- 3 Mayıs 2011
- 13.743
- 48.929
- 798
- Konu Sahibi Pembelii11
-
1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Yere düşen kozalağı toplamak neden suçç?
Esinizle coban arkadasini hali hazirda kesilmis agaci kesmek icin is ustunde yakalamislar ama bu 400 kusur agaci keseni nasil enseleyememisler? Bana burasi oturmadi kafamda.
İşte durum öyle değil.Elbette herşeyi devletten beklemeyecegiz. ABD de arabanın park yasağı ile Türkiye'deki ormandan kozalak toplamak aynı şey değil. Ama köyde yaşayan yanında orman olan birisinin parayla kozalak alması adaletli gelmiyor. Herkes gitsin ormana ne bulursa getirsin de demiyorum bu arada.Mesela, buyuksehirde memurken insanlara yardımcı olmam ile küçük ilçede yardımcı olmam farklı. Ama iş ayni. İnsanlar farklı. doğru anlatabildim mi bilmiyorum ama benim düşüncem böyle
Agaclar 2 gundur ooooylesine yerinde duruyormus kimse de ellememis. Inanirsaniz tabii...
Bizim de tek yaptığımız kozalak toplamak onu da bilmiyorduk. Ki onu da yıllarca parayla aldık. Ama yine de ben aynı şeyi düşünüyorum. Üstte bazı yorumlarda orman köyün içindeyse izin alarak yapılabilen şeyler varmış yazılmış. Demek istediğim bu tip şeyler aslında ama biraz daha serbest birakarak.Belki bizim de hakkimiz vardır bilmiyorum belki yasak bile değildir. Araştırmak lazımİşte durum öyle değil.
Benim neredeyse anne tarafımdan herkes köyde yaşıyor ama hiç birinin ormandan kozalak , odun taşıdığını bilmem.
Hepsi her yıl odun , kömür alır.
Şimdi belki söyle düşünüyor olabilirsiniz.Bizim de tek yaptığımız kozalak toplamak onu da bilmiyorduk. Ki onu da yıllarca parayla aldık. Ama yine de ben aynı şeyi düşünüyorum. Üstte bazı yorumlarda orman köyün içindeyse izin alarak yapılabilen şeyler varmış yazılmış. Demek istediğim bu tip şeyler aslında ama biraz daha serbest birakarak.Belki bizim de hakkimiz vardır bilmiyorum belki yasak bile değildir. Araştırmak lazım
Altin fiyatlari da tavan yapti, e dügün yapiliyor lazim oluyor, altin borcun oluyor ödemek zorundasin tekrar ozaman hepimiz gidip kuyumculari soyalim neticede ülkenin hali belli, altin fiyati da aldi basini gittigine göre eminim sorun olmayacak (?)1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Hic bir fikrim yok. Eşimin arkadaşı çoban kesili ağaçları görmüş orada bir kaç gün sonra gel götürelim şeklinde anlaşmışlar. Keşke gitmeseydiler. Zabıta da onlar götürmek için parcalarken görmüş. Eve gelen kağıtta o ağaçların hepsinin arkadasi ile birlikte kestikleri şeklinde yazıyor
Kozalakin ne olduğunu bliyorum şekerim
Uykusuz bir anneyim sadece
Fakat sen anlayistan yoksun on yargılı biri olarak sana hangi ders okutulmali hangi eğitim verilmeli ki duzelebilesin onu düşün
Senin durum vahim çünkü
Birisi uykusuz taze anne
Dalgın dalgın konuşmuş ( ben ) ki sonra düzeltmiş ay palamut deyip durmusum pardon vs diye
Diğeri sen.
Teraziye koysak senin ayıbın ağır basartedavi ol
Qhahahah ben de ya ne fena çalışıyor aklımızO degil de basligi görünce oha dedim yani
Ekonomi yerlerdeyse bunun çözümü gasp, hırsızlık, yağmacılık değil. Her medeniyet hak ettiği şekilde yönetilir. Vatandaş hakkını sandıkta arar.1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
1 hafta en kısıkta yanan kombiye 1200 gelen ülkede , haftanın 6 günü çalışılıp sadece aksamları ışık açılıyor diye 485 tl elektirik gelen ülkede , asgari ücretin 5500 olup en kötü kiranın 4000 bin lira olduğu ülkede insanların (gerçekten kesilmiş ise kendileri kesmemiş ise) çoluk çocuğunu ısıtmak kömürüne yancı etmek için ormandaki KESİLMİŞ ağacı alması kadar doğal birşey olamaz. Hariçten gazel okumak kolay. Sobalı her evde odun yanıyor ve o odunların hepsi ağaçtı. Bunlar iyi günler yarın birgün neler olacak neler. en masumu en iyi niyetlisi bunlar bana göre.
Tamam kanunen hakkı olabilir ama yine de ne mantıkla başkasının ağacını budamasına karıştı?Biz bunu annemlerin yazliginda yasadik. Ki kesmek degil, budamak istiyorduk sadece cunku neredeyse dallari bizim camdan iceri giriyordu agacin. Komsu basta sorun cikardi ama belediye gorevlileri 2 senede 1 budanmasi gerekiyor daha iyi olur diye ikna ettiler.
Benim aklıma ormanda bir suç işlendiği geldi. Bir başkomiser kızı olarak vatan hainliğini size iade ediyorum !! Eski yorumlarınıza bakınca neden aklınıza seks geldiği âşikârValla ormanda yakalanmak deyince aklına ilk olarak odun keserken yakalanmak gelen varsa o da vatan hainidir, hırsızdır.
Ekonomi yerlerdeyse bunun çözümü gasp, hırsızlık, yağmacılık değil. Her medeniyet hak ettiği şekilde yönetilir. Vatandaş hakkını sandıkta arar.
Cobanlik yapan birinin o odunlari sahipsiz sanmasi imkansiz.Online egitimle mi coban olmus?Yakalanmislar ormandan odun calarken bariz .Kendisi kesmedim kesili olanlari almak için gittik diyor arkadaşı çoban lik yapıyor o bölgede o görünce bir kaç gün o şekilde yapmaya anlaşmışlar. Ama kağıtta kendileri kesmişler şeklinde yazıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?