Merhaba, maalesef sandığım kadar ilgi olmadı konuya. Kimsenin haberi yok bundan. Çevremde bahsettigim herkes bana deli gözüyle bakıyor. "Ne gerek var hazır varken onla ugrasacaksin. Yapamazsin hem bebekle uğraş hem bezle" vs vs yorumlarla karsilasiyorum. Kim ne derse desin koydum kafaya :)
Unnado'da kampanya vardi türk markasi olan baybyneo'dan 3 tane sipariş verdim. Elime ulaştı. Görünüş olarak çok güzel,kullananlarda memnun. Umarim bende memnun kalırım.
Benm aldigim bedenli ama, 3,5-10 kilo 1 beden. 10-18 kilo 2 beden. Tanesi 20 tlydi. Kendi sitesinde 35 tl normalde. Bir de sizin bahsettiginiz gibi bedensizler var,çıtçıtlarla ayarlanan,onlardan da bir miktar almam lazım.
Sorunuza gelince; eger aldiginiz üründe "dış kap" yaziyorsa sadece dış gelecektir. Illaki paket içeriği bölümünde detay yazmislardir. Mesela şöyle yaziyodur " 10 dış kap,10 iç bez" böyle yaziyorsa set gelecektir. Benm aldigim set şu şekilde
Içteki parca çıtçıtlı çıkıyor. Yani eger bebek çok doldurmamışsa dış kaba geçip kirletmdiyse sabit kalip sadece iç bezi degistirebilirsiniz.
Bende dün aksam Aliexpress'ten 10 tane 5 katli bambu iç bez siparişi verdim. 10 iç bez 30 dolar. Ve de suna dikkat edin. Iç bezin bebege degecek kısmı pamuklu ya da bambu olsun,bezin alt katı naylonumsu kumaş olsun ki bez dolunca dış kaba bulasmasin. Her defasinda dış kabı da değişmek zorunda kalmayin. Öyle olursa en az 25-30 bez olmali ki 2 gün idare edebilesiniz. O da çok maliyetli olur. Sadece içi değişip temizlemek hem daha ekonomik,hemde daha pratik.
Bezler geldiginde istedigim gibi olursa 20 adet daha sipariş vereceğim. Böylece 30 iç bezim olacak. Dış bezi de 10 tane alırsam tuvalete alisana kadar yeter diye düşünüyorum. Bunu da bir blogda okudum. Yazan kişi iç bezi bol alip,5-6 dış bezle 2 sene idare etmiş. Ve 2. Çocuğuna kaldirmis bezleri,çünkü ne cirtlarda,ne de iç bezlerde yipranma olmamis.
Bebegimin dogmasina çok var daha. Doğumdan sonrada tecrübelerimi burda paylasacagim,okuyanlara bir nebze faydasi olur inşallah :)