar diyarı ve dünyanın sonu
koşmasaydım yazamazdım
rica ederim canımTeşekkürler canım
üçünü ayrı alınca da daha pahalıya geliyor1q84 e başlayacağımda tek kitap olarak aldım okuması çok zor geliyor kocaman olunca. Bir gazla başlayayım en iyisi.
buradayım canım....
yorumlamaya geçtik de görmedin mi acaba dedim?buradayım canım....
işteyim. yapılacak bir iki işim var. öbür ay yurtdışına çıkacağım. onun işlerini bitirmem gerek ancak canım da sıkkın bi taraftan...
kafam da deli sorular...
yok değil canım..yorumlamaya geçtik de görmedin mi acaba dedim?
inşallah tez zamanda hallolur sıkıntılarınçok önemli şeyler değildir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?