- Konu Sahibi Pembelii11
-
Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Komşu da bu durumu kullanıp para vs ister.Komşuya ne canım benim agacımdan aa.Olması gereken olmaz, olmayacak şeylerle uğraşılırkanunen, geçen yaz onunla uğraşmıştık. babam bahçesindeki 2 ağacı kesmek istedi. komşudan muavakat alamadığı için kesemedi. bende kesmesini istemiyordum aslındaisabet oldu
Bu yorum biraz ağır değil mi? Benim gariban anamın babamın ne suçu var? Kurala uyulmasını istiyorsanız önce insanları bilgilendirmeniz lazım, sonrasında cezası olması lazım. Sanki bilinçli şekilde hırsızlık yapılmış gibi konuşmayın. Ayrıca dediğim gibi orman ağaçlarını koruyacaksan buna önce köylünün ağaçlarını yabani hayvanlardan korumakla başlanır.
Komşu da bu durumu kullanıp para vs ister.Komşuya ne canım benim agacımdan aa.Olması gereken olmaz, olmayacak şeylerle uğraşılır
Kozalakin ne olduğunu bliyorum şekerimBiraz yorumlara baktım da
Bizimki gibi bir ülkede ilkokulda DOGA dersi okutulmali , kozalagin ne olduğunu bilmeyenler , domuzlara kızanlar vs vs
Gerçekten keşke bu konuda bir ayaklansak , bir baskı yaratsak ve müfredata soksak doga dersini
İnsanlar çocukken öğrense ağaç nedir , kozalak nedir , tohum nedir , hayvanların doğal alanı nedir vs vs
1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Daha neler o ağaçları herkes kafasına göre kessin kaç kuşak agacsiz kalır bir daha yetişmez bile.
Kötü niyet başlarına dolanmış tüm halkın hakkı var o yeşil gölgesinde
Bizim en büyük problemimiz bu ztn, yanlisi yanlış örnek gösterip hak sanmak. O yüzden hiç umudum yok iyiye gideceğimizi dair
Parasi olmayan herkesin diledigince hirsizlik yapmasinin normal oldugu alt metni o kadar tehlikeli bir dusunce ki, Venezuela gibi oluruz bu dusunce yapisiyla, yagmalamalar baslar ve insanlar param yok diye bunu yapmayi 'hak' sanarlar. Sonuc ic savas olur. Inanilmaz tehlikeli bir bakis acisi bu.
1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konud
Ormanda tek bir odun parçası alıp orman dışına çıkarmak yasak. Sadece orman içinde köy varsa onlar faydalanabilir oda düşmüş kurumuş odunlardan . Cezası var . Kesilmiş odunlar oluyor onları orman işçileri kesiyor daha sonra topluyor,normal vatandaş yapamaz. Geçen bende gördüm aracın plakasını aldım fakat köye girdiği için araç şikayet etmedim. Herkes üstüne düşeni yapmalı. Avukatiniz iyiyse sadece para cezası alırsınız.Arkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Nasil dogal ya? Bende sadece cocugun odasinin kaloriferini yakiyorum. O zaman ormana bir baraka kurup, agaclari kesip kesip yakıp isinayim. Neden daha once aklima gelmedi ki, dogalmis sonucta1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Elbette herşeyi devletten beklemeyecegiz. ABD de arabanın park yasağı ile Türkiye'deki ormandan kozalak toplamak aynı şey değil. Ama köyde yaşayan yanında orman olan birisinin parayla kozalak alması adaletli gelmiyor. Herkes gitsin ormana ne bulursa getirsin de demiyorum bu arada.Mesela, buyuksehirde memurken insanlara yardımcı olmam ile küçük ilçede yardımcı olmam farklı. Ama iş ayni. İnsanlar farklı. doğru anlatabildim mi bilmiyorum ama benim düşüncem böyleYasadigi ulkenin kanunlarini bilmek vatandaslik gorevidir. Bilmiyordum, savunmasi kabul edilmez.
Benim esim ABD'de parkin yasak oldugu bir surede arabasini park alanina park etmis. Ceza gelmis, ceza tasdigi icin hakimle konusmasi gerekmis. Durumu anlatmis daha yeni tasindim Ispanya'dan buraya, bilmiyordum, demis. Hakim direkt gelmeden once okuman gerekiyordu eyalet kurallarini, bu senin burada yasarken sorumlulugun demis. Haksiz mi? Bence degil. Her seyi devletten mi bekleyecegiz, kendi regulasyonumuzu saglayamazsak muhakeme yetenegi olan tek canli olmamizin ne avantaji var digerlerinden?
Ormanda sevişen dedeler geldi benim aklıma daYa bi ben mi fesatim diye de utandim yazarken bdbdhd
Hee oldu, kafaya bak, paramız yok diye market de soyalım? Hırsızlığa bulduğu kılıfa bak.1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Devlet görevlilerinden bahsediyorsan eğer konusu sahibinin kocasının ve çoban arkadaşının o odunları satmayacagini nereden bilecekler acaba?Aklı selim insanlar evi sobalı olan iki kişinin 258 meşe ve 150 küsur yetişmiş fidan kesmeyeceyini bilir endişe etmeyin. Asıl endişe edilmesi gereken, memlekette aklı selim insan kaldı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?