Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu orman nerede o mühim
Eşimin memleketinde de var bu durum, her köylünün kendine ait bir parseli var bu iş için, belediye her yıl kesilecek ağaçları işaretliyor her parselde ve bu ağaçlar o parselin sahibine zimmetlidir. Kesimden sonra baharda fidan dikimi yapılır. Anlattıkları doğruysa muhtemelen bir parsel sahibinin kesip biriktirdiği ağaçları parçaladı eşiniz, bölgede bu uygulama varsa parsel sahibini bulup görüşebilir. Ama yok bahsedilen ağaçları cidden kestiyse ve işaretsiz ağaçlarsa yazıklar olsun, ağaç kesmenin kuralları var, her bölgede, yaşlı ve hasta ağaçlar belirlenip kesiliyor ve yerine yenileri dikiliyor kanun böyle, öyle odun olsun diye kafadan gidip ağaç kesilmez ve orman suçlarının affı yoktur. İlaveten kimin olduğunu bilmediği ağaçlara dokunmaları da doğru değil.

Yüzlerce ağaç kesilmiş, sahipsiz sanıp(?) almaya gitmemişler konu sahibi, çalmaya gitmişler. O öylece almak olmuyor siz de farkındasınızdır. Sanki fırtınadan bir ağaç devrilmiş de onu yakacak yapmışsınız gibi rahat söylüyorsunuz. Yüzlerce ağaçtan bahsediliyor bir de makineyle falan gidilmiş.
Eşiniz kesmemiştir belki evet ama yaptığı şey düpedüz hırsızlık. Marketten mal çalmaktan, başkasından para çalmaktan hiçbir farkı yok.

Biraz yorumlara baktım da
Bizimki gibi bir ülkede ilkokulda DOGA dersi okutulmali , kozalagin ne olduğunu bilmeyenler , domuzlara kızanlar vs vs
Gerçekten keşke bu konuda bir ayaklansak , bir baskı yaratsak ve müfredata soksak doga dersini
İnsanlar çocukken öğrense ağaç nedir , kozalak nedir , tohum nedir , hayvanların doğal alanı nedir vs vs

kanunen, geçen yaz onunla uğraşmıştık. babam bahçesindeki 2 ağacı kesmek istedi. komşudan muavakat alamadığı için kesemedi. bende kesmesini istemiyordum aslında isabet oldu
Komşu da bu durumu kullanıp para vs ister.Komşuya ne canım benim agacımdan aa.Olması gereken olmaz, olmayacak şeylerle uğraşılır

Yasadigi ulkenin kanunlarini bilmek vatandaslik gorevidir. Bilmiyordum, savunmasi kabul edilmez.

Benim esim ABD'de parkin yasak oldugu bir surede arabasini park alanina park etmis. Ceza gelmis, ceza tasdigi icin hakimle konusmasi gerekmis. Durumu anlatmis daha yeni tasindim Ispanya'dan buraya, bilmiyordum, demis. Hakim direkt gelmeden once okuman gerekiyordu eyalet kurallarini, bu senin burada yasarken sorumlulugun demis. Haksiz mi? Bence degil. Her seyi devletten mi bekleyecegiz, kendi regulasyonumuzu saglayamazsak muhakeme yetenegi olan tek canli olmamizin ne avantaji var digerlerinden?

Komşu da bu durumu kullanıp para vs ister.Komşuya ne canım benim agacımdan aa.Olması gereken olmaz, olmayacak şeylerle uğraşılır

Biz bunu annemlerin yazliginda yasadik. Ki kesmek degil, budamak istiyorduk sadece cunku neredeyse dallari bizim camdan iceri giriyordu agacin. Komsu basta sorun cikardi ama belediye gorevlileri 2 senede 1 budanmasi gerekiyor daha iyi olur diye ikna ettiler.

Kozalakin ne olduğunu bliyorum şekerim
Uykusuz bir anneyim sadece
Fakat sen anlayistan yoksun on yargılı biri olarak sana hangi ders okutulmali hangi eğitim verilmeli ki duzelebilesin onu düşün
Senin durum vahim çünkü
Birisi uykusuz taze anne
Dalgın dalgın konuşmuş ( ben ) ki sonra düzeltmiş ay palamut deyip durmusum pardon vs diye

Diğeri sen.

Teraziye koysak senin ayıbın ağır basartedavi ol

1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.

Daha neler o ağaçları herkes kafasına göre kessin kaç kuşak agacsiz kalır bir daha yetişmez bile.
Kötü niyet başlarına dolanmış tüm halkın hakkı var o yeşil gölgesinde
Bizim en büyük problemimiz bu ztn, yanlisi yanlış örnek gösterip hak sanmak. O yüzden hiç umudum yok iyiye gideceğimizi dair

Parasi olmayan herkesin diledigince hirsizlik yapmasinin normal oldugu alt metni o kadar tehlikeli bir dusunce ki, Venezuela gibi oluruz bu dusunce yapisiyla, yagmalamalar baslar ve insanlar param yok diye bunu yapmayi 'hak' sanarlar. Sonuc ic savas olur. Inanilmaz tehlikeli bir bakis acisi bu.

Evet korkunç ya, ki burada 400 ağaç hesaplanmis kesmek için alet götürülmüş gayet suç planlanmış. İyi evine gelsin altını da alsin yemeğinide alsın işini alsın bu nedir ya

Kesilmiş ağaç öyle yol ortasında duran bir şey değil yalnız
İzinle kesilenler önce kesilip devriliyor sonra yağış durumuna göre yerde budanıp dallar ve gövde ayrılıyor, sonra parçalanıyor. Bu çok uzun mesai ve emek isteyen bir iş, bu işaretli ağaçları kesme izni olan köylüler her ağacı kendi imkanlarıyla ormanlık alandan köylerine taşıyorlar, bu iş kış boyunca zor şartlarda devam ediyor. Oduncu olanlar daha organize tabi ama bölgesinde kesim izni olan köylüler bu işi binbir zorlukla yapıyor, gözümle şahit oldum eşimin memleketinde yani devrilmiş orada ayıklama için bekleyen ağaçlara el uzatmak hiçte normal bir şey değil, köylüler birbirinin ağacını. bölgesini bilir, kimse dokunmaz başkasınınkine, bu alenen hırsızlıktır.

Keza belirtilen evrakta ağaçların yetişkin ve fide olduğu yazılmış, bu cezayı kesenler o ağaçların işaretli ağaç olmadığını pek ala bilir, konu sahibini rencide etmemek için o kadar açık yazmadım ilk yorumumda ama olay öyle rastlantı falan değil orası çok açık, 400 ağaçtan bahsediliyor bu resmen bir küçük koru demek, sağlam ağacı kesmek tüm insanların hakkına girmek,normal değil yani

Ormanda tek bir odun parçası alıp orman dışına çıkarmak yasak. Sadece orman içinde köy varsa onlar faydalanabilir oda düşmüş kurumuş odunlardan . Cezası var . Kesilmiş odunlar oluyor onları orman işçileri kesiyor daha sonra topluyor,normal vatandaş yapamaz. Geçen bende gördüm aracın plakasını aldım fakat köye girdiği için araç şikayet etmedim. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Avukatiniz iyiyse sadece para cezası alırsınız.

Nasil dogal ya? Bende sadece cocugun odasinin kaloriferini yakiyorum. O zaman ormana bir baraka kurup, agaclari kesip kesip yakıp isinayim. Neden daha once aklima gelmedi ki, dogalmis sonucta

Elbette herşeyi devletten beklemeyecegiz. ABD de arabanın park yasağı ile Türkiye'deki ormandan kozalak toplamak aynı şey değil. Ama köyde yaşayan yanında orman olan birisinin parayla kozalak alması adaletli gelmiyor. Herkes gitsin ormana ne bulursa getirsin de demiyorum bu arada.Mesela, buyuksehirde memurken insanlara yardımcı olmam ile küçük ilçede yardımcı olmam farklı. Ama iş ayni. İnsanlar farklı. doğru anlatabildim mi bilmiyorum ama benim düşüncem böyle

Ormana yakın bir yerde yaşıyorum görevli yoksa bırakın kozalagı dal alamazsınız.
Fırtına kar yagışında devrilen agaçları orman müdürlüğünden gelip keserler hepsi numaralıdır kaybolması zordur.dallarını muhtarlık kontrolünde çevre sakinleri alır.hanii testere götürelim keselim diyenlere ciddi para cezası uygulandı.ceza parası ile kış boyu odun alır yakardı

Hee oldu, kafaya bak, paramız yok diye market de soyalım? Hırsızlığa bulduğu kılıfa bak.

Aklı selim insanlar evi sobalı olan iki kişinin 258 meşe ve 150 küsur yetişmiş fidan kesmeyeceyini bilir endişe etmeyin. Asıl endişe edilmesi gereken, memlekette aklı selim insan kaldı mı?
Devlet görevlilerinden bahsediyorsan eğer konusu sahibinin kocasının ve çoban arkadaşının o odunları satmayacagini nereden bilecekler acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…