Ortak Okuma Etkinliği 2017

Bende yarın başlarım diye düşünüyorum Karamazov kardeşleri okumuştum oda baya zor ama güzeldi Budala ondan daha kolay diye söylemişti kardeşim bakalım artık

Yani budala ya ne diyeceğimi bilemiyorum
Ayni fikirdeyim diyologlar uzun olaylarin akişı yavas ama bunun yaninda okunuyor çok sıkıcı değil .... Şu an 304 deyim ćarşamba başladım galiba bu kitabi okumadan once kamelyali kafini okumamin iyi olacagini duymustum once kamelyali kadini okudum bende o cok akiciydi cok cabuk bitti bide budala icin hafta ici pek vaktim olmadi soyle oturim bi 100 sayfa okuyim kalkayim olay olmadi az az okuyunca bide ağır bi romanda hiç ilerlemiyor beni bu sıktı sanirim

Ve ben dayanamdim actim özetini okudum aslinda kitaplarin sonunun soylenmesinden nefret ederim ama budala icin gerek gordum en azindan olaylarin nasil ilerleyeecegini biliyorum artik:) bi 50 sayfa daha okuyup yaticam en azindan yarilayim

Bu ortak okuma olmasaydi kim bilir ne zama. Sira gelecekti:)

ben de işaretlemedim vallahi
budala 550
bu akşam keşke uzun uzun okuma imkanım olsa zira işte pek okuyabilcek gibi görünmüyorum
bitsin istiyorum artık ya

sf 70 daha yolun başındayım sanırım hep böyle gidecek
bende hiç hatırlamıyorum geçen sene seçilmişti bu kitap

ben bitirdim çok şükür
sonlar biraz heyecanlıydı onun dışında durağan ama yine de akıcı bir kitap
karakterlerin hepsi ruh hastası
hani tiyatroda abartı hareketler olur ya (hatta yeşilçam sinemasında)
ağlarken kahkahalarla gülmek falan filan... hepsi deli
Dostocuğum da üşenmemiş her anlarını tasvir etmiş yok yüzü kızardı yok alev alev baktı falan filan
klasikler her zaman çok güzel ama Budala okunmasa da olurmuş sanki
ay bir kere daha yazmak istiyorum hepiniz zır delisiniz kitap karakterleri, hepinizi tımarhaneye kapatmalı

Ben de bitirdim, kitabı o kadar uzatıp sonunu 2-3 sayfada bitirmiş olmak hiç tatmin etmedi beni.
Daha ayrıntılı olabilirdi, geri kalan sayfalarda çok aşırı gereksiz anlatım vardı. Ne kadar uzun yazarsa o kadar çok para alacakmış gibi hissettim. Karamozov Kardeşler de uzundu ama dolu doluydu bence. Bunda konu sıkıntısı vardı, bazı sayfalar birbirinin tekrarıydı. Karakterlerin saçını başını yolmamak için xor tuttum kendimi özellikle de Prensi, Aglaya hakkında da söylenecek çok şey vat da ipucu vermeyeyim. Dosto'mun hatrına okudum.

günaydın dün azmettim gözlerim ağrıdı bırakmadım bitirdim budalayı. baya hayal kırıklığı oldu benim için bir dolu gereksiz ayrıntı varken anlatılması gereken şeyler anlatılmamıştı sanki. Prens'in saçmalıklarını hadi hastalığına verdim ama Aglaya'nın yaptığı saçmalıkları neye vereyim bilemiyorum kitapta sevilesi tek karakter yoktu neredeyse .
oysaki Beyaz Gecelerden sonra ben çok hevesliydim Dostoyevski okumaya, hevesim kırıldı özellikle suç ve ceza çok okumak istiyordum ama şu an korkuyorum yakın zamanda daha da klasik okuyamam gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…