oriflameyi isdedikleri kadar karalamaya çalışsınlar neymiş efendim katalogla satılıyomuş yok güvenli değilmiş yok sağlık bakanlığı onaysızmış bunlar artık sadece lafda kaldı bilmeyenler hala uyumaya devam etmesinler herkesin bilinçli olması için yazıları okumanızı tavsiye ediyorum oriflame ecobeuty serisi ile %95 bitkisel içerikli ürünlerini kanıtladı kimyasal değil bitkisel ve en önemliside HAYVANLAR ÜZERİNDE DENENMEYEN bir firmadır sırf bu hayvan ve çocuk haklarını koruduğu için tercihim bile olabilirdi ki ürünlerinin güzelliğini kulladıkça anladım
Pek çok alanda bir ilk olma özelliği taşıyan Ecobeauty Markası’nı farklı, özel ve global kozmetik sektöründe
eşsiz kılan 4 temel özelliğini sizlerle paylaşmak isteriz.
1. Doğal, Etik ve Çevre Dostu bileşenlerden oluşan Ecobeauty, bu özelliklerini dünyaca
tanınan 4 büyük bağımsız çevre organizasyonundan almış olduğu sertifikalar ile garanti eden
İlk Global Kozmetik Markasıdır.
2. Ecobeauty ürünleri en az %95 oranında Doğal ve %5 oranında Organik Bileşenler’den
oluşmaktadır.
3. Ecobeauty ürünleri hayvanlar üzerinde test edilmemiştir ve aşağıdaki bileşenleri içermez.
• Hayvanlardan Elde Edilen Bileşenler,
• Paraben,
• Silikon,
• Mineral Yağlar,
• Sentetik Parfümler.
4. Ecobeauty ürün ambalajlarında, çevreye duyarlı ve %100 geri dönüşümlü malzemeler
kullanılmaktadır.
Ecobeauty, dünyanın önde gelen bağımsız dört çevre organizasyonu Fairtrade,Ecocert, The Vegan Society ve FCS tarafından onaylanmış ilk global kozmetik ürünüdür.
1.ADİL TİCARET
İşimizi nasıl yaptığımızın temelinde adil ve etik olmak vardır. Fairtrade sertifikalı bileşenler tercih ederek, üreticilerin adil fiyatlandırma yapmalarına ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine olanak sağlıyoruz. Aynı zamanda Fairtrade sertifikalı ürünlerinin satın alınması, çifti ve işçilerin, sosyal, çevresel ve ekonomik olarak kalkınma projelerine de yatırım anlamına gelir.
airtrade Enternasyonel (FLO), Fairtrade Standartlarının belirlenmesini sağlayan ve Fairtrade üreticilerinin desteklenmesini amaçlayan bir şemsiye organizasyondur. FLO-CERT, Fairtrade standartlarına uyum sağlamaları için, üretici ve tüccarları denetleyen bağımsız bir belgelendirme kuruluşudur. Fairtrade, sürdürülebilir bir gelecek için gelişmekte olan ülkelerdeki üreticilere, işlerini ve toplumlarını güçlendirerek yatırım yapabilmeleri için adil ticaret koşulları ve fırsatları sağlamak anlamına gelir.
2.ÇEVREYE SAYGI
Felsefemizin merkezinde doğaya derinden ve köklü bir bağlılık yer almaktadır. Bizim için, doğaya saygı, mümkün olduğunca yenilenebilir, bitkisel kaynaklı ve çevreye zarar vermeyen bileşenlerin kullanılması anlamına gelir.
Ecocert sertifikası, sertifikalı ürünlerimizin sürdürülebilir kaynaklardan elde edilen, doğal ve organik bileşenler içerdiğini garanti eder. Sertifikalı ürünler en az %95 oranında doğal bileşenler içerir, bitkisel bileşenlerin %50’si organik sertifikalıdır ve toplam formülün %5’i organik bitki kaynaklarından elde edilmektedir.
Ecocert, 1991 yılında Fransa’da kurulan, bağımsız, organik bir organizasyondur. Organizasyon doğal bileşenlerin kullanımını teşvik eder ve üretim boyunca çevreye saygıyı göz önünde bulundurur. Tüm ürünler, yüksek kaliteli ve tamamı ile izlenebilir ham maddelerle üretilmeleri yönünden sertifikalıdır.
Ecocert dünyada 80’den fazla ülkede tanınan bir organizasyondur.
Ecocert - Organisme de contrôle et de certification web sitesini ziyaret edin!
3.HAYVANLARIN KORUNMASI
Hayvanların korunması, Oriflame’de bizim için her zaman güçlü bir ilke olmuştur. Kuruluşumuzdan bu yana hayvanlar üzerinde test yapmadığımız gibi, ölmüş hayvanlardan gelen herhangi bir bileşeni de kullanmıyoruz.The Vegan Society tarafından sertifikalandırılmış ürünlerimizin, herhangi bir hayvana zarar verilmeden üretildiğini bilerek kullanabilirsiniz.
The Vegan Society, 1944 yılında kurulmuş ilk vegan organizasyonudur. Hayvan kullanımının azaltılmasını teşvik eder ve hayvanların korumasını destekler. Bu organizasyon tarafından, hayvansal kaynaklı bileşenlerin kullanılmadığı ya da ürünlerin üretilmediği tescil edilir.
Kökeni İngiltere’de olan The Vegan Society, dünyada 45’ten fazla ülkede tanınmaktadır.
Home - The Vegan Society web sitesini ziyaret edin!
4.SÜRDÜRÜLEBİLİR ORMANLAR
Oriflame, çevre üzerinde minimum etkiyi sağlamaya çalışmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca FSC sertifikalı ağaçlardan elde edilen kağıt ve ahşap malzemeler kullanırız. FSC’nin sertifikaları, ormanların, biyolojik çeşitliliğin ve orman işçilerinin korunmasını sağlarken, uzun vadeli ağaçtan üretilmiş malzemeleri garanti eder. FSC ormanları, bugünün ve gelecek nesillerin sosyal, ekonomik ve ekolojik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yönetilir.
FSC (Forest Stewardship Council), dünya çapındaki ormanların yok olması endişesine karşı 1993 yılında kurulmuş, bir sivil toplum organizasyondur. Bu organizasyon dünya ormanlarının sorumlulukla yönetilmesini teşvik eder. FSC, Dünya Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (WWF) ve Greenpeace gibi dünyaca bilinen tüm çevre organizasyonları tarafından desteklenir.
Dünya çapında 80’den fazla ülkede 140 milyon hektardan fazla orman FSC standartlarına göre sertifikalanmıştır.
alıntıdır...
Dünya Çocuk Örgütü
Her çocuğun, çocukluğunu yaşamaya, güvenli, neşeli, eğlenceli ve merakla geçireceği bir çocukluk dönemine hakkı vardır. Her çocuğun sosyal ve entellektüel olarak büyüyüp gelişmeye hakkı vardır. Ancak, birçok çocuk bu temel haklarından mahrum kalarak büyümektedir.
Bu yüzden Oriflame Dünya Çocuk Örgütü'nün eş kurucuları arasındadır. Örgüt sayesinde dünyada çok zor şartlarda yaşayan, sokak çocuklarına, cinsel tacize uğramış olanlara ve kurumlarda yaşayanlara ulaşma imkanı buluyoruz. Birlikte, kız çocuklarına ve genç yaşta anne olanlara projeler üretiyoruz - çünkü bunu yapan çok az kişi var.
Oriflame, Dünya Çocuk Örgütü'nü birçok yönden desteklemektedir. Eş kurucu pozisyonu haricinde de aktif olduğumuz pazarlarda Örgütün projelerine sponsor olarak destek veriyoruz. Günümüzde Oriflame Estonya, Litvanya, Rusya ve Polonya'daki projelere de sponsor olarak çocukların faydalanmasını sağlamaktadır. Oriflame'i tercih ederek bir fark yaratabilirsiniz - ve bu projelere daha çok katkıda bulunmamızı sağlayabilirsiniz
Global Sorumluluk
Ürünlerimizi geliştirirken, sıkı çevreci politikalarımıza uygun olarak doğal ve çevreye zarar vermeyecek bileşenler kullanmaya özen gösteriyoruz. Örneğin, şampuan ve duş jellerinde biyolojik olarak parçalanabilir temizleyici bileşenler kullanmayı tercih ediyoruz.
Cilt bakım ürünlerinde bitkisel özlerin kullanımından yararlanan ilk şirketlerden biriyiz. Her zaman yenilenebilir bitki kaynaklarından aldığımız bileşenleri en iyi şekilde kullanmaya çabalamaktayız.
Tüketici sağlığına ve çevreye olumsuz etkisi olabilecek bileşenleri değiştirmek için güvenlik ve çevre konularındaki bilimsel raporlar sürekli olarak denetlenmektedir.
Ayrıca Oriflame ürün ambalajları geri dönüşümlüdür ve atıkları azaltmak için minimuma indirgenmiştir.
Oriflame, tüm faaliyet ve işlemlerinde de açıkça görülebileceği üzere güçlü bir etik değerler sistemine sahiptir. Oriflame ürünleri yüksek endüstri standartları ve etik ilkeler ile aynı doğrultuda formüle edilmekte ve üretilmektedir.
Şu anda Polonya, İsveç, Hindistan, Çin ve Rusya'da olmak üzere 5 üretim fabrikamız faaliyet göstermektedir.Oriflame ürünlerinin üretildiği tesislerde ilgili yerel ve ulusal kanun ve yönetmeliklere uyulur. Bu kanunlar iş standartları, çevreyle dost üretim, sağlık ve güvenlik gibi konuları kapsamaktadır.
Oriflame'in çevresel yönetim planında suyun korunması çok büyük önem teşkil eder. Sorumlu çevresel yönetim yaklaşımımızla aynı doğrultuda, tüm üretim tesislerimizde su tüketimini azaltan ve kirliliği en aza indirgeyen tekniklere başvurmaktayız.
Oriflame, çocuk işçiliği, etnik inanç ve kültür gibi önemli toplumsal ve etik konularda kesin bir duruş sergilemektedir. Aynı zamanda muhtaç çocuklara yardım ve genç kadınlara eğitim sağlanması gibi konularda da Sosyal Sorumluluk Projeleri ile yardımlarda bulunmaktayız.