Örgü Örgü bilmeyenler ya da yeni başlayanlar

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
546gh06061ano6dn9.jpg

hülya ablacım bunun nasıl yapıldığını anlatabilir misin.. örgüyü biliorum az çok sanırım bunu örebilirim bi de buna kapşon eklemek istiyorum kapşonu nasıl yapıcam onu da anlatırsan sevinirim.. bu arada çok beğendim bu köşeyi çok güzel anlatmışsın eline emeğine sağlık öpüorum Şeniza.s.a.s.

Sürüden kaçan idealist kuzu koyduğun fotodaki hırka eğer yanlış görmediyse gözlerim tek lastik.
bi ters bi düz.
yapılışı o kadarda zor değil.
bu haliyle yakası sanırım ön ortaya gelen tarafta eksilterek gidiliyor.
sonrada o tüğlü şey örülüp takılıyor.

kapşonlu istersende en kolay yollarından biri örnek olsun diye bi kapşonlu alacaksın (penye bile olur amaç örnek kesim görmek) yakasını ona göre keseceksin.
ama o şapka - kapşon kısmı nasıl olur bilmem.
sanırım onu da yine keserek yapacaksın böle yuvarlatarak.

Ben süeter örmek istiyorum lüüüütfeen yardım ediiin ama o kalın iplerle diil çünkü onlar çok kaba oluyorr

CNM SELAM
ÇOK GÜZEL BİLGİLER VERMİŞSİN.ÇOK SAOL.AMA BE DE SENDEN BİŞİ İSTEYECEĞİM.2,5 YAŞINDA Bİ KIZIM VAR ONA ŞÖYLE CİCİLİ Bİ ŞAPKA ÖRMEK İSTİYORUM SENDE AÇIKLAMALI Bİ ÖRNEK VARSA ALABİLİR MİYİM.İNANIR MISIN ŞAPKANIN NASIL ÖRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUM DAHA DOĞRUSU NEREDE ARTTIRMA YAPILACAĞINI BİLMİYORUM.BU KONUDA YARDIMCI OLABİLİR MİSİN.HATTA SANA BİR TANE ÖRNEK GÖSTERSEM BANA YARDIMCI OLABİLİR MİSİN???KOCAMAN ÖPT BYE

kızlarıma kazak örmek istiyorum ama bi türlü bulamadım acaba güzel örnekleri nerden bulabilirim ki

Merhaba ben 4 renkli örgü örmek istiyorum, her renk 3-4 cm uzunluğunda olacak enlemesine çizgili... bir ara bir arkadaşim yıllar önce göstermişti de iki renkli çizgili bir atkı örmüştüm bir türlü hatırlayamıyorum...nasıl yapacağim?

mskapris bu şapkaya iki ters iki düz lastik yaparak başlıyorsun iki sıra..
Sonrasında düz örgü devam ediyorsun ve kafa genişliğine göre yani daraltmaya başlayacağın yere gelince 9 ilmek ten sonra 1 ilmek kesiyorsun.Her 9 ilmek sonra 1 ilmek keserek şekil veriyorsun.3-4 ilmek kalınca şişi ilmeklerin içinden geçirip içten bağlıyorsun..Bu kadar.
Sonra tığ işi ile süsleyebilirsin..
Kolay gelsin..

Merhaba ben 4 renkli örgü örmek istiyorum, her renk 3-4 cm uzunluğunda olacak enlemesine çizgili... bir ara bir arkadaşim yıllar önce göstermişti de iki renkli çizgili bir atkı örmüştüm bir türlü hatırlayamıyorum...nasıl yapacağim?

Canım normal düz örgüden bahsediyorsun herhalde..
Her 4 sıra veya 3 sıra sonunda ip değiştirmen yeterli olacaktır eğer doğru hatırlıyorsam..Sadece ip değiştirmen yeterli..
Sorun olursa bana ulaşırsın burdan.

Canım normal düz örgüden bahsediyorsun herhalde..
Her 4 sıra veya 3 sıra sonunda ip değiştirmen yeterli olacaktır eğer doğru hatırlıyorsam..Sadece ip değiştirmen yeterli..
Sorun olursa bana ulaşırsın burdan.

Teşekkur ederim ben bir deniyeyim bir sorun olursa buradan sorarım :)

Lastik örgü
İki ilmek düz örgü yapıyoruz. İpimiz şişin arkasında şişikendimizden arkayadoğru batıyoruz.
dsc03011dp4.gif

İpiliğimizi arkadan öne dolayarak ilmeği şişe alıyoruz
dsc03012tf0.gif

2 ilmek ters örgü yapıyoruz .İpiliğimizi kendimize çeviriyoruz, şişi ilmeğin ortasından kendimize doğru batıp ipliği üzerine dolayıp çıkarıyoruz
dsc03013ad2.gif

meraba hülyacım bayadır takip ediyorum forumda seni benim gibi örgü bilmeyenler için çok iyi oldu bende örgü ögrenmek istiyorum yardımcı olursan sevinirim bu bereyi ogluma örmek istiyorum ban nasıl yapacagımı anlayabilecegim şekilde yazarzan sevinirim şimdiden TEŞEKKÜRLER

dl2301jz4.jpg

HeHer tarafı sık iğne ile yapılmış canım..Baş tarafından başlamış..Büyütmek için bir deliğe iki defa batmış..Beyazdan sonra daha da çoğaltmış sayıyı..Karton la da yaparsın ama zor olur biraz..Uç tarafını mümkün olduğu kadar sık yap gevşemesin..Bu kadar canım..

Arkadaşlar örgü Hem Stres Alir Hem Vakit Geçirirsiniz Hem De Kendi Yaptiğiniz Dilediğiniz Renklerde Kazaklariniz Atkilariniz Bereleriniz Olur..bilmiyorum Demeyin..hevesliyseniz Buyrun öğrenelim:)

:1no2:öneriniz için teşekkür.peki şal örneginiz varmı?:dance:

X