• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortak Okuma Etkinliği

hangi kitapları okuyalım?

• sefiller

OY: 9 39,1%
  • aşk ve gurur

OY: 5 21,7%
  • iki şehrin hikayesi

• nutuk

OY: 3 13,0%
  • büyük umutlar

• savaş ve barış

• varolmanın dayanılmaz hafifliği

• mandarinler

OY: 1 4,3%
  • oliver twist

• mülksüzler

OY: 6 26,1%
  • karanlığın sol eli

OY: 2 8,7%
  • fahrenheit 451

• iskambil kağıtlarının esrarı

• tutunamayanlar

OY: 8 34,8%
  • çalıkuşu

• saatleri ayarlama enstitüsü

OY: 8 34,8%
  • bereketli topraklar üzerinde

• aylak adam

• gazap üzümleri

OY: 7 30,4%
  • don kişot

• babaya mektup

OY: 1 4,3%
  • bir delinin anı defteri

• doktor çehovdan öyküler

OY: 0 0,0%
  • kalpazanlar

• selma ve gölgesi

• la-sonsuzluk hecesi

• imkansızın şarkısı

OY: 11 47,8%
  • gün olur asra bedel

• yabancı

• sodom ve gomore

• yüzyıllık yalnızlık

• budala

• bir idam mahkumunun son günü

• babalar ve oğullar

• vadideki zambak

• diriliş

• yaşlı adam ve deniz

• Ankete Katılan
    23
  • Anket Kapalı .
sanki Midori ile deneyeceği gibisinden bir şeyler yazdı yine de gibi hatırlıyorum ben. tam anlayamadım o kısmı ben de
Hani şu bütün önemli şeyler havada kalıyor sözü var ya doğruymuş en önemli yeri kısa kesti bence birde acaba niye herkes intihar ediyor acaba hastalıkları neydi ?

Hani şu bütün önemli şeyler havada kalıyor sözü var ya doğruymuş en önemli yeri kısa kesti bence birde acaba niye herkes intihar ediyor acaba hastalıkları neydi ?
Murakami kitaplarının geneli öyle. bir sonu yok :oops:
bence Naoko'nun asıl intihar nedeni İzumi nin ölümü.ondan sonra toparlanamadı bence

Ya bi de sizce midori be vatanabe mutlu oldular mı yani vatanebe bu satırları yazarken evli mutlu çocuklular mıydı?

Midorinin annesi beyinle ilgili bi hastalıktan öldü
Ben sürekli seksle ilgili konuşmalara takıldım. Ne kadar Rahat konuşuyorlar.
Evet bende onu merak ettim acaba o zamanın japonyasında da bu tarz konuşmalar normal miydi? Yoksa Haruki şimdiki zamanın rahatlığıyla mı böyle yazdı

Vatanabede gün gelip intihar etmiştir sanmıyorum Midoriyle mutlu olabileceğini.
Cinselliği konuşma şekilleri daha farklı olsa belki bu kadar rahatsız etmezdi. Kitabı basitleştiren unsur olsada sevdim.
Sonu belirsiz kitaplar daha çok hoşuma gidiyor sanırım. Gerisi bizim hayal gücümüzde..

Vatanabede gün gelip intihar etmiştir sanmıyorum Midoriyle mutlu olabileceğini.
Cinselliği konuşma şekilleri daha farklı olsa belki bu kadar rahatsız etmezdi. Kitabı basitleştiren unsur olsada sevdim.
Sonu belirsiz kitaplar daha çok hoşuma gidiyor sanırım. Gerisi bizim hayal gücümüzde..

sonu olmayan kitapları ben de seviyorum nedendir bilmem. merak ettiklerinle öylece kalıyorsun :kahve:
ama düşünmüyorum da sonrasında acaba ne olmuştur diye, öylece bırakmak daha çok hoşuma gidiyor.
beni rahatsız eden cinsellikle ilgili kısımların çok sık geçmesiydi. çoğu kitapta, filmde ve dizide zaten karşılaşıyoruz sürekli.yani ilk defa bu kitapta okumuş değiliz :halay:

bilmiyorum ben anlaşılmaz bir biçimde seviyorum Murakami'yi. aynılığını, sıradanlığını, karamsarlığını... ki karamsarlık konusunda kendime benzetiyorum sanırım :ıslık:
özetle ilk okuduğumdaki tadı vermedi tabii ki ama yine de sevdim ikinci okuyuşta da.

Bence unut cevabı yok :KK45:
Olsun canım biz birlikte buluruz cevaplarını yada hayal ederiz bu arada bence de naoka her türlü intihar edecekti olayın vatanabeyle alakası yok belki daha erken olmasını tetiklemiştir. Ama bence eni sonu zaten intihar edecekti

Kitabı hatırladığım kadarıyla böyle usul usul gitmişti, durağan, yormadan, heyecanlandırmadan
Tek düze diyebilirim.. Ama ben o tarz kitapları çok severim zaten
Naoko bence de eski sevdiceğinden sonra toparlanamadı gitti.. Zaten Vatanabe ile olmazlardı bence onlar
Vatanabe Midori ile daha iyi bi ikili bence..

selam kızlar. yorumlama başlayacak mıyız :KK51:
Vatanave Midori ile evlenip evlenmeyeceğini, Reiko hamile kalıp kalmayacağını öğrenmek isterdim.
Eskiden de Türk filmleri izlediğimde, sezercik anne ve babasıyla karşılaştıktan sonra nelerin olduğunu merak ederdim:KK51:
Annemde gerisi senin hayal gücüne kalmış, yep yeni bir hikaye yaratabilirsin demişti. :KK51:

Günaydınlar,

Bence de Naoko zaten intihar edecekti, hep ben onu bekleyerek okudum, o yüzden Vatanabe'den kaynaklı olduğunu düşünmedim hiç. Eski sevgilisinin intiharından sonra toparlanamadı ki öncesinde de ablasının intiharına tanıklık etmişti. Üstesinden kolay kolay gelebileceği durumlar değildi ve öyle de oldu zaten.

ben onu gününde alacaktım sana stokta yoktu :kahve:

bir sonraki kitap gününe nasip olur inşallah :-)
imkasızcılar neredesiniz? haydi toplaşalım süremiz doldu :sampiyon:

ilk taşı ben atıyorum. benim aklıma takılan bir şey var. Naoko sizce Vatanabe artık Midori ile olacağını söylediği için mi intihar etti yoksa içinde bulunduğu durumdan çıkamadığı için mi?

Naoko'nun aklında zaten intihar vardı bence o şaşırtmadı beni. kitapta tek nefret ettiğim nokta Vatanabe'nin Naoko'nun arkadaşıyla (adını unuttum, hani yaşı biraz ileri bir kadın vardı ya) yattığı sayfalardı. resmen kitabı görümce basitleştirdi. bide iyi bişeymiş, çok normalmiş gibi anlatılmıştı ona sinir oldum. kitabın sonunu tam hatırlayamadım ama Midori'nin yanına gitmiş miydi Vatanebe yoksa o kısımda mı havada kaldı?

Back