Ormanda yakalanmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler.
Hmm ben burayı atlamışım. Kesme makinası da götürmüşler. Kesilmiş odunları bir daha kesiyorlar.
Ormanlar sonuçta devlete ait. Zır cahil olmak gerek bu kadar rahat hareket edebilmek için.
En iyi ihtimal para cezası alır ama hapiste alabilir.

Ben bu orman konusunda çok cahilmişim bu konu da fark ettim. Kozalak tekrar fidan mı oluyor muş
Evet içinde tohum var çünkü. Rüzgarla kuşlarla uçuşup dünyanın heryerine yayılım gösterirler. Bunları topladığında doğal seleksiyonu da bozmuş olursun. Her tohum fidana ulaşacak kalitede olmaz çünkü. Bir kısmı ağaç olabiliyor.
Konu sahibin eşinin yaptığı da birebir hırsızlık. Kendisi kesmemiş olsa bile ceza almalı. Doğada hepimizin hakkı var ve doğadan birşey çalanlara hakkımı helal etmiyorum.

Kesim için izin alınıyor ....kesilmiş olsalar bile hırsızlığa gitmiş oluyorlar.....Her türlü suç işlemiş eşiniz ....para cezası verilir ...ödeyemezse hapis cezası alır

Son düzenleme:
Biz köy okulunda yaptık böyle bir proje. Her sınıfın adına, ben sınıfı olmayan bir öğretmen olduğum için direkt benim adıma ayrı yapıldı . Bakanlık projesi falan değildi, okul müdürü kendisi düşünüp düzenledi. Keşke her yerde yaygınlaşsa.

Amacı o ağaçları (ç)almakmış eşinizin
Kesip kesmemmesi, keseni bilmemesi bunu değişitirmez.
Madem orda kesilmiş ağaç vardı bunu bilidirmesi gerekirdi.
Bakayım hala duruyormu, duruyorsa alıp gideyim dememesi gerekirdi.
Yakalanmasa odunları yakıp belki tekrar gidip bakacaktı varmı yokmu başka alıncak ağaç diye, belkide ilk değildi.
Ki oraya makina ile gitmesi yeterince şüpheli, daha öncede gidip kesmediğini nasıl ıspatlayacak?
Elinde ağaç kesme makinasıyla ormanda kimi görseler ondan şüphelenirler, acaba suçsuzmu demezler.
Para cezasını geçtim ama hapis cezası almaması için iyi bir avukat bulmalısınız.
Resmen kaş yapayım derken göz çıkarmış eşiniz

2 kozalak demek onlarca tohum demek onlarca fidanın yetişme şansını engellemek demek keşke her toplayani bulup ceza verseler.
Bu yorum biraz ağır değil mi? Benim gariban anamın babamın ne suçu var? Kurala uyulmasını istiyorsanız önce insanları bilgilendirmeniz lazım, sonrasında cezası olması lazım. Sanki bilinçli şekilde hırsızlık yapılmış gibi konuşmayın. Ayrıca dediğim gibi orman ağaçlarını koruyacaksan buna önce köylünün ağaçlarını yabani hayvanlardan korumakla başlanır.

Kişinin zihni neyse fikri odur. Gayet anlaşılır yazıyor. Siz neye yorarsaniz ona dönüşür cümleler
Odun almaya durumunuz müsait değildi sanırım ama genede size ait olmayana dokunmak hırsızlıktır

İsterse bir sene o ağaçlar ormanda kalsın ellemeye kimsenin hakkı yok her kesilen ağaç gezegenimize bir ihanettir cinayettir

Siz yaptınız diyemem görmedim etmedim günah almam ama bu eşinize ders olsun hanımefendi bahaneniz ne olursa olsun size ait olmayana uzanmıcaksınız Allah yoklukla sınamasın genede harama el uzatmayın

Bu konuyu bir avukatla konuşun zaten mahkemeliksiniz o kadar fazla ağaçlar kaç günde kesilebilir o süre zarfında orda olup olmadıgınızı kanıtlamalısınız ne bilim gps kayıtları falan belki yardım eder

.

Ev bahçeli ama köy evi ve sınırı yok. Kontes (köpeğimiz) pek baglamiyorduk. Hem kimseye zararı yoktu hem de bağlayınca ağlıyordu. Gece domuz boynuzlarini geçirmiş arkadan. biz farketmedik halsiz sandık.yerinden kalkmiyordu. Çok ani bı şekilde öldü ve biz öldükten sonra farkettik. Gerçi önce farketsek de maddi durumumuz yoktu..
Domuzlar öyle çizgi filmlerdeki gibi değil, öyle bı durumda kalırsanız kaçın hemen. İnek gibi kocaman köpek gibi hızlı koşuyor. Ve baya boynuzlariyla vuruyor. Düz gidemiyorlarmis sık zak cizerek kaçın. Allah korusun inşallah karsilasmayiz

Dediklerinizin farkındayım ve katılıyorum. Ama bu durumda ne yapabilirim ben şimdi. Tamam ne yaparsan yap sürün mu diyeyim kendisi de bu şekilde olmasını istemezdi keske gitmeseydi
Ormana izinsiz ağaç kesmek için gitmek yasaktır bu kanun yeni çıkmadı çok ama çok eskilerden beri orman bekçileri bile var

Kestiyse itiraf edecek gidecek ya parasını ödeyecek yada hapis yatacak kaçarı yok

Testereyle yakalansa bile ceza alırdı sonuçta ormanda testereyle ne yapacağı bellidir

Eşinize destek olun onu doğru yola yönlendirin cezası neyse çeksin kesmediyse de hırsızlık yaptı üzülerek söylüyorum belki durumunuz yok ama genede yaptığını değiştirme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…