- Konu Sahibi Pembelii11
-
Hmm ben burayı atlamışım. Kesme makinası da götürmüşler.Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler.
Evet içinde tohum var çünkü. Rüzgarla kuşlarla uçuşup dünyanın heryerine yayılım gösterirler. Bunları topladığında doğal seleksiyonu da bozmuş olursun. Her tohum fidana ulaşacak kalitede olmaz çünkü. Bir kısmı ağaç olabiliyor.Ben bu orman konusunda çok cahilmişim bu konu da fark ettim. Kozalak tekrar fidan mı oluyor muş
Kesim için izin alınıyor ....kesilmiş olsalar bile hırsızlığa gitmiş oluyorlar.....Her türlü suç işlemiş eşiniz ....para cezası verilir ...ödeyemezse hapis cezası alırArkadaşlar, bilen eden bu işlerden anlayanlar bi bakabilir mi? Eşim ve bir arkadaşı ormanda kesilmiş halde odunlar görmüşler bir kaç gün boyunca o şekilde durmuş odunlar aynı yerde ağaç yani odun dediğim. Sonra bunlarda odun kesme makinesi götürmüşler keselim biz bunları götürelim diye evlerimiz sobalı bizim o sebeple getirmeyi düşünmüşler. O sırada orman zabıtaları görmüş bunları ve cezai işlem başlatmış. Mahkeme kağıdı geldi 258 meşe ağacı 150 küsür yetişmiş fidan kesmişler diye yazıyor. Eşim biz asla kesmedik diyor. ki, o şekilde kesmek büyük zaman gerektirir. Bu durumda ne olur mahkemede ben eşime büyük bi ceza uygulanır diye korkuyorum ne yapmam lazım? Devlet avukat verir mi bu konuda?
Biz köy okulunda yaptık böyle bir proje. Her sınıfın adına, ben sınıfı olmayan bir öğretmen olduğum için direkt benim adıma ayrı yapıldıÖyle de hiç birimiz arabaya üç beş fidan atayım da ağaçsız yerleri ağaçlandıralım demiyor. Çeşitli dolandırıcı ağaç kampanyalarına para verip vicdan mastürbasyonu yapıyoruz. Babam hayatı boyunca her gittiği , gördüğü yeri, tatilde kaldığı koya kadar ağaç taşıdı dikti.
Bu ağaç dikme kampanyaları en çok dolandırılan türlerinden biriymiş. Fidanların sayısı, nereye dikildiği kontrol bile edilemiyor. Gidip sulamak bakmak, aralıklı dikmek, rüzgardan korumak gerekiyor.
Bir video görmüştüm. Yine siyasilerden biri kampanya yapmış. Gittiklerinde köylü bir amca gidip fidanları gösteriyordu. Birbirine yapışmış kurumuş fidanlar üst üste.
Yani ne yapsak bilemiyorum tüm okullarda kampanya yapıp fidan alıp çocukların dikmesi ve sulaması sağlanmalı belki de.
Aynen öyle. Kim kesmişse kesmiş olsun işin özü buBen tek bir noktaya takıldım. 258 meşe ağacı ve 150 küsür yetişmiş fidan kesilmesi demek resmen ormanda katliam yapmaya karar vermişler demek. Yemin ederim yazık günah ya.
Suçüstü yapılmış adamlar, ilk tutulan tutanağa ne yazılmış olabilir? Mahkemeye çıkacaklar, mahkeme celbi gelmiş!Ilk tutulan tutanaga ne yazilmis bu önemli.
Ben bunu teröre karşı önlem olarak da duymuştum, patladıkları için toplanması yasak diye.Kozalaklar ağaçların tohumu niteliğni taşıdığından, ağaçların doğal devamlılığna zarar verilmiş oluyor. Bu sebeple toplamak yasak yengeç.
Amacı o ağaçları (ç)almakmış eşinizinDemek istediğim kendisi Ben 500 kadar ağaç nasil keseyim diyor kesmedik biz kesili şekilde vardi diyor. Arkadaşı çoban o şekilde odunları hep yerde kesili görmüş bir kaç gün sonra gel götürelim demişler aralarında. O şekilde gorununce de onlar kesmiş oldu yani tamam ben farkındayım asla almamalı idi kendine ait olmayan igne ucu kadar bisey bile alınmaz. Ama kağıt da kendisinin kestiği yazıyor. Kendisi sadece götürmek amaçlı gitmis
Dini bişiy mi bu yoksa kanunen mi?bir bilgi de benden olsun. kendi bahçenizdeki ağacın gölgesi yan bahçeye düşüyorsa, gölgeden onlar da yararlanabiliyorsa o ağacı komşunuzdan izin almadan kesemiyorsunuz. keseniz cezası var
Bu yorum biraz ağır değil mi? Benim gariban anamın babamın ne suçu var? Kurala uyulmasını istiyorsanız önce insanları bilgilendirmeniz lazım, sonrasında cezası olması lazım. Sanki bilinçli şekilde hırsızlık yapılmış gibi konuşmayın. Ayrıca dediğim gibi orman ağaçlarını koruyacaksan buna önce köylünün ağaçlarını yabani hayvanlardan korumakla başlanır.2 kozalak demek onlarca tohum demek onlarca fidanın yetişme şansını engellemek demek keşke her toplayani bulup ceza verseler.
Odun almaya durumunuz müsait değildi sanırım ama genede size ait olmayana dokunmak hırsızlıktırKişinin zihni neyse fikri odur. Gayet anlaşılır yazıyor. Siz neye yorarsaniz ona dönüşür cümleler
Ev bahçeli ama köy evi ve sınırı yok. Kontes (köpeğimiz) pek baglamiyorduk. Hem kimseye zararı yoktu hem de bağlayınca ağlıyordu. Gece domuz boynuzlarini geçirmiş arkadan. biz farketmedik halsiz sandık.yerinden kalkmiyordu. Çok ani bı şekilde öldü ve biz öldükten sonra farkettik. Gerçi önce farketsek de maddi durumumuz yoktu..Evet bende suç olduğunu öğrenince sasirdim
Annemlerin bahçesinde ki ( site ) kozalakları toplarken sorun yaşamıyoruz
Ama kayinvalidemler ormanlık alanda yaşıyor
Kozalak toplayınca hemen naslda görüyorlarsa yasak yasak diye koştur koştur geliyorlar köpeğiniz için çok üzüldüm nasıl oldu olay ? Paylaşmak ister misiniz bize de tecrübe olur
Ormana izinsiz ağaç kesmek için gitmek yasaktır bu kanun yeni çıkmadı çok ama çok eskilerden beri orman bekçileri bile varDediklerinizin farkındayım ve katılıyorum. Ama bu durumda ne yapabilirim ben şimdi. Tamam ne yaparsan yap sürün mu diyeyim kendisi de bu şekilde olmasını istemezdi keske gitmeseydi
kanunen, geçen yaz onunla uğraşmıştık. babam bahçesindeki 2 ağacı kesmek istedi. komşudan muavakat alamadığı için kesemedi. bende kesmesini istemiyordum aslındaDini bişiy mi bu yoksa kanunen mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?